utorak, 23. april 2024.

t1x2.net

spot_img

[PREMIUM] La liga, najava, predlozi za klađenje (SUBOTA)

U subotu se nastavlja La liga. Na programu su 4 utakmice.

14h Alaves-Viljareal

Alaves ovo kolo dočekuje na poslednjem mestu na tabeli. Od sigurne zone su udaljeni 6 bodova, a do kraja sezone je ostalo još 5 kola. Dakle, situacija nije nimalo ružičasta. Na ruku im ide raspored do kraja sezone, pogotovo jer se u poslednja dva kola sastaju sa Kadizom i Levanteom, direktnim rivalima za poziciju. Ali da bi došli do situacije da ti mečevi odlučuju, moraće prethodno da održe korak ili da smanje razliku. Kod kuće je Alaves dosta dobar ove sezone. Od svojih 25 bodova, 19 su osvojili na domaćem terenu. Gostovanja im predstavljaju veliki problem. Najveći problem ove sezone im pravi napad. Ubedljivo su najgora ekipa što se tiče broja postignutih golova. Nije ni odbrana ništa bolja, tako da je mesto na tabeli zasluženo. Nema sumnje da će krenuti napadački na ovom meču. Imaju pun sastav na raspolaganju,ali i protivnika koji je glavom u drugoj utakmici.

Viljareal ovo kolo dočekuje na 7mom mestu, poslednjem mestu koje vodi u Evropu sledeće sezone. Imaju 4 boda više od ekipe ispod njih i na dobrom su putu da osiguraju makar to mesto u Ligi Konferencija. Imaju veoma zgusnut raspored. Pre samo 3 dana su izgubili meč polufinala Lige Šampiona od Liverpula i revanš ih očekuje u utorak uveče na njihovom sastavu. Sigurno da će ekipa biti manje više fokusirana na taj meč. Emeri je i pred prethodne revanše sa  Juventusom i Bajernom u domaćem šampionatu odmarao gotovo celu prvu postavu i nema sumnje da će tako biti i na ovom meču. Mogu sebi da priušte jedan loš rezultat u ligi zarad pokušaja da se plasiraju u veliko finale Lige Šampiona što bi bila kruna sezone. U timu sigurno neće biti Gerard i Albert Moreno zbog povreda, a po najavama dobar deo prvog tima biće odmoren za meč Lige Šampiona.

Prognoza: Jeste da je Viljareal favorit na ovom meču,ali mislima će biti u meču Lige Šampiona i plus odmaranje igrača, sve je to prilika za motivisanog domaćina da napravi nešto na ovoj utakmici.

Tip: domaćin 1+ @ 1.42 – 2:1


16:15h Real Madrid-Espanjol

Real Madrid u ovo kolo ulazi sa prve pozicije, oni su titulu već gotovo sigurno i osvojili,ali im za matematičku potvrdu titule treba još samo 1 bod koji bi mogli da osvoje na ovom meču. Ono što je mnogo bitnije za Real jeste Liga Šampiona. Njih u sredu očekuje revanš meč protiv Sitija gde treba da nadoknade gol zaostatka. Zbog takve situacije sa ligom, Anćeloti može da odmori svoje najbitnije igrače pred taj meč. Nema sumnje da će on tu priliku i iskoristiti, jer kažem, titulu su gotovo sigurno osvojili i nemaju zbog čega da svoje najbitnije igrače izlažu naporu. Nema potrebe da pišemo koliko su dobri ove sezone i šta su im mane i vrline, ova gore navedena informacija je mnogo bitnija što se tiče ovog meča. Dakle, očekujte rezervni tim Reala sa mislima u nekom drugom meču.

Espanjol sa druge strane mnogo motivisanije ulazi u ovu utakmicu. Oni su ušuškani na sredini tabele i nemogu nešto previše da napreduju,ali njihova motivacija ne dolazi sa tabele. Njihova motivisanost dolazi iz toga što su oni tim iz Katalonije koji igra protiv Madridskog giganta. Od toga nema veće motivacije. Espanjol generalno ove sezone jako dobro igra protiv timova sa vrha tabele. Gotovo svakog rivala sa vrha su namučili i nema sumnje da će dati sve od sebe kako bi iskoristili situaciju koja je u timu Reala trenutno. Pobedili su i u prvom međusobnom duelu ove sezone, pokušaće to da učine i na ovom meču. Nemaju nekih većih izostanaka pred ovo kolo.

Prognoza: Nezainteresovanost i kombinovan sastav Reala bi mogao da bude šansa za Espanjol da dođe makar do jednog gola na ovoj utakmici.

Tip: gost 1+ @ 1.70 – 4:0


18:30h Valensija-Levante

Valensija u ovo kolo ulazi u dosta lošem raspoloženju. Prethodne nedelje su igrali finale kupa i poraženi su od Betisa na penale. To im je bila velika prilika za trofej ove sezone i zbog toga im je jako teško pao taj poraz. Dodatni problem pravi i forma u ligi. Pre tog poraza u kupu vezali su i dva poraza u ligi, što je sa kupom ukupno tri poraza, a pre toga su ostvarili dva remija. Ono što upada u oči jeste da su svi ti mečevi bili protiv timova koji su u donjem delu tabele.Poslednju pobedu su u ligi ostvarili sredinom marta. Sve to ih je dovelo do mesta broj 10 sa čak 10 bodova zaostatka za timovima koji se bore za Evropu. Može se sa sigurnošću reći da je ovo još jedna protraćena sezona za Valensiju. Zbog cele ove sezone nije nemoguće da vidimo promene u sastavu, kako bi trener pružio minute i drugim igračima da se dokažu i pokažu za sledeću sezonu. Što se tiče povreda samo Moriba neće biti u timu.

Što se tiče Levantea sezona nije nimalo završena. Oni su na 19tom mestu sa 6 bodova zaostatka za Kadizom koji je prvi iznad crte. Do kraja je ostalo još samo 5 kola, tako da im situacija nije nimalo naivna. Za opstanak su im potrebni bodovi i to podhitno. Istina, Levante je u poslednjih mesec dana drastično podigao formu, pogotovo što se tiče napadačkog dela tima. Napadaju svakog rivala od prvog minuta, što i ne bi, jer nemaju šta da izgube. Raspored im u prethodno vreme i nije baš bio previše naklonjen, pružili su sjajne partije protiv Barselone i Sevilje,ali na oba meča su bili poraženi. Na ta dva meča su postigli 5 golova, što je prilično impresivno. U poslednjih 5 kola su postigli čak 11 golova, dakle 2 u proseku. Nema sumnje da će isti recept da oprobaju i na ovom meču. Napašće Valensiju od prvog minuta. Ono što je otvara prostor za domaćina jeste loša odbrana Levantea. Oni su ove sezone primili ubedljivo najviše golova u ligi. Na ovom meču će imati i problema sa sastavom jer su van tima 5torica igrača. Van tima su:  Roger Marti, Shkodran Mustafi, Martin Caceres, Jorge de Frutos i Carlos Clerc.

Prognoza: Još jedan derbi Valensije bi nam mogao doneti sjajan meč sa mnogo golova na obe strane terena.

Tip: GG @ 1.70 – 1:1

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje