Advertisement
FIFA je obelodanila spisak takozvanih asistenata na žrebu, odnosno poznatih bivših asova svetskog fudabala koji će žrebati reprezentacije i grupe u Moskvi 01. decembra 2018-te godine.

To su sledeća velika imena: Laurent Blanc, Gordon Banks, Cafu, Fabio Cannavaro, Diego Forlan, Diego Maradona, Carles Puyol, Nikita Simonyan.

FIFA predsednik Đani Infantino je rekao: ,, Finalni žreb je veoma uzbudljiv za sve nas u fudbalu iz očiglednih razloga. Takođe je to magičan trenutak zato što dozvoljava da ga posmatramo sa velikim emocijama koje nas očekuju na Svetskom prvenstvu. Ova postava asistenata je odlična i oduševljen sam da imam FIFA legende iz svih reprezentacija koje su osvajle ovo takmičenje.”

Loran Blan je o novoj ulozi rekao: ,,Prošlo je 20 godina od neverovatnog iskstva kada sam igrao na Svetskom prvenstvu, sada ću se učetvovanjem na žrebu vratiti na taj osećaj.”

Brazilac Kafu, dva puta je osvajao Svetsko prvenstvo, a pre četri godine u svojoj zemlji je već učestovao kao asistent pri žrebu: ,,Finalni žreb je magičan trenutak kada cela planeta oseća entuzijazam i uzbuđenje, tako da sam jako srećan što ću biti deo te scene ponovo. Imao sam sreće da posetim Rusiju više puta tokom ovog ciklusa Svetskog prvenstva i sasvim sam siguran da će ovo biti fantastično organizovan događaj u Moskvi.”

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here