četvrtak, 18. april 2024.

t1x2.net

spot_img

[PREMIUM] A liga Australije, najava, predlozi za klađenje (SUBOTA)

U subotu su na programu 4 duela A lige Australije.

6:05 Vestern Junajted-Velington

Vestern ovo kolo ne dočekuje u baš najboljem raspoloženju. U poslednjih 5 kola svega 1 pobeda je dovela do toga da padnu na drugo mesto. Trenutno imaju 8 bodova manje i 3 utakmice manje od lidera na tabeli Sitija. Dakle, matematički još uvek imaju velike šanse da budu prvi na tabeli. Ipak, za tako nešto potrebno im je da počnu mnogo bolje da igraju. Dugo je Vestern bio prvi na tabeli, dominirali su, pobeđivali sve redom,ali u poslednje vreme su pali u formi. Posebno je odbrana pala u formi, a to im je na neki način zaštitni znak. Još uvek oni imaju najbolju odbranu u ligi po broju primljenih golova,ali samo zahvaljujući startu sezone. Kada bi se sada pravila tabela, ne bi im odbrana bila najbolja. Za razliku od odbrane napad je čak i bolji nego u početku. Tada su postizali 1 do 2 gola po meču (imali su čak 6 mečeva na kojima su slavili sa 1-0), sada postižu dva ili više golova po meču u proseku. S obzirom na rivala na ovoj utakmici napad bi trebalo da bude odlučujući faktor.

Velington se trenutno nalazi na samo 2 boda od 6tog mesta, tj mesta koje vodi u plej of. To je ono što tabela pokazuje,ali forma ekipe pokazuje da su mnogo dalje od tog mesta. Oni u ovo kolo ulaze nakon dva vezana poraza na kojima su primili čak 11 golova. Odbrana im je poprilično popustila. Naznake da se nešto loše dešava sa odbranom videli smo već na meču sa Brizbejnom gde su dozvolili čak 34 šuta protivniku. Sve su to bili šutevi iz 16 metara i samo zahvaljujući dekoncetraciji napadača Brizbejna,ali i sjajnim odbranama golmana Saila (11 ih je imao na tom meču), uspeli su da sačuvaju mrežu. U sledeća dva meča su nastavili u istom ritmu, dozvoljavajući protivnicima dosta prilika. S obzirom da su napadi Central Kousta i Sitija daleko kvalitetniji od Brizbejna došlo je do toga da su primili 11 golova na ta dva meča. S obzirom da gostuju ekipi koja ima veoma kvalitetan napad, predvođen našim Prijovićem ne piše im se dobro ukoliko nastave u istom ritmu.

Prognoza: Vestern je favorit,ali mislim da je mnogo bolje igrati na golove domaćina. Ukoliko Velington nešto drastično ne promeni domaćin bi mogao makar do 2 postignuta gola.

Tip: domaćin 2+ @ 1.63 – 1:4


11:45h Melburn Viktori-Melburn Siti

Viktori u ovo kolo ulazi sa pozicije broj 3 na tabeli. Oni su u dosta dobroj formi. U seriji su od 7 mečeva na kojima nisu doživeli poraz, a u prethodnom kolu su slavili na nezgodnom gostovanju u Pertu. Bez obzira na visoku poziciju na tabeli, mesto u plej ofu još uvek nisu obezbedili. Situacija je takva da bi uz par kikseva mogli totalno da ispadnu iz trke za plej of. Naime oni imaju 31 bod, a ekipa koja je ispod crte za plej ofu ima 27 bodova. Dakle, samo 4 boda ih deli. Vremena za opuštanje nema, ulazi se u sam finiš regularnog dela sezone i svaki bod je bitan. Viktori je zaista podigao nivo igre, tj vratili su onaj nivo koji su imali na početku sezone. U sredini sezone su imali jedan mali pad,ali eto brzo su se vratili. Reč je o jednoj kvalitetnoj, čvrstoj ekipi kako u odbrani tako i u napadu. Teško im je dati gol. U ovoj sezoni su primili najmanje golova. Napad je kvalitetan, daju golove, ne daju nešto previše,ali dovoljno za bodove. Oni su onaj tip ekipe koja da jedan gol i onda odbrana odradi ostatak posla.

Siti sa druge strane je njihova sušna suprotnost. Siti je ekipa koja igra mnogo otvorenije i mnogo efikasnije mečeve. Oni imaju ubedljivo najbolji napad u ligi koji je postigao čak 52 gola, čak 18 više od drugog napada po efikasnosti. U ovo kolo ulaze nakon 4 vezana trijumfa. U poslednja dva kola su postigli 10 golova, 6 golova su dali Velingtonu i onda su na impresivan način porazili Sidnej postigavši čak 4 gola. Posebno im je ta pobeda nad velikim rivalom ulila dodatno samopouzdanje i nema sumnje da će pokušati u istom ritmu da nastave i protiv gradskog rivala. Siti je prvi na tabeli, imaju 8 bodova više,ali i tri utakmice više od Vesterna, tako da matematički još uvek nisu obezbedili prvo mesto pred plej of, ali ako je suditi po formama ekipa teško da će ih Vestern stići.Igraju dakle, zaista sjajno, pogotovo napad,ali moram pohvaliti i odbranu koja je osporavana tokom cele sezone. Popravila se i odbrana, istina primaju golove,ali sve manje i manje. Izgleda da se na treninzima posebna pažnja obraća na taj segment igre.

Prognoza: Veoma težak meč za prognozu što se tiče pobednika. Golovi bi trebalo da budu prisutni na ovoj utakmici i to na obe strane. Možda su oni upravo najbolja opcija za igranje.

Tip: GG @ 1.63 – 3:0

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje