sreda, 08. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

[PREMIUM] La liga, najava, predlozi za klađenje (PETAK)

U petak su na programu dva duela La lige.

20h Espanjol-Rajo Valjekano

Espanjol u ovo kolo ulazi nakon remija protiv Selte. Na tom meču Espanjol je bio u deficitu dva gola do 15 minuta pre kraja meča, kada su uspeli da izjednače na 2-2. Upravo zbog takvog načina izjednačavanja rezultata ovo može da se računa i kao pobeda za njih iz psiholoških razloga. Espanjol je na tom meču uputio samo 2 šuta u okvir gola i oba puta dao gol. Nisu igrali nešto previše dobro. Loša forma u kojoj su bili na kraju sezone se nastavila i u ovoj novoj, pa je ovo sada 8mi vezani meč na kojem nisu trijumfovali. Imaju jedan veliki problem, a to je da bukvalno krenu da igraju tek kad prime gol. U poslednjih 8 kola su primali prvi golove, pa tek onda krenuli nešto da igraju. Generalno oni su ekipa koja igra otvorene utakmice, na njihovim mečevima prošle sezone je padalo mnogo golova, a sudeći po početku ove sezone i sada će biti ista situacija. U prvom kolu su igrali bez svoja dva glavna napadačka oružija, Raul de Tomasa i Javi Puada. Raul de Tomas neće igrati ni na ovom meču, dok je Puado pod znakom pitanja.

Rajo je sezonu počeo dosta dobro. Oni su uspeli da izvuku remi sa gostovanja Barseloni i sigurno da im je taj rezultat podigao samopouzdanje. Rajo je ekipa, koja je prethodne sezone imala bukvalno dve sezone. Prvu do Božića gde su bili u top 4 tima u ligi i nisu imali poraz na domaćem terenu i druga sezone gde su izgubili gotovo sve i pali na 12to mesto na tabeli. Pred sam kraj sezone su se malo trgli. Trener Iraola je jedan veoma hrabar trener. On sa Rajom igra veoma rizično. Voli da postavi visoko odbranu, da pritiska rivala sa velikim brojem igrača, jednostavno voli da igra otvoren napadački fudbal. Doneo mu je takav fudbal dosta rezultata,ali i odneo. Ovakav stil igre često ostavlja prostora za kontranapade rivala, a Espanjol je jako dobar u tome. Upravo zbog toga Rajo i nije uspeo da savlada Espanjol. Ove sezone je Rajo slabiji za svog najboljeg strelca koji je prešao u Valjadolid, Serhija Gvardiolu. Sada je ceo napad pao na Falkaa, Treju i Garsiju. Od njih se očekuju golovi.

Očekivani sastavi:

Espanyol possible starting lineup:
Lecomte; Olivan, Cabrera, Gomez, Gil; Darder, Calero, Exposito; Embarba, Joselu, Melamed

Rayo Vallecano possible starting lineup:
Dimitrievski; F. Garcia, Catena, Lejeune, Balliu; Ciss, Valentin; A. Garcia, Trejo, Salvi; Falcao

Prognoza: Mogli bi videti golove na obe strane terena na ovoj utakmici.

Tip: GG @ 2.00 – 0:2


22h Sevilja-Valjadolid

Sevilja nije počela sezonu na baš najbolji način. Oni su u prvom kolu poraženi od Osasune sa 2-1. Time se samo produžila serija loših rezultata,ali se i produbilo nezadovoljstvo navijača zbog jako loše odrađenog prelaznog roka. Navijači su čak i protestovali ispred prostorija kluba i biće zanimljivo videti njihovu reakciju na ovom meču. Zaista, Sevilja je tokom prelaznog roka ostala bez dva stuba odbrane Kundea i Dijega Luiza, dovedene su zamene u vidu Teljesa i Markaa. S ozbirom da njih dvojica još uvek nisu dovoljno uigrani, centralnog defanzivca igra naš Nemanja Gudelj, koji je vezni igrač. Dakle, to dovoljno govori o tome koliko su oslabljeni u zadnjoj liniji, a upravo je ta defanziva bila njihovo glavno oružije prethodne sezone. Da ovo ne štime, videlo se protiv Osasune gde su primili 2 gola. Inače, Osasuna je sve samo ne ofanzivna ekipa. Što se tiče ofanzivnog dela tima, tu su pokušali da ugase požar sa dovođenjem Iska. On nije bio u prvom kolu u sastavu, a male su šanse i za ovo kolo. Ipak, ima nešto pozitivno. Čini se da je Seviljina ofanzivna igra u uzaznoj putanji. Protiv Osasune su odigrali dosta dobro u napadu. Stvarali su šanse, nažalost samo su jednu iskoristili,ali i to je napredak. Ukoliko odigraju tako i na ovom meču mogli bi da postignu nekoliko golova.

Nakon ispadanja iz La lige, pre dve godine, Valjadolid se ekspresno vratio u elitu. Uspeli su da se dokopaju La lige kroz plej of. Sada, ove sezone, žele da opstanu u ligi kako je god to moguće. Upravo zbog toga su doveli nekoliko pojačanja. U priprenom periodu su odigrali baš dosta utakmica. Protiv jačih timova su izgledali dosta dobro. Uspeli su da sačuvaju mrežu protiv Lacija, Rajo Valljekana i Bresta. Ipak, ono što ne valja jeste da im je napad bio dosta loš. Veoma mali broj golova su postigli,ali to su samo pripremne utakmice. U prvom kolu La lige nisu pokazali mnogo. Lagano su poraženi od Viljareala sa 3-0. Ukoliko žele da zadrže status prvoligaša, moraće da igraju daleko bolje. Ne ide im ni raspored na ruku, jer eto, prvo kolo Viljareal, drugo Sevilja, a u trećem kolu ih očekuje gostovanje Barseloni. Dakle, vrlo moguće da posle tri kola imaju 0 bodova, što bi bilo veoma loše po njih.

Očekivani sastavi:

Sevilla possible starting lineup:
Bono; Navas, Rekik, Gudelj, Acuna; Fernando, Rakitic; Corona, Gomez, Ocampos; Mir

Real Valladolid possible starting lineup:
Asenjo; Perez, Fernandez, Yamiq, Escudero; Mesa, Monchu, Aguado; Plata, Leon, Villa

Prognoza: Sevilja je kvalitetniji rival i trebalo bi da postignu nekoliko golova na ovoj utakmici.

Tip: domaćin 2+ @ 1.73 – 1:1

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje