petak, 29. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

[PREMIUM] La liga, najava, predlozi za klađenje (NEDELJA)

U nedelju je na programu čak 9 utakmica La lige, a mi smo za vas spremili najavu najinteresantnijih duela.

19:30h Levante-Alaves

Levante ovo kolo dočekuje u jako lošem raspoloženju. Nakon sjajne pobede protiv Sosijedada i podizanja euforije oko opstanka, tokom nedelje su doživeli bolno prizemljenje. Na gostovanju protiv Real Madrida su pretpeli brodolom. Real ih je porazio sa 6-0 i tako im je šanse za opstanak sveo na minimum. Levante trenutno zaostaje 6 bodova za Kadizom koji je iznad crte. Dva kola su ostala do kraja i jasno je da Levanteu trebaju dve pobede, uz naravno, ostale pozitivne rezultate kako bi nekako uspeli da se domognu opstanka. Čak i da pobede na obe utakmice, potrebna im je i bolja gol razlika, a trenutno Kadiz ima +12 bolju gol razliku. Dakle, trebaju im dve ubedljive pobede. Misija je gotovo nemoguća,ali sigurno da će pokušati. Očekujem da Levante krene na ovoj utakmici od prvog minuta ofanzivno ka golu rivala, ekipe koja je njihov direktan takmac za opstanak.Naravno, takva igra je dosta opasna, pogotov za njih jer imaju najgoru odbranu u ligi. Ipak, situacija je takva, da moraju da rizikuju. Na ovom meču u timu neće biti Carlos Clerc, Jorge de Frutos, Roberto Soldado i Shkodran Mustafi. Napad će biti posebno oslabljen neigranjem Soldada i Frutosa.

Alaves u ovo kolo ulazi nakon veoma bitne pobede protiv Espanjola. Ta pobeda im je zadržala koliko toliko šansi za opstanak. Trenutno su od Kadiza koji je prvi iznad crte udaljeni 4 boda. Njima takođe trebaju dve pobede u poslednja dva kola. Dobra stvar po njih je da u poslednjem kolu igraju upravo protiv Kadiza i u slučaju da pobede na ovom meču mogli bi odlučivati o svojoj sudbini. Naravno, za takav rasplet im je potrebno i da Majorka ne pobedi u poslednja dva kola. Dakle, situacija nije laka,ali je makar lakša od Levanteove. Alaves je takođe jedna ekipa koja ima dosta lošu odbranu. Oni su uz Levante dve najgore odbrane u ligi. Posebno su loši u gostima ove sezone gde su slavili na samo jednom meču. To baš i ne uliva veru njihovim navijačima u pobedu na ovom meču,ali ništa nije nemoguće. Očekujem i da Alaves krene žestoko od samog starta, jer i njima nerešeno ne donosi mnogo na ovoj utakmici.

Prognoza: Duel dva tima kojiima treba pobeda i od kojih očekujem da krenu žestoko od samog starta bi mogao da nam donese efikasan meč.

Tip: 3+ @ 1.63 – 3:1


19:30h Betis-Granada

Betis u ovo kolo ulazi sa petog mesta i sa 5 bodova manje od četvrtoplasirane Sevilje. Njima u poslednja dva kola trebaju dve pobede i to da Sevilja ne osvoji niti jedan bod. Potrebna im je takođe i što ubedljivija pobeda kako bi popravili svoju gol razliku. Dakle, situacija nije baš najbolja. Male su šanse da prođu u Ligu Šampiona,ali i bez toga ova sezone je veoma uspešna za tim iz Sevilje. Osvojili su i kup Španije pre par nedelja, tako da je i trofej tu. Generalno su odigrali sjajnu sezonu, skoro cele sezone su biliu visikoj formi. Imali su pad samo u toku februara i marta i tu su pali na tabeli. Taj period ih je po svemu sudeći koštao mesta u Ligi Šampiona. Betis je tim koji ima dobar napad, napad koji predvodi Fekir, igrač od kojeg se najviše očekuje i na ovom meču. Napad im je jedan od najefikasnijih u ligi.Igraju lep, napadački fudbal i zaista ih je lepo gledati na terenu.  Odbrana je nešto slabiji deo tima,ali nije ni taj segment tima loš. Na ovom meču neće imati nekih velikih izostanaka.

Granada je pre par kola napravila, možda i ključan porez sezone, dovođenjem na klupu Karanke. Karanka je u 4 meča osvojio 8 bodova i doveo Granadu u znatno bolju poziciju. Dva kola pre kraja Granada je na 16tom mestu sa 4 boda više do Majorke koja je prva ispod crte. Dakle, za siguran opstanak im treba 2 boda, pod uslovom da Majorka slavi na oba svoja meča. U poslednjem kolu Granada igra sa Espanjolom i to je meč na kojem će oni sami odlučiti o svojoj sudbini, naravno ako se to ne reši u ovom kolu. Igraće Granada i na ovom meču otvoreno, nemaju šta da izgube, mogu samo da dobiju. Nema sumnje da će napasti, kao i u prethodna 4 kola kada igraju kao da su im to poslednji mečevi u životu. Upravo takvi pristupi su i jedini ispravni i samo takvi pristupi i mogu da im donesu opstanak.

Prognoza: Ovo bi mogao da bude efikasan duel. Betis mora da napadne, mora da popravi svoju gol razliku,ali neće ni Granada sedeti skrštenih ruku.

Tip: domaćin 2+ @ 1.58 – 2:0


bonus tip 19:30h Atletiko Madrid-Sevilja P/K X (poluvreme ili kraj nerešeno)  @ 1.65

može i konačan ishod X  @ 3.15 – 1:1

Situacija je sledeća. Sevilja ima 5 bodova više do Betisa. Ukoliko budu imali isti broj bodova, Sevilja je u prednosti, imaju bolju gol razliku, ali što je još bitnije imaju bolji međusobni duel. Dakle, osvajanjem jednog boda osiguraće 4to mesto na tabeli i plasman u Ligu Šampiona. Atletiku ovaj meč nije previše bitan, tako da nije nemoguće da nameste ovaj susret i odigraju nerešeno.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje