subota, 27. april 2024.

t1x2.net

spot_img

[PREMIUM] La liga, najava, predlozi za klađenje (UTORAK)

Tokom nedelje je na programu vanredno kolo La lige.

20h Granada-Atletik Bilbao

Granada u ovo kolo ulazi u veoma dobrom raspoloženju. Čini se da su u pravom trenutku promenili trenera. Šok terapija smenom trenera, se za sada isplaćuje. U tri kola koliko Karanka vodi tim, Granada je ostvarila dva remija i u prošlom kolu veoma bitnu pobedu. Pobedu koja bi im mogla da ih pogura ka opstanku u ligi. Oni su za vikend slavili na gostovanju Majorci sa ubedljivih 6-2 i na taj način izašli iz zone ispadanja. Trenutno su van te zone sa 2 boda više od Majorke, tri kola je do kraja. Sada svoju sudbinu drže u svojim rukama. Podigli su zaista nivo igre, pre svega u napadu, u odbrani još uvek nisu na zadovoljavajućem nivou,ali dokle god osvajaju bodove dobro je. Neće pobeda protiv Majorke ništa značiti,ako na ovom meču ne osvoje neki bod. Moraju napasti rivala, verujem da će odigrati slično kao i protiv Majorke,a to je  napadački. Generalno igraju bolje na svom terenu i to je nešto što daje nadu i veru njihovim navijačima da mogu do nekih bodova na ovoj utakmici.

Bilbao u ovo kolo ulazi nakon remija protiv Valensije. Nisu bili baš najzadovoljniji tim remijem, čak je i trener na konferenciji izjavio da su oni na tom meču izgubili dva boda, a ne osvojili 1. Tim remijem su prekinuli seriju od dve vezane pobede,ali i ispali su iz  mesta koje vodi u Evropu. Naravno, borba za te pozicije još nije gotova. Ima još tri kola do kraja,a Bilbao je na 1 bod od Viljareala koji drži mesto koje vodi u Konferencijsku ligu, a Liga Evrope im je udaljena 4 boda. Dakle, matematički mogu i do tog takmičenja,ali su im potrebne pobede. Na gostovanjima nisu toliko dobri. Na poslednjih 6 gostovanja, samo su jednom pobedili i to nije nešto što uliva veru navijačima. Bilbao je ekipa koja igra veoma tvrde mečeve ove sezone, teško daju,ali i teško primaju golove. Protiv Granade su već igrali jednom ove sezone i bilo je 2-2.

Očekivani sastavi:

Granada possible starting lineup:
Maximiano; Quini, Duarte, Diaz, Arias; Gonalons, Milla; Uzuni, Collado, Machis; Molina

Athletic Bilbao possible starting lineup:
Sinon; Pexta, Alvarez, Martinez, Balenziaga; Berenguer, Vencedor, D. Garcia, Muniain; I. Williams, R. Garcia

Prognoza: Ovde bi mogli videti golove na obe strane. Remi ne bi mnogo doneo niti jednima niti drugima i verujem da će zbog toga napasti, a to bi moglo da donese golove.

Tip: GG @ 1.80     1-0


21:30h Barselona-Selta

Barselona je pobedom u prošlom kolu nad Betisom praktično rešila sve brige oko ove sezone. Pobedom nad Betisom su otišli na +11 u odnosu na njih i time rešili sve nedoumice oko plasmana u Ligu Šampiona sledeće sezone. Sada im predstoji borba hoće li biti drugi, treći ili četvrti,mada to i nije toliko bitno. Makar nije bitno što se Evrope tiče, više će to biti borba za obraz. Nije baš tako izgledalo u decembru 2021. godine kada je Barselona gubila sve redom utakmice i bili su na sredini tabele. Tada su napravili ključan potez ne sezone, nego možda i naredne decenije, postavljanjem Ćavija na mesto menadžera. Ćavi je preporodio Barselonu, uradio je sjajan transfer periodu, povratio neke mlade igrače iz ponora, vratio je identitet klubu i Barselona opet liči na onu staru. Uspeo je da obezbedi i Ligu Šampiona,a to znači i veliku aktivnost tokom letnjeg prelaznog roka i dolazak nekih zvezda u klub. Da se gleda samo učinak u 2022. godini Barselona bi sada bila prva na tabeli, što dovoljno govori o tome šta je Ćavi uradio. Posebno se ističe pobeda u Madridu protiv Reala gde su postigli čak 4 gola. Igraju lep, napadački fudbal, onakav kakav su igrali u eri Mesija. Jedina razlika je što sada imaju za nijansu slabiju odbranu i to je sigurno deo tima koji će pretrpeti neke promene u letnjem trasnfer periodu. Na ovom meču će takođe zadnja linija biti oslabljena. Pike je povređen, Ter-Štegen je pod znakom pitanja, a osim njih neće biti ni Buskeca, Desta, Pedrija i Sergi Roberta.

Selta takođe u jako dobrom raspoloženju dočekuje ovaj meč, makar ako je reč o rezultatima na terenu. Oni su tokom vikenda odigrali meč sa Alavesom i pregazili su ih sa 4-0. Ta pobeda im je ostavila otvorena vrata ka top 10 što bi bio veliki uspeh. Upravo je ta pobeda protiv Alavesa tj ceo taj meč bio u senci skandala njihovog igrača Mine koji je dobio zatvorsku kaznu od 4 godine zbog silovanja. Nisu dozvolili igrači Selte da ih to poremeti i ubedljivo su porazili rivala. Selta je ekipa koja igra jedan od najatraktivnijih fudbala u ligi. Posebno su inspirisani protiv timova sa vrha tabele. Protiv njih igraju posebno motivisano i neretko ih i pobede. Osetila je to Barselona na svojoj koži u prvom delu sezone kada se Selta vratila od 3-0 na 3-3. Nema sumnje da će i oni u ovaj meč ući opuštenije sa željom da se nadigravaju sa rivalom i da pokušaju da naprave još jedno iznenađenje. Dobra stvar po njih je da nemaju izostanaka pred ovaj meč.

Očekivani sastavi:

Barcelona possible starting lineup:
Ter Stegen; Alves, R. Araujo, Garcia, Alba; Gavi, De Jong, Puig; Dembele, Aubameyang, Torres

Celta Vigo possible starting lineup:
Dituro; Vazquez, N. Araujo, Aidoo, Galan; Beltran; Mendez, Suarez, Cervi; Aspas, Galhardo

Prognoza: Meč koji nema toliko rezultatskog značaja bi mogao da nam donese goleadu.

Tip: 3+ @ 1.48


Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje