subota, 27. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Pregled 29. kola nemačke Bundeslige

Tokom subote i nedelje na programu je bilo 29. prvenstveno kolo prvog ranga nemačkog fudbala „Bundesliga“. Na devet utakmica postignuto je ukupno 29 pogodaka, što je u proseku daje 3.22 golova po susretu. Ovo je bilo pravo „domaćinsko“ kolo, jer su domaćini ostvarili čak 8 trijumfa uz jedan remi i niti jednu pobedu gostiju.

 

Augsburg 2:1 FC Koln

Auzburg je ostvario izuzetno važnu pobedu nad ekipom Kelna, rezultatom 2:1 u njihovoj borbi za opstanak u elitnom rangu takmičenja. Golove za domaćine postigli su M.Hinteregger i P.Verhaegh, dok je za Keln pogodak delo domaćeg fudbalera P.Max (autogol). Auzburg je susret završio sa devetoricom igrača na terenu, jer su na samom kraju duela bili isključeni K.Ja-Cheol i A.Finnbogason.

 

Borussia Dortmund 3:1 Frankfurt

„Milioneri“ su nakon poraza u derbiju u minulom kolu od Bajerna iz Minhena, savladali tim Frankfurta, rezultatom 3:1 pred svojim fanovima. Nakon oporavka od povrede M.Reus je postigao vodeć gol za Borusiju iz Dortmunda, a u listu strelaca upisali su se i Sokratis i P.E.Aubameyang. Gol za goste delo je M.Fabian-a.

 

Hoffenheim 5:3 Borussia Monchengladbach

U najefikasnijoj utakmici ovog vikenda, Hofenhajm je na svom terenu u pravom „vatrometu“ pogodaka bio bolji od ekipe Borusije iz Mehengladbaha sa 5:3. A.Szalai i K.Demirbay su postigli po dva pogotka za domaći tim, dok je jedan pogodak dao i M.Uth. Za goste precizni su bili J.Vestergaard, L.Stindl i M.Dahoud.

 

Mainz 1:0 Hertha Berlin

Bitne bodova u borbi za opstanak osvojila je i ekipa Majnca koja je minimalnim rezultatom bila bolja od tima Herte iz Berlina. Gol odluke postignut je u nakodnadi vremena u prvom poluvremenu, kada je štoper gostiju J.Brooks zatresao sopstvenu mrežu.

 

RB Leipzig 4:0 Freiburg

Novajlija u „Bundesliga“, tim Lajpciga je bez problema ostvario izuzetno ubedljiv trijumf nad Frajburgom sa čak 4:0. Y.Poulsen i T.Werner su „načeli“ mrežu svoji rivala, dok su konačan rezultatom svojim golovima postavili, N.Keita i D.Demme.

 

Wolfsburg 3:0 Ingolstadt

„Vukovi“ su pred svojim navijačima bili sigurni i sa uverljivih 3:0 savladali ekipu Ingolštata. M.Suttner je savladao sopstevnog golmana u završnici prvog dela igre, dok su pogotke u drugih 45 minuta postigli i Y.Malli i M.Gomez.

 

Bayer Leverkusen 0:0 Bayern Munchen

U jedinom susretu na kome nje viđen pogodak i gde domaći tim u ovom kolu nije odneo pobedu, odigran je na stadionu „Bay Arena“ gde su Bajer iz Leverkuzena i Bajern iz Minhena podelili po jedan bod. Gosti su tokom čitavog duela bili bolji tim na terenu, ali nisu uspeli da postignu gol za pobedu, iako su poslednjih pola sata igre imali igrača više na terenu, nakon drugog žutot kartona (automatskog crvenog) kojeg je dobio defanzivac „Farmaceuta“, T.Jedvaj.

 

Werder Bremen 2:1 Hamburger SV

U predposlednjem meču ovog kola, ekipa Verdera iz Bremena stigla je do pobede nad Hamburgerom, iako su gosti prvi postigli gol na ovom susretu. Rezultat je svojim golom otvorio M.Gregoritsch, dok su trijumf „Zeleno-belima“ doneli M.Kruse i F.Kainz.

 

Darmstadt 2:1 Schalke 04

„Fenjeraš“ Darmštat je napravio iznenađenje, jer je savladao ekipu Šalkea 04, rezultatom 2:1. M.Vrančić je dovao domaćine u prednost, a rezultat je izjednačio svojim golom, Coke. Gosti su pre svog gola imali i jedanaesterac, ali G.Burgstaller nije realizovao udarac sa 11 metara. T.Kehrer je dobio direktan crveni karton u 81. minutu igre, što je Darmštat uspeo da kazni preko J.Gondor-a u nadoknadi vremena.

 

Lista najefikasnijih strelaca Bundeslige :

R.Lewandowski – 26

P.Aubameyang – 26

A.Modeste – 23

T.Werner – 16

M.Gomez – 14

S.Wagner – 11

V.Ibišević – 11

A.Kramarić – 11

J.Hernandez -10

S.Gnabry – 10


Ukoliko već niste, zapratite nas na našoj Facebook stranici za još vesti https://www.facebook.com/sportskenovosti.net/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje