sreda, 08. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

[PREMIUM] LE i Liga Konferencija,najava,predlozi za klađenje ( ČETVRTAK)

U četvrtak su na programu revanš mečevi Lige Evrope i Lige Konferencija.

Liga Evrope:

18:45h Leverkuzen-Atalanta

Leverkuzen nije imao baš najbolji uvod u ovaj revanš meč. U ligi su tokom vikenda poraženi od Kelna na svom terenu. Generalno Leverkuzen je u padu forme. U poslednjih 5 mečeva u svim takmičenjima samo jedna pobeda. Ostali su oni u top 3 u ligi tj treći su,ali sa samo jednim bodom više od 6toplasirane ekipe. Moraće da se probude ukoliko žele da zadrže mesto koje imaju. Što se tiče lige Europe. U prvom meču u Bergamu su odigrali onako kako igraju cele sezone,veoma dobro u napadu i jako loše u odbrani. Odbrana im je dosta pala u formi,primaju baš dosta golova. Napad jeste dobar,ali je i on malo zatajio pre svega zbog povrede najboljeg strelca Šika. On im baš dosta fali u timu,jednostavno nisu isti tim sa i bez njega na terenu i to se vidi. Osim Šika na ovom meču će nedostajati i Florian Wirtz. Mlada zvezda Leverkuzena se povredila tokom vikenda i sigurno da će nedostajati na ovom meču.

Atalanta takođe nije imala dobru uvertiru u ovaj meč. Oni su remizirali u ligi sa Đenovom. Slično kao kod Leverkuzena i Atalanta je u padu forme i to velikom. Atalanta je vezala 6 mečeva u domaćem šampionatu gde nisu slavili što im se nije do sad događalo tj od kad ih vodi Gasperini. Nije im odbrana toliki problem tj odbrana je takva kakva je i bila,ali napad nije. Najjače oružije koje poseduje Atalanta je zatajilo. Napad je poprilično pao u formi. Tim koji je postizao po 3, 4 gola na utakmici sada ne može niti jedan da postigne protiv slabih odbrana. Pokušava Gasperini to da promeni sa raznim promenama taktike,igrali su čak i sa lažnom devetkom,ali to nije pomoglo. Nedostatak Zapate se poprilično oseti. Vratio se Muriel,ali on je u jako lošoj formi. Imaće priliku danas da se iskupi,dao je gol u prvom meču.

Očekivani sastavi:

Bayer Leverkusen possible starting lineup:
Hradecky; Frimpong, Tah, Hincapie, Bakker; Aranguiz, Palacios; Diaby, Paulinho, Adli; Alario

Atalanta BC possible starting lineup:
Musso; Toloi, Demiral, Djimsiti; Hateboer, De Roon, Freuler, Maehle; Koopmeiners, Malinovskyi; Boga

Prognoza: S obzirom na aktivan rezultat u prvom meču očekujem da domaćin krene ofanzivno od samog starta meča. Takav stil igre bi mogao da otvori prostor za kontre gostiju. Golovi na obe strane bi trebalo da budu najbolja opcija za igranje.

Tip: GG @ 1.45 0-1 


18:45h Zvezda-Rendžers

Pred Zvezdom je veoma težak zadatak,treba nadoknaditi tri gola zaostatka iz prvog meča. Istina,jeste teško,ali nije nemoguće. Glavna Zvezdina uzdanica u taj poduhvat jeste taj prvi meč. Zvezda je odigrala dobro tu utakmicu,pogotovo u napadu,ali neke sporne sudijske odluke i manjak koncentracije u završnici su doveli do toga da Zvezda ne postigne gol. Zvezda u jako dobrom raspoloženju dočekuje ovaj meč. Stigli su Partizan na tabeli,dobili su i derbi,sve to im je podiglo samopouzdanje na visok nivo. Zvezda nema šta da izgubi,napašće od prvog minuta,uostalom oni drugačije i ne znaju da igraju. Biće pun stadion i upravo će tih prvih 20tak minuta biti ključno. Ukoliko Zvezda da gol u tom delu utakmice svašta je moguće.

Rendžers je odigrao sjajno prvi meč,pogotovo u napadu gde su iskoristili sve svoje prilike. Igrali su slično kao i protiv Dortmunda. Nisu tim koji voli da previše dominira na meču,manje više prepuste loptu protivniku i onda čekaju svoj momenat. Na takav način su dobili i Dortmund i Zvezdu. Imaju zaista sjajne brze napadače,kontra napad im je odličan i to može da bude glavno oružije. Jedino je odbrana malo diskutabilna,pogotovo taktika iz prvog meča. Na tom meču odbrana je stajala jako visoko i to je otvaralo prilike za Zvezdine lopte u prostor. Pokušavala je Zvezda,ali nije prošlo zbog sudija. Neverujem baš da će Van Bronhorst ponovo igrati sa takvom taktikom jer bi to bilo pogubno po njih na Marakani koja nije baš pogodna za takvu taktiku. Koliko im je ovaj meč bitan najbolje govori to da su tokom vikenda odmarali bitne igrače.

Očekivani sastavi:

Red Star Belgrade possible starting lineup:
Borjan; Piccini, Erakovic, Dragovic, Rodic; Sanogo, Srnic; Katai, Kanga, Ivanic; Omoijuanfo

Rangers possible starting lineup:
McGregor; Tavernier, Goldson, Helander, Bassey; Lundstram, Jack, Kamara; Aribo, Morelos, Kent

Prognoza: Očekujem da Zvezda napadne od prvog minuta što može da bude mač sa dve oštrice pre svega zbog jako dobre kontre Rendžersa. Mogli bi videti jedan efikasan duel.

Tip: 3+ @ 1.85 2-1


Liga Konferencija:

18:45h Kopenhagen-PSV

Videćemo može li da se ponovi sjajan meč iz Ajndhovena koji je završen rezultatom 4-4.

Kopenhagen je jako dobro počeo tu prvu utakmicu vodili su 3-1 na poluvremenu,ali se onda dogodio veliki pad u igri gde su dozvolili PSV- u da preokrene na 4-3. Glavni razlog za taj pad leži u činjenici da su oni tek sad krenuli u sezonu,da su imali nešto dužu pauzu i da igrači još nisu u punom takmičarskom ritmu. Jednostavno nisu imali mnogo utakmica u nogama. To će se sigurno iz kola u kolo popravljati i verujem da će već na ovom meču biti još bolji. Sjajno su odigrali grupnu fazu gde su slavili na 5 od 6 mečeva i osvojili prvo mesto u grupi. U domaćem šampionatu su takođe dobro počeli drugi deo sezone,prvi su na tabeli sa 5 bodova više od rivala. Jedna kvalitetna ofanzivna ekipa koja mnogo bolje igra na domaćem terenu. Na ovom meču će biti bez Kume Babakara koji je jedan od njihovih najboljih strelaca.

PSV takođe iza sebe ima jednu jako dobru sezonu. U ligi su drugi,plasirali su se u finale kupa, a u Konferencijskoj ligi su bili drugi u grupi pa su morali da igraju i prethodnu fazu gde su izbacili Makabi. PSV je jedna jako dobra napadačka ekipa,ekipa koja voli ofanzivan stil igre,ali i tim koji nema previše dobru odbranu. Upravo se sve to videlo u prvom meču,jak napad loša odbrana. S obzirom na rezultat iz prvog meča oni će morati sličnim stilom igrati i na ovom meču. Uostalom oni drugačije i ne znaju da igraju. Upravo zbog takvog stila igre su jedna od ekipa koja je sinonim za efikasne mečeve. Najveća opasnost po gol protivnika biće Mario Gece i Zahavi.

Očekivani sastavi:

Copenhagen possible starting lineup:
Grabara; Ankersen, Vavro, Boilesen, Kristiansen; Stage, Falk, Lerager; Johannesson, Biel, Boving

PSV Eindhoven possible starting lineup:
Drommel; Junior, Teze, Obispo, Max; Gutierrez, Sangare; Doan, Gotze, Gakpo; Zahavi

Prognoza: Očekujem još jedan otvoren meč sa golovima na obe strane terena.

Tip: GG @ 1.55 0-4


18:45h AZ-Bodo/Glimt

Čini se da je poraz u prvom meču protiv Bodoa imao dosta uticaja na AZ. Izgubili su golom u poslednjem minutu i bukvalno nisu imali vremena da reaguju. Na taj poraz se nadovezao i poraz u ligi od Tventea na domaćem terenu. Istina, taj meč sa Tventeom su igrali,ali su mislima već bili u ovom revanšu. Az je na toj prvoj utakmici protiv Bodoa bio sasvim ravnopravan rival. Nije ih Bodo nadigrao,bili su jednaki tokom većeg dela meča,čak je Az bio i bolji rival na trenutke i bliži golu,ali ajde remi je možda i bio najrealniji ishod,ali eto nije se dogodilo. Sigurno da će AZ u ovaj meč ući mnogo ofanzivnije. U prvom meču su ušli malo opreznije pre svega zbog nepoznavanja rivala. Sada,kada su na svom terenu,ali i kada jure zaostatak od jednog gola očekujem da napadnu. Takođe,Bodo je tim koji voli da ima loptu i da napada ne snalaze se baš u drugačijem ritmu i tim pre AZ mors da ih pritisne i izbaci ih iz njihove konforne zone.

Ima li kraja bajci Bodo-a. Neverovatne rezultate prave. Prošli su grupu,izbacili su Seltik pobedili AZ u prvom meču i sada se sa pravom nadaju da mogu u narednu fazu. Neće biti nimalo lako,rival je daleko ozbiljniji od ostalih protivnika,plus se igra na njihovom terenu. Kao što sam gore napisao,Bodo je tim koji voli da napada,ali videćemo kako će se snaći u situaciji gde će biti podređeni. Dobili su prvi meč gde nisu bili toliko bolji rival i to može da ih zabrine,ali kako god da se završi ova sezona je uspešna za njih.

Očekivani sastavi:

AZ Alkmaar possible starting lineup:
Vindahl-Jensen; Sugawara, Hatzidiakos, Martins Indi, Wijndal; Reijnders, Koopmeiners; Evjen, De Wit, Karlsson; Pavlidis

Bodo/Glimt possible starting lineup:
Khaikin; Sampsted, Moe, Hoibraten, Wembangomo; Vetlesen, Hagen, Saltnes, Pellegrino, Solbakken, Espejord

Prognoza: Mislim da je ovo kraj Bodo-ove bajke i da će AZ pobediti sa nekoliko postignutih golova.

Tip: domaćin 2+ @ 1.58 – 2:1 (2:2 AET)


21h Fejnord-Partizan

Čini se da je Fejnord sav posao uradio u prvom meču. Iako su slabo počeli,dozvolili Partizanu da povede vrlo brzo su se konsolidovali i počeli da igraju svoju igru. Napadali su,stvarali prilike kao na traci i što je još bitnije postizali su golove. Sticao se utisak u nekim trenutcima da su mogli da daju gol kad god su hteli. Zaista su sjajno odigrali pogotovo u napadačkom delu tima. Odbrana je lošiji deo tima i na tome će morati da porade,ne zbog ovog dvomeča nego zbog nastavka sezone i daleko jačih rivala. Neverujem da će previše kalkulisati sa sastavom pre svega zbog domaćeg terena i punog stadiona koji ih očekuje. Verujem da će igrati u istom ritmu kao i u prvom meču. Nažalost daleko su kvalitetniji i ozbiljniji rival od našeg Partizana.

Dok ima nade Partizan će se boriti na neki način je to poručio trener Stanojević pred ovaj meč. Ipak,po najavama sastava čini se da neće previše zapinjati na ovom meču tj da će neki igrači biti odmoreni. Daleko veće i bitnije borbe očekuju Partizan u domaćem šampionatu gde ih je Zvezda sustigla na tabeli. Jako loše je Partizan počeo drugi deo sezone. Jedino su dobro odigrali protiv Sparte, sve ostalo je za zaborav. Poraz derbiju,kiks protiv Napredka i mučenje u Subotici su pokazatelj Partizanovog lica ovog proleća, a ono je veoma bledo. Nema onog napadačkog,borbenog Partizana. Moraće Stanojević da poradi na timu,pre svega na samopouzdanju koje je palo posle poraza u derbiju. Zbog svega toga neverujem da će previše zapinjati na ovom meču. U prilog tome govori i činjenica da je Partizan vratio karte jer nema nekog interesovanja da se ide na utakmicu. Svima je jasno da je domaći šampionat prioritet.

Očekivani sastavi:

Feyenoord possible starting lineup:
Bijlow; Geertruida, Trauner, Senesi, Malacia; Toornstra, Aursnes, Kokcu; Nelson, Dessers, Sinisterra

Partizan possible starting lineup:
Stevanovic; Zivkovic, Sanicanin, Miletic, Urosevic; Zdjelar; Markovic, Natcho, Menig; Milovanovic, Gomes

Prognoza: Još jedan efikasan meč je pred nama.

Tip: 3+ @ 1.58 – 3:1

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje