subota, 20. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Premijer Liga (Rusija): Najava utakmica 6. kola i predlozi za klađenje (30. avgust)

Tinkoff Premijer Liga je prva fudbalska liga Rusije i u ovom formatu postoji od 2001. godine. U ligi učestvuje 16 timova koji imaju priliku da se bore za odlazak u Ligu Šampiona, Ligu Evrope, a oni najlošiji i u drugi rang takmičenja, Fudbalsku Nacionalnu Ligu.

Od sezone 2020-21 prva pozicija vodi u grupnu fazu Lige Šampiona, druga u kvalifikacije tog takmičenja, dok treće i četvrto mesto donose ekipama prolaz u kvalifikacije za novonastalu Evropsku Konferencijsku Ligu.


Lokomotiva Moskva – Zenit (15:00)

Jedna od centralnih utakmica ovog kola odigraće se sa početkom od 15 časova na RŽD Areni u Moskvi gde će Lokomotiva ugostiti Zenit.

Iako je sezonu započela sa dve pobede, moskovska Lokomotiva ulazi u sve goru i goru formu te za trijumf ne zna ni na jednoj od poslednje tri utakmice. Nakon što je odigrala nerešeno sa Uralom u trećem kolu, ekipa koju predvodi Marko Nikolić zabeležila je poraze protiv Spartaka (2:1) i Ahmata (2:3) što ih je spustilo na sedmu poziciju na tabeli. Sada su u veoma teškoj situaciji, za šta u velikoj meri mogu da “zahvale“ povredama dva ključna igrača, Dmitrija Barinovog (5 mečeva, 1 gol) i Alekseja Mirančuka (5 mečeva, 2 gola, 1 asistencija), a interesantno je da su upravo posle njihovih izmena “Lokosi“ ispustili vođstvo i na kraju pretrpeli poraz od Spartaka. Kako će se Lokomotiva snaći u narednom periodu i da li će Marko Nikolić uopšte ostati na klupi je veliko pitanje, ali je sigurno da bez Alekseja Mirančuka, koji je pred transferom u Atalantu, neće biti isti. Kada je reč o ostalim izostancima, meč sa Zenitom će takođe preskočiti i Dmitrij Živogljadov (3 meča, 2 asistencije), dok su Vedran Ćorluka (6 mečeva, 1 gola) i Fjodor Smolov (5 mečeva, 1 gol) pod upitnikom. Sve u svemu, veliki problemi za tim iz Moskve.

Zenit je sa druge strane beležio pobede sve do prethodnog kola kada su na gostovanju moskovskom Dinamu pretrpeli poraz minimalnim rezultatom i time pokvarili perfektan skor. Nema sumnje da se domaći tim odlično pripremio za duel sa prošlosezonskim prvakom jer je Kiril Novikov na teren izveo postavku sa 3 štopera i ukupno 5 defanzivaca. Sardar Azmun i Artjom Dzjuba nisu mogli ništa da urade, posebno nakon što je Driusi napustio teren zbog povrede. Do kraja prvog poluvremena Moskovljani su bili veoma disciplinovani i čvrsti u odbrani, a to u velikoj meri pokazuje i činjenica da je Zenit uputio samo 1 šut u okvir gola, dok je Dinamo uspeo da iskoristi praktično jedinu ozbiljnu priliku i u 40. minutu preko Šunjića došao do vođstva, a na kraju i pobede. Pored toga što je u prošlom kolu ostao bez bodova, Sergej Semak je takođe ostao i bez dva standardna igrača, a u pitanju su suspendovani Vilmar Barios (6 mečeva) i povređeni napadač Sebastijan Driusi (6 mečeva, 1 gol, 2 asistencije). Svi ostali fudbaleri su spremni za današnji duel.

Mišljenje urednika: Domaćin je u velikim problemima zbog brojnih povreda, a opet ćemo staviti akcenat  na izostanak Alekseja Mirančuka bez koga je Lokomotiva potpuno drugačija ekipa. Iako je status Marka Nikolića pod sve većim upitnikom, zaista je teško pomisliti da bi danas mogli do pobede. Sa druge strane, Poraz Zenita u prošlom kolu ne govori mnogo o ovoj ekipi, jer je Dinamo išao na to da u potpunosti zatvori utakmicu i ne dopusti Azmunu i Dzjubi ni jednu solidnu šansu. Ovde se radi o drugačijem protivniku i drugačijoj utakmici, gde gosti neće ostati bez prilika za gol. Po našem mišljenju Zenit je mnogo bliži pobedi, a kako će im ovo biti poslednja utakmica pred reprezentativnu pauzu ne očekujemo preterano napadački fudbal i pune mreže.

Predlog za klađenje – X2&0-3 (1,65) – 0:0


Rubin Kazanj – Tambov (17:00)

Predlog bez analize – 1 (1,70) – 0:0


Navedeni predlozi predstavljaju lično mišljenje urednika i kao takvi nisu 100% sigurni!

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje