četvrtak, 28. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Premijer Liga (Rusija): Nakon Super Kupa, Spartak i Lokomotiva vode novu borbu

Spartak Moskva – Lokomotiva Moskva

Na prelepom stadionu “Otkritje Arena“ u Moskvi danas će se od 16 časova i 30 minuta odigrati jedan od najvećih derbija ruskog fudbala, gde će moskovska Lokomotiva gostovati prošlosezonskom šampionu Spartaku.

Pre svega reč je o utakmici koja mnogo znači i za jednu i za drugu ekipu, prvenstveno zbog stanja na tabeli, a nakon toga zbog činjenice da je reč o derbiju, gde će popularni “Lokosi“ pokušati i da se revanširaju Spartaku za poraz u finalu Super Kupa i to tek nakon produžetaka.


Spartak Moskva

Spartak je porazom od CSKA u prošlom kolu praktično i dokazao da nešto u ekipi ne štima, a možda i najveći problem predstavlja činjenica da ni jedan od golmana, kao što su Rebrov i Selihov, ne igra onako kako se od njih očekuje, pa nije ni čudo da “crveno-beli“ sa 9 primljenih golova imaju drugu najgoru defanzivnu liniju u ligi. Iako je protiv Večitog rivala Spartak vodio sve do 82. minuta, dve prelepe akcije CSKA dovele su do potpunog preokreta i, naravno, do katastrofe Spartaka koji se sada nalazi tek na 9. poziciji sa samo 8 bodova nakon 6 odigranih utakmica, pošto su ostvarili 2 pobede, 2 remija i 2 poraza (od čega 2 pobede na 2 utakmice kod kuće). Na pres-konferenciji Masimo Karera povodom današnjeg derbija izjavio je: “Bez ikakve sumnje, ovaj period je dosta težak za mene. Problem je u tome što ne uspevano da postignemo rezultate kojim težimo, ali nastavićemo da radimo i ispravljamo greške koje posedujemo. Jedino što mogu da kažem jeste to da ne treniramo ništa slabije u odnosu na prošlu sezonu, naprotiv, verujem da sada radimo mnogo ozbiljnije nego ranije i naravno da očekujem da se u minimalnom vremenskom periodu vratimo na šampionski kolosek“. Italijanski stručnjak koji je ekipi Spartaka doneo titulu nakon 16 godina klupskog posta danas neće moći da računa na veoma važne igrače, s’ obzirom da su povređeni defanzivni vezista Artjom Timofejev (4n/0g/0a), centralni napadači Ze Luis (7n/1g/2a) i Luis Adriano (4n/2g/0a), kao i duže odsutni centralni vezista Roman Zobnin. Pored toga, još uvek nije poznato koji od 2 golmana će na teren izaći na početku utakmice pošto smo u prethodnom periodu videli katastrofalna izdanja i Artjoma Rebrova i Aleksandra Selihova.

Očekivani sastav (4-2-3-1): Rebrov (Selihov) – D. Kombarov, Džikija, Boketi, Ješčenko – Fernando, Pašalić – Promes, Glušakov, Samedov – Davidov (Melgareho)


Lokomotiva Moskva

Lokomotiva je i pored dosta dobre igre, praktično dominacije od početka sezone, uspela da u prošlom kolu pretrpi iznenađujući poraz od ekipe Tosna koji im je uzeo titulu jedne od neporaženih ekipa nakon dotadašnjih 5 kola. Iako su “Lokosi“ na toj utakmici igrali solidno, Tosno je pokazao da njihova igra može da bude opasna za svakog rivala, te da to što nemaju šta da izgube dovodi do odličnih rezultata. Sigurno da su u taboru Moskovljana zadovoljni i trenutnom 3. pozicijom gde imaju isti broj bodova kao i drugoplasirani Rostov (13), kao i 3 boda manje od vodećeg Zenita, uz učinak od 4 pobede, 1 remija i 1 poraza, ali svakako da će dati sve od sebe da od sledeće sezone budu član grupne faze Lige Šampiona. Glavni trener Lokomotive, iskusni Jurij Sjomin, bio je skroman po pitanju ove utakmice: “Ja očekujem samo dobru igru što naravno treba da dovede do dobrog rezultata kako bi se našim navijačima, kojih će biti mnogo, svidela utakmica i time došlo do još veće podrške ekipi. Biće to jako teška utakmica. Ne odgovara nam što na terenu neće biti Arija, zbog toga što je on veoma dobar napadač. Već sam odredio ceo sastav, zadovoljan sam igrom i treninzima i mislim da se možemo pokazati dosta dobro protiv Spartaka“. Kao što je već napisano, Sjomin neće moći da računa na centralnog napadača Arija (3n/1g/1a) koji se oporavlja nakon operacije u Italiji. Pored njega tu je još samo štoper Vedran Ćorluka koji je odsutan već nekoliko meseci, a očekuje se povratak na teren peruanskog krilnog napadača Džefersona Farfana (5n/1g/0a).

Očekivani sastav (4-2-3-1): Giljerme – Ribus, Kverkvelija, Pejčinović, Ignatjev – Tarasov, Denisov – Kasajev (Farfan), Fernandes, Anton Mirančuk – Aleksej Mirančuk


Poslednjih 5 međusobnih utakmica:

14.07.17 SK Spartak Moskva* Lokomotiva Moskva 0 : 0 (0 : 0)
18.03.17 PL Lokomotiva Moskva Spartak Moskva 1 : 1 (1 : 0)
11.09.16 PL Spartak Moskva Lokomotiva Moskva 1 : 0 (1 : 0)
30.04.16 PL Lokomotiva Moskva Spartak Moskva 0 : 2 (0 : 1)
18.10.15 PL Spartak Moskva Lokomotiva Moskva 1 : 2 (0 : 1)

Prognoza:

Pre svega, treba istaći da je reč o utakmici koja će podjednako značiti i jednoj i drugoj ekipi, s’ obzirom da su bodovi u ovom trenuki i previše bitni. Spartak mora da traži pobedu protiv ovog rivala, s’ obzirom da su pretrpeli katastrofalan poraz od CSKA, dok pak i Lokomotiva mora da se iskupi navijačima zbog poraza od Tosna, gde su pružili dosta dobru igru, ali možda i nezasluženo ostali bez bodova. Obe strane će danas nastupiti bez dosta važnih igrača u ofanzivnom delu ekipe, pa mislimo da nas očekuje veoma neizvesan susret sa ne tako velikim brojem golova i naravno velikim brojem prekršaja, odnosno žutih kartona.

Naša prognoza rezultata – 1:1

0-2 @1,65 (2 ili manje golova na utakmici)

Vredi probati:

X @3,25 (nerešeni ishod utakmice)


Svaki predlog predstavlja lično mišljenje urednika i šanse za prolazak nisu 100% sigurne. Ukoliko prepišete to radite na sopstvenu odgovornost, a mi Vam želimo svu sreću.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje