subota, 27. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Pregled 32. kola španske „La Lige“

Još jedno vrlo uzbudljivo kolo je iza nas, a može se reći da je kolo koje počinje danas od presudnog značaja za Real Madrid i Barselonu, jer će se upravo u kolu koje je pred nama odigrati „El Clásico“. Pre toga, analiziraćemo 32. kolo koje je iza nas, a kao i do sada, sa svakog meča izdvojićemo ono najzanimljivije, ukoliko ste nešto propustili. Uživajte!

14.4. 20:45 Athletic Bilbao – Las Palmas 5:1

Može se reći da je Bilbao demonstrirao silu već u prvom poluvremenu, a Aduriz i Muniain su bili posebno raspoloženi na ovom susretu (obojica su postigla po dva pogotka). Pored njih, San Jose je „načeo“ mrežu Las Palmasa, a Bigas je uspeo da ublaži poraz golom u prvom poluvremenu. Sve u svemu, Las Palmas je na sigurnom zbog dobrih utakmica u prvom delu sezone, dok je Bilbao na doborm putu da dođe do Evrope naredne sezone.

15.4. 13:00 La Coruna – Malaga 2:0

La Korunji je vrlo bitnom pobedom sigurno „pao kamen sa srca“, te sada ima 9 bodova prednosti u odnosu na Sporting Hihon koji je najboljestojeća ugrožena ekipa. Malaga nakon ovog poraza ima dva boda više od Deportiva iz La Korunje, i nalazi se na poziciji iznad. Naša pretpostavka je da će obe ekipe uspeti da opstanu u La Ligi i naredne sezone.

15.4. 16:15 Gijon – Real Madrid 2:3

Iako su Madriđani imali problema, uspeli su da savladaju Sporting Hihon tek u 90. minutu utakmice. Dva puta su vijali prednost domaće ekipe, a Isko je dva puta tresao mrežu koju je čuvao Cuellar. Sporting je bio na dobrom putu, ali će bodove definitivno morati da traži protiv druge ekipe.

15.4. 18:30 Atletico Madrid – Osasuna 3:0

Možda i najinteresantniji podatak vezan za ovaj meč je taj da su Carrasco i Thomas promašili po penal, a uprkos tome, Atletiko Madrid je slavio rezultatom 3:0. Treba napomenuti da su penali bili u 89. i 90. minutu igre. Osasuna nakon ovog poraza ostaje na poslednjoj poziciji.

15.4. 20:45 Barcelona – Real Sociedad 3:2

Barselona je do trijumfa došla već u prvom poluvremenu, jer nakon toga golova više nije bilo. Ljubitelji „ludih“ kvota mogli su da naplate kvotu u visini od 23 za tip PP5+, a mi ovim putem čestitamo svima koji su to učinili, ukoliko ih ima. Barselona je ovim trijumfom na tačno 3 boda manje od Madriđana, uz utakmicu više, te će biti vrlo zanimljivo gledati meč koji nam predstoji u nedelju. Sezona se bliži kraju, a mnoge stvari su i dalje nerazrešene.

16.4. 12:00 Leganes – Espanyol 0:1

Espanjol je do pobede došao uz svega 2 šuta u okvir gola, a gol je postigao Baptistao u 91. minutu utakmice. Leganes je vezao tri poraza, trenutno se nalazi na 17. poziciji uz svega 5 bodova više od Hihona, te će se ova dva rivala sigurno boriti oko 17. pozicije koja iz njihovog ugla deluje kao premija.

16.4. 16:15 Valencia – Sevilla 0:0

Neočekivano je da su Valensija i Sevilja odigrale utakmicu bez golova, iako je ova utakmica važila možda čak i za derbi kola. Valensija već dugo ne igra na nivou na kom je igrala nekada, a Sevilja je u poslednje vreme nanizala par lošijih rezultata što je rezultiralo time da se trenutno nalazi na 4. poziciji koja je vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona.

16.4. 18:30 Real Betis – Eibar 2:0

Martin i Ceballos su iznenadili Eibar i sve ljubitelje španske „La Lige“ jer su svojim golovima doneli vrlo bitna 3 boda Betisu u borvi za opstanak, a Eibar je ovim porazom malo dalji od kvalifikacija za Evropu, ali fenomenalna sezona za Eibar i dalje nije gotova. I dalje imaju prilično velike šanse da se domognu makar šestog mesta.

16.4. 20:45 Granada – Celta Vigo 0:3

Selta je slavila protiv Granade, a strelci su bili Jozabed, Diaz i Beauvue. Može se reći da je utakmica bila prilično interesantna s obzirom na to da smo mogli da vidimo 32 šuta za 90 minuta igre, ali je svega 8 bilo u okvir protivnika. Sve više deluje kao da će Granada naredne sezone igrati u rangu ispod. Šta vi mislite?

17.4. 20:45 Alaves – Villarreal 2:1

Alaves je pobedom od 2:1 dokazao da iako im bodovi nisu mnogo značili, mogu da dođu do njih kada igraju kao tim. Iako su gostima bodovi bili preči, nisu uspeli da dođu do njih, te se njihovo trenutno stanje na tabeli malo komplikuje, ali i dalje imaju velike šanse da se domognu mesta koje vodi u Evropu.

Šta je na vas ostavilo najjači utisak u ovom kolu?


Ukoliko već niste, zapratite nas na našoj Facebook stranici i ostanite u toku sa najnovijim vestima iz sveta sporta.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje