četvrtak, 02. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

[PREMIUM] Francuska Liga 1 (2020/21): Najava, izostanci i prognoza (2.kolo) – NEDELJA

Kao što ste navikli u prošlim sezonama i ove godine radimo najave Francuske Lige 1, koju naš urednik Miloš prati godinama i sad sasvim solidnim procentom uspešnosti i pogađa, iako je dosta neizvesna i nepredvidljiva za klađenje. Nadamo se da ćemo zajedno uz pomoć statistike, izostanaka, forme, kvaliteta i na kraju poznavanja lige od strane našeg urednika, zajedno imati puno pogođenih parova ove sezone!


Prvi mеč za koji smo se opredelili u nedeljnom programu je duel koji se igra od 15 časova, a sastaju se ekipe Meca i Monaka.

Ekipa Meca preskočila je duel u prvom kolu i ovo im je uvodni meč sezone, oni su prošle sezone završili na 15.mestu sa skorom 8 pobeda, 10 remija i 10 poraz uz gol razliku 27:35. Na domaćem terenu su igrali solidno i ostvarili učinak od 5-4-5 (18:17).

Što se tiče tima, otišao je samo vezni igrač Noss Traore (15/1/4) koji se vratio u Monako  posle isteka pozajmice, dok odlazaka drugih standardnih igrača nije bilo, što se tiče dolazaka, u klub je stiglo čak 5 pojačanja, golman Gengmpa – Mark Aurel Caillard, u veznom redu je stigao iskusni defanzivni vezni Payot (13/0/4) iz redova Anžea. Krilne pozicije jače su za igrača Sent Etijena – Vagnera koji je prošlu sezonu proveo u Nansiju za koji je na 15 mečeva dao 7 golova uz 2 asistencije, a stigao je i Tchiobembe iz ekipe Troa (14/3/0), dok je napad jači za Lamine Gueye-a iz ekipe Pau (25/14/7)

Iz prošle sezone tu su golman Oukidja, defanzivci Centonze, Boye, Sunzu,Delaine, potom vezni igrači Nguete, Maiga, Fofana, Angban, Boulaya, kao i napadači Diallo, Niane i Ambrose.

Iza ekipe Mec su odlične pripreme tokom kojih su odigrali 6 utakmica, 5 pobeda i 1 poraz.

Izostanci: Sunzu (17/0/0 odbrana), N’Doram (20/0/0 sredina)

Sa druge strane, Monako je i pored promene trenera, otvorio prvenstvo ne baš kako su očekivali, odigrali su samo 2:2 protiv ekipe Remsa, na domaćem terenu, iako su bili u zaostatku 0:2, ono što se pokazalo kao veliki problem jeste neuigrana odbrana, koja je sklona da veoma lako prima golove, pa ćemo videti kako će to funkcionisati u nastavku lige, ali se ipak čini da je ofanziva Monaka, mnogo jači deo tima, iako su prvom meču štoperi Disasi i Badiašile bili strelci posle prekida.

Izostanci: /

Mišljenje urednika: Dok god se obrana Monaka ne uigra ili promeni, čini se da će imati probleme koji su bili baš vidljivi u prvom meču, sa druge strane pojačani Mec sa gotovo kompletno sačuvanim timom može da bude neugodan rival za ekipu Nike Kovača, pa je naš predlog igra na golove 3+ po kvoti 1,97, takođe zanimljivo deluje i kombinacija 1P1-2&3+ ( od jedan do dva gola u prvom poluvremenu i tri i više golova za celu utakmicu) po sjajnoj kvoti 2,95.

0:1



Poslednji meč koji ćemo analizrati u nedeljnom programu igra se od 21 čas, a sastaju se ekipe Bresta i Olimpik Marseja.

Brest je u prvom kolu doživeo rezultatski debakl protiv ekipe Nima u gostima, gde je poražen 4:0, ali to ne treba da čudi jer su i prošle sezone igrali jako slabo u gostima gde su od mogućih 42 boda, osvojili tek 6. Slično se očekuje i ove godine, da na domaćem terenu igraju mnogo bolje iako će biti veliki problem nadomestiti odlaske veznjaka Court-a, Grandsira i Autret-a, mada u ovom meču nije bilo još dvojice važnih igrača iz prošle sezone, defanzivca Castelletoa i napdača Charbonniera, koji je šansu dobio tek u drugom delu igre.

Izostanci: Chardonet (1/0/0 – odbrtana – crveni karton), Bain (15/1/0 prošle sezone – odbrana), Lasne (19/2/1 prošle seozne -sredina),

Sa druge strane ekipa Olimpik Marseja, prošlogodišnji vicešampion, preskočila je uvodno kolo, prošle sezone jako dobar skor 16-8-4 i zasluženo mesto u ovogodišnjoj Ligi šampiona, tim je ostao nepromenjen u odnosu na prošlu godinu, a dodatno je pojačan dolaskom mladim štoperom Borusije Dortmund – Leonardo Balerdijem, koji je odigrao čak i jedan meč za Dortmund u Ligi šampiona, kao i defanzivnog veznog iz Avra, Pape Gueye-a (25/0/2). Možda i najveće pojačanje predstavlja oporavak sjajnog krilnog napadača Thuviana koji je prošle godine zbog teške povrede odigrao samo 2 meča, tu su i dalje Benedeto, Germain, Payet, Rongier, Sanson…

Izostanci igrača: Payet (22/9/4 – ofanzivni vezni), B.Sarr (27/1/3 bočni igrač)

Mišljenje urednika: Očajan start ekipe Bresta čija je odbrana u prvom meču delovala kao da nikada nije igrala zajedno ili da igra u nekom trećem rangu takmičenja, verujemo da će pokušati da promene to već u drugom meču, ali im na nesreću u goste stiže jedan od tri najjača tima lige, koji je po nama veliki favorit u ovom meču, deluje da Brest nije isti tim iz prošle sezone, ali ćemo zbog reakcije kod igrača domaćina i manjka takmičarskih mečeva kod gosta, predložiti tip X2&0-3 po kvoti 1,88.

2:3


STATISTIKA FRANCUSKA PREMIUM:

 1 kolo. 6 od 6 (kvote 1,45,1,85,1,50, 2,00, 3,00, 2,15)

 2 kolo. 2 od 4 (pogođene kvote 1,75,2,10)

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje