četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

[PREMIUM] A liga Australije,najava,predlozi za klađenje (SUBOTA)

U subotu se nastavlja A liga Australije, a time i naše najave za istu.

Ovo kolo otvara jedan veoma zanimljiv meč.

5:05h Western United-Central Coast Merinners

Vestern Junajted u ovo kolo ulazi kao drugoplasirani tim sa 3 boda manje,ali i dve utakmice manje od lidera Melburn Sitija. Vestern je sezonu počeo mnogo dobro,ređale su se pobede,bili su veoma dominantni. Krasila ih je tvrda muška igra. Primali su zaista malo golova. Istina,njihova odrana je i sad najbolja u ligi po broji primljenih golova,ali su u poslednje vreme malo pokvarili statistiku. Generalno forma Vesterna je u poslednje vreme bila u silaznoj putanji. U poslednja 4 kola su ostvarili samo 1 pobedu. Nakon dva remija i poraza usledila je pobeda protiv Brizbejna na gostovanju u prošlom kolu. Ta pobeda im je jako značajna pre svega iz ugla samopouzdanja. Samopouzdanje im je dosta poljuljano zbog te serije neuspeha,pre svega jer su porazi došli od glavnih konkurenata za titulu Sidneja i Melburn Viktorija. Videlo se to protiv Brizbejna nije to bila ta ekipa koja dominira na terenu,nisu baš lako izvukli tu pobedu,ali isto tako se videlo koliko im je ta pobeda značila. Dobra stvar u njihovoj igri je da im se napad na neki način poboljšao. Postali su drastično efikasniji,mnogo više golova daju nego na startu sezone gde je većina mečeva završavana rezultatom 1-0. Sada neretko daju i po tri gola, a najzaslužniji za to je naš Aleksandar Prijović koji se apsolutno privikao i postao prva zvezda tima. Nema sumnje da će i na ovom meču od njega pretiti najveća opasnost.

Merinersi sa druge strane u ovo kolo ulaze u znatno boljoj formi. Oni su u seriji od 5 mečeva bez poraza, a u poslednja dva meča su slavili postigavši čak 7 golova. Trenutno su na 8mom mestu sa tri boda manje od šestoplasiranog Viktorija. Dakle,čini se da su u pravo vreme ušli u formu. Napad im se posebno popravio u tih 5 mečeva su postigli 10 golova,što je dva po meču u proseku. Odbrana im je ostala najklimaviji deo tima. U dosadašnjem delu šampionata su primili 24 golova,što je dosta,imajući u vidu da su odigrali samo 17 mečeva. To i nije neki podatak koji bi mogao da ohrabri njihove navijače pred ovo gostovanje. Generalno Merinersi igraju otvorene mečeve,na gol više,što se vidi po statistici.

Prognoza: Ako pogledamo statistiku,na poslednjih 6 međusobnih duela ovih timova slavila je ekipa koja igra kući. Očekujem otvoren meč sa dosta golova. Jak napad na obe strane,ali i klimava odbrana Merinersa bi mogli da nam donesu efikasan meč.

Tip: domaćin 2 + @ 1.85 – 2:2


8:05h Welington-Melbourne City

Velington igra sjajnu sezonu. Oni se trenutno nalaze na visokom 4tom mestu. Nisu poraženi na 8 od poslednjih 10 mečeva. U ovo kolo ulaze nakon dva vezana trijumfa protiv Perta i Brizbejna. Sve ovo dodatno dobina na težini kada se zna da Velington u ovoj sezoni ne igra utakmice kao domaćin na svom terenu već na neutralnom zbog Covid-19 virusa. Dakle,zaista impresivan učinak. Napad im ne dosta dobar,pogotovo u poslednjih par kola. Odbrana im je lošiji deo tima tokom cele sezone. U prošlom kolu protiv Brizbejna gde su slavili da 3-0,dozvolili su protivniku čak 34 šuta. Nisu primili gol samo zbog dekoncentracije napadača Brizbejna i utakmice dosadašnjeg dela karijere njihovog golmana Saila koji je imao čak 11 odbrana. Jako su lako igrači Brizbejna ulazili u šanse i to sjajne prilike,mnogo otvorenih šuteva i to u 16 metara. Ukoliko i pola tih prilika dozvole Sitiju neće ih potopa spasiti ni 3 Saila.Generalno,odbrana im je jedna od najgorih po broju primljenih golova i to može da zabrine kada se zna ko im je današnji rival.

Njihov današnji rival je tim koji ima naefikasniji napad u ligi. Sitijev napad deluje savršeno ove godine. Postigli su 42 gola. Poređenja radi,drugi napad lige (Mekarturov) je postigao svega 30 golova. Dakle,čak 12 golova više je postigao napad Sitija. Glavna pretnja po protivnike je Meklaren koji je ove sezone postigao 13 golova. Generalno gledano Siti igra jako dobro. Nakon slabog starta sezone ušli su u formu. Trenutno su u seriji od 9 mečeva bez poraza i to im je donelo prvo mesto na tabeli. Po igri su jedni od glavnih kandidata za titulu,tj odbranu titule. E sad,ono što je loše u timu jeste odbrana. Prosto je neshvatljivo da prvi tim na tabeli ima jednu od najgorih odbrana u ligi. Samo su dva tima primila više golova od njih. Ovo zapravo samo potvrđuje koliko imaju jak napad koji uspeva da izvadi sve fleke koje odbrana  napravi.

Prognoza: Ovo bi po svemu sudeći trebalo da bude jedan efikasan duel. 4 od poslednjih 5 duela ovih timova su završavani sa po 4 ili više golova.

Tip: 3+ @ 1.58 – 0:6

Za hrabrije 4+ @ 2.50

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje