petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

[PREMIUM] A liga Australije,najava,predlozi za klađenje(SREDA)

U sredu su na programu dva duela A lige Australije.

11:05h Newcastle Jets-Western Utd

Njukasl je u prethodnom kolu ostvario pobedu nad Mekarturom od 3-0. Tom pobedom su prekinuli seriju od 3 vezana poraza. Upravo je ta serija od 3 vezana poraza bila pogubna za njih jer ih je koštala mesta u plej ofu. Na dva kola do kraja oni od mesta za plej of zaostaju 8 bodova. Dakle, ovaj meč za njih nema nekog prevelikog rezultatskog značaja. Ovo će više biti meč za prestiž,ali i za popravljanje statistike. Možda i uigravanje nekih novih igrača za narednu sezonu. Upravo iz te opuštene igre oni mogu biti itekako opasni. Generalno tokom cele sezone ih prate efikasni mečevi. Odlikuje ih dobar napad,ali i ne tako dobra odbrana,pa su upravo zbog toga njihovi mečevi često završavani GG. Nema razloga da i ovaj meč ne odigraju opuštenije i za svoju publiku.

Za razliku od Jetsa,Westernu je ovaj meč itekako bitan. Oni su mesto u plej ofu obezbedili,ali je pitanje sa koje će pozicije ući u isti. Trenutno su treći,ali su u igri i za prvo mesto jer im lider Siti beži samo 2 boda. Imali su priliku da ih preteknu,ali su tokom vikenda doživeli težak i neočekivan poraz od Merinersa. Upravo bi taj poraz mogao da ih košta prvog mesta regularnog dela šampionata. Pisali smo već o tome kako se igra Westerna promenila. Njih je krasila veoma jaka odbrana,jako su teško i retko primali golove,ali sada to nije tako. Primaju mnogo više pogodaka,ali ih takođe mnogo više i daju. Napad se popravio, tj promenio se stil igre. Igraju više ofanzivnije,napadački. Nisu više tako tvrda ekipa. U napadu im dosta toga zavisi od Lustice. Od njega je sve kreće glavni je kreator igre. Za golove je zadužen naš Prijović. Ta dva igraca su uz Walesa glavna napadačka snaga Westerna.

Prognoza: Mogao bi ovo biti jedan efikasan meč.

Tip: 3+ @ 1.70 – 1:1


13:05h Pert-Melburn Siti

Bliži se kraj agoniji od sezone Perta. Jedna od njihovih najgorih sezona u poslednjih 10tak godina. Osvojili su svega 15 bodova. Poslednju pobedu su ostvarili još u februaru. U poslednjih 10 kola imaju 8 poraza i svega 2 remija. Dakle,katastrofa. Niko nije mogao ni da nasluti da će ova sezona biti takva. Pogotovo ne nakon jako dobrog transfer perioda gde su doveli dobre proverene igrače,pre svega u napadu. Napad koji predvode Fornaroli,Kijo,Danijel Staridz mogao je i morao mnogo više. Zapravo jedino Fornaroli nije zakazao. On je od 18 golova Perta postigao čak 8. Dakle gotovo polovinu golova je postigao jedan igrač. Odbrana je takođe katastrofalna. U poslednjih 5 kola su primili 16 golova. Na dva meča su primili po 6 komada. Nikako im ne leže ekipe koje napadaju od prvog minuta ,a njihov današnji rival je baš takav.

Nakon skoro mesec dana pauze u ligi i mečeva u Ligi Šampiona svoj pohod ka odbrani titule nastavlja Melburn Siti. Siti je trenutno na prvom mestu sa bodom više i utakmicom manje od drugoplasiranog Viktorija. Sa trećeg mesta im preti Western koji ima dva boda manje. Dakle,u dobroj su situaciji da osvoje prvo mesto i tako dočekaju plej of sa najbolje moguće pozicije. Siti je ekipa koja ima ubedljivo najbolji i najefikasniji napad u ligi. Napad koji predvodi trojac Meklaren,Leki i Nabut je odgovoran za većinu golova Sitija. Njihova igra u napadu se drastično razlikuje od ostalih ekipa,kada se gleda njihova igra stiče se utisak da su napadački za pola koplja bolji od rivala. Statistika to takođe pokazuje jer su postigli gotovo 10 golova više od ostalih rivala. E sad,koliko je napad superioran,toliko im je odbrana klimava. Neverovatno je da ovakav tim ima najbolji napad i jednu od najgorih odbrana,ali zaista je tako. Veoma retko kad uspevaju da završe utakmicu,a da ne prime gol.

Prognoza: Ovde su gosti veoma veliki favoriti,a moglo bi biti i dosta golova.

Tip: 2 i 3+ @ 1.75 – 2:0

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje