petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

[PREMIUM] La liga, najava, predlozi za klađenje (PETAK)

U petak su na programu dva duela La lige.

21h Real Madrid-Betis

Real će ovu sezonu završiti na domaćem terenu. Oni su titulu osvojili još u aprilu i od tada im se fokus prebacio na Ligu Šampiona. Od osvajanja titule pobedili su na samo jednom meču. Na ta tri meča na samo tom jednom meču sa Levanteom su igrali u najjačem sastavu i pobedili. Ostala dva meča su igrali sa rezervnim sastavom. Prošlo kolo su remizirali sa Kadizom i tako produžili rivalu šansu za opstanak. Na ovom meču Real takođe nema ama baš nikakvog rezultatskog imperativa. Njihova najbitnija utakmica će biti odigrana 28.05 i sigurno da se spremaju za taj meč. Treba očekivati da i na ovom meču Anćeloti odmori dosta igrača, možda ne baš sve kako bi malo zadržali takmičarski ritam. Nekako bi najrealnije bilo da na poluvremenu izvede dosta prvotimaca. To mi je nekako najrealnije, makar 45min da odigraju čisto da ostanu u takmičarskom ritmu, a da se ne povrede što bi bilo pogubno pred finale sa Liverpulom. Nema tu mnogo šta da se priča. Sve na ovom meču zavisi od sastava Reala. Uostalom koji god sastav da igra biće otvoren meč jer rezultatski imperativ nema niti jedna niti druga ekipa.

Betis takođe u ovo kolo ulazi bez rezultatskog imperativa. Oni su u prošlom kolu bili žrtva nameštanja rezultata. Sevilja i Atl Madrid su odigrali nerešeno i tako izbacili Betis iz trke za Ligu Šampiona. Samim tim njima ovde bodovi neće ništa doneti. Očekujem da oni ipak budu nešto motivisaniji od rival, upravo zbog besa zbog prošlog kola i svega što su doživeli. Neverujem da će Pelegrini nešto mnogo igrača rotirati. Treba očekivati gotovo najjači sastav. Verujem da će ići na pobedu kako bi se sezona završila na najbolji mogući način. Bilo kako bilo njima je ova sezona dosta uspešna. Osvojili su kup, u top 5 timova su u ligi, dogurali su do proleća u Evropi. Veliki je to uspeh za tim koji je u procesu pravljenja. Treba da budu ponosni na to, jeste da bi kruna sezone bilo osvajanje mesta u Ligi Šampiona,ali šta je tu je. Sve u svemu odlična sezona.

Prognoza: Duel koji nema rezultatskog značaja bi mogao da nam donese golove na obe strane.

Tip: GG3+ @ 1.70 – 0:0


21h Rajo Valjekano-Levante

Rajo Valjekano je odigrao dosta čudnu sezonu. Kao da su igrala dva različita tima. Ove sezone su ušli u La ligu. Imali su sjajan prelazni rok i cilj je bio da se ostane u ligi i da se dogura što više može. Sjajno su počeli sezonu, prvi deo sezone su završili u top 6 i naravno da su apetiti porasli. Onda je došla zimska pauza i kao da je neko isključio ceo tim. U 19 kola koliko su odigrali u 2022. godini samo su slavili na 2 meča. Oni su jedna od najgorih ekipa po učinku u 2022. godini u ligama petice. Nestvaran pad forme. Eto i u prošlom kolu su poraženi od Majorke, doduše očekivano, jer Majorci gori pod nogama, tako da je verovatno bilo i puštanja. Sada, na ovom poslednjem meču na domaćem terenu verujem da će pokušati da pobede i na taj način pobedom da završe sezonu. Pobeda bi im donela 11to mesto, što je sasvim solidno s obzirom na formu u 2022. godini. Rajo je ekipa koja ima, pre svega, jedan sjajan napad. Napad im predvodi legendarni Falkao koji će biti glavna pretnja po gol Levantea. Što se tiče odbrane, ona je slabiji deo tima, primaju zaista dosta golova. Van tima za ovo kolo je Mustafi koji je povređen.

Levante će se ovom utakmicom oprostiti od La lige. Oni će naredne sezone igrati u drugoj ligi. Sigurno da im predstoji jedno burno leto gde će biti dosta promena u ekipi kako bi se napravio dobar tim i kako bi se ekspresno vratili u La ligu. Oni su dosta dobro odigrali u 2022. godini,ali nisu mogli izboriti opstanak zbog lošeg prvog dela sezone gde su bili ubedljivo najgori. Imali su čak i šansu za opstanak koja je raspršena dva kola pre ovog kada ih je Real savladao 6-0. Nije ih ni to saznanje o ispadanju pokolebalo. Oni su već u narednom tj prošlom kolu savladali Alaves sa 2-1 i na taj način pokazali da će igrati maksimalno jako do kraja sezone. Nema sumnje da će tako odigrati i u ovom poslednjem kolu. Sigurno da žele sa pobedom da završe sezonu. Napad Levantea se drastično popravio u 2022. godini. Oni igraju napadački, napadaju od prvog minuta protivnike i zaista ih je lepo gledati. Ono što ih je i dovelo do druge lige jeste odbrana. Odbrana im je najgora u ligi. Primaju zaista veliki broj golova i sigurno da će upravo taj deo tima morati da poprave pred narednu sezonu. Ovakva odbrana im neće donositi bodove ni u drugoj ligi. Na ovom meču neće imati velikih problema sa sastavom.

Prognoza: Još jedan meč bez rezultatskog značaja,ali i meč gde oba tima imaju želju za pobedom. Očekujem da oba tima uđu u meč napadački orijentisano i to bi moglo da donese jedan efikasan meč.

Tip: 3+ @ 1.58 – 2:4

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje