petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

[PREMIUM] Američki fudbal: Predlog za klađenje – Nedelja 3. Januar

Naš tim je u sjajnoj formi i nema pravo na grešku. Članak otvarati do 18:55


Poslednja nedelja regularnog dela NFL šampionata donosi mnogo uzbuđenja posebno u AFC konferenciji. Kanzas Siti možda jeste osvojio prvo mesto, ali zato imamo čak pet timova sa skorom 10-5 i svi su u igri za plej of.

Meč koji je nama zapao za oko odigraće Sinsinati Bengalsi i Baltimor Rejvensi. Divizijski derbi severne divizije AFC konferencije. Situacija je takva da su Rejvensi veliki favoriti, a njihova pobeda se plać kvotom 1,12. Margina na poene iznosi 43.

Sinsinati Benglsi:

Ako nešto mora priznati Bengalsima onda je to velika borbenost. Zaista, ovaj tim je u sezonu ušao bez ikakvih očekivanja, sa mladim kvoterbekom koji se na kraju povredio. Džo Burou je očigledno bio pravi izbor, ali njegova teška povreda je malo zatekla sve u redovima Bengalsa. Ipak, oni su pronašli snage da se bore do kraja i uspeli su da pobede ni manje ni više nego Pitsburg Stilerse, a nakon toga Hjuston Teksanse. Pobeda na Pitsburgom jeste bila iznenađenje, jer je razlika u kvalitetu velika, ali ta utakmica je najbolje pokazala šta se dogodi kada nekog potcenite. Što se pobede nad Hjustonom tiče, nije iznenađujuća, jer su Teksansi u haotičnom stanju.

Zak Tejlor je očigledno postavio neke temelje koji su sada jasni. Tim je pre svega „očišćen“ starijih igrača i sada se zna na koga se može računati. Odbrana je istupila u pojedinim mečevima i to je svakako dobar početak. Ipak, ima tu dosta falinki koje moraju da se poprave, jer će Bengalsi sa ovim timom jako teško do plej ofa u diviziji koja spada među najjačim u ligi.


Baltimor Rejvensi:

Gavrani iz Baltimora uskaču u poslednji voz koji vodi ka plej ofu. Nakon gotovo savršene prethodne sezone, ova ja bila puna uspona i padova. Glavni trener Džon Harbo i ofanzivni koordinator Greg Roman su malo eksperimentisali ove sezone sa Lamarom Džeksonom, i taj eksperiment nije uspeo. Pokušali su od Džeksona da naprave kvoterbeka koji baca loptu, a on to prosto nije. Došlo se do toga da plasman u plej of visi o tankom koncu, ali Baltimor još uvek ima šanse. U prethodnom kolu Baltimoru se poklopilo da Indijanapolis Koltsi izgube dobijen meč protiv Pitsburg Stilersa i sada sve zavisi od njih. Ukoliko pobede sigurno idu u plej of.

Povratak na prošlogodišnji sistem u napadu je vratio Baltimoru samopouzdanje. Gavrani izgledaju nezaustavljivo, postižu mnogo poena, a ne nazire se neko ko ih može zaustaviti. Lamar Džekson se pojavio u pravom trenutku u najboljem svetlu i konačno igra kao MVP.


Tok utakmice i predlog za klađenje:

Pre tri sezone Baltimor je bio u sličnoj situaciji kao danas. Trebalo je samo da pobede Sinsinati i učešće u plej ofu je zagarantovano. Tada su Rejvensi ušli krajnje potcenjivački u taj meč i na kraju su za to kažnjeni. Glavni trener Baltimora Džon Harbo se prisetio tog meča i izjavio da ne postoje šanse ad se takav pristup ponovi. I neće. Rejvensi su sada mnogo jači tim, a igraju protiv dosta slabije ekipe. Tadašnji Sinsinati je imao Endija Daltona za kvoterbeka, imao je Ej Džej Grina u najboljim godinama, ali toga sada nema.

Bengalsi igraju sa rezervnim kvoterbekom koji se solidno pokazao u prethodne dve nedelje, ali danas će igrati protiv tima koji je uz Bafalo u najboljoj formi u celoj ligi.

Bengalsi veoma loše brane trčanje i to će biti ključ ovog meča. Prema statistici oni su tek 25. odbrana od trčanja koja u proseku dozvoljava 130 jardi po utakmici. Sa takvom odbranom oni nemaju šta da traže protiv Rejvensa koji u poslednje tri utakmice imaju 294, 231, 159 i 249 jardi, a na tim utakmicama su postizali 34, 47, 40 i 27 poena. Zaista, kaznena ekspedicija koju predvodi Lamar Džekson u ovom trenutku izgleda nezaustavljivo.

Rejvensi nemaju pravo na grešku ukoliko žele u plej of i sa tom mišlju igraju. Lamar Džekson je preuzeo sav pritisak na svoja pleća, i konačno igra kao MVP. Svi oko njega su se okupili i svi igraju kao jedan. Kada su Rejvensi u formi Begnalsi su za 2-3 klase slabiji i sve osim ubedljive pobede Rejvensa bi bilo iznenađenje.

Predlog za klađenje: Baltimor više od 28,5 poena


 Rezultat 3-38

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje