petak, 19. april 2024.

t1x2.net

spot_img

[PREMIUM] MLS liga, najava, predlozi za klađenje (Nedelja-noć)

U noći između subote i nedelje na programu je dosta zanimljivih duela MLS lige.

01:30h Filadelfija-Chicago

Vice šampion MLS lige i šampion istočne konferencije,ekipa Filadelfije u ovo kolo ulazi nakon polovičnog učinka u prva dva kola. Nakon uvodne pobede i to ubedljive nad Kolumbusom 4-1, usledio je kiks i poraz od Majamija u gostima 2-0. Pobeda nad Kolumbusom u prvom kolu na domaćem terenu produžila je niz na 12 vezanih pobeda kod kuće, a ukupno na 48 mečeva bez poraza na domaćem terenu. Filadelfija je poslednji put poražena kod kuće u decembru 2021. godine. To dovoljno govori koliko je njima domaći teren jak. E sad, počele su kvalifikacije za Konkakaf Ligu Šampiona. Filadelfija je u prvom meču remizirala i sada imaju za par dana revanš na domaćem terenu. Na tom meču trener Filadelfije je izveo gotovo rezervni sastav, tako da za ovaj meč protiv Čikaga ima na raspoloaganju čitav prvi tim odmoran. Sad je samo pitanje koliko je Filadelfiji stalo do tog takmičenja i da li će ipak MLS biti prioritet.

Čikago je prethodnu sezonu završio čak 28 bodova iza Filadelfije. Završili su na 12tom mestu istoka, a ukupno su bili čak 24ta ekipa na tabeli. To je 6ti put u poslednjih 8 godina da oni završavaju izvan top 20 timova u MLS ligi, što je zaista loše za tako veliki grad i tako veliku franšizu u svim sportovima kakav je Čikago. Ove sezone nisu počeli baš najbolje jer su remizirali sa Njujork Sitijem. Oni su tokom prelaznog roka najviše profitirali od svih timova u MLS ligi jer su im dva igrača otišla u Premijer ligu. Jesu profitirali,ali u igračkom kadru su oslabljeni jer su to bili jako bitni igrači. Golman Slonina je otišao u Čelzi, a najbolji strelac tima prethodne sezone Duran u Aston Vilu.

Prognoza: Filadelfija je favorit na ovom meču, samo se nemojte previše zaletati sa golovima pre svega zbog potencijalne rotacije tima. Videćemo šta im je prioritet Liga ili Konkakaf Liga Šampiona.

Tip: 1 @ 1.55


01:30h Toronto-Kolumbus

Toronto je nastavio tamo gde je stao prethodne sezone. U prva dva kola samo 1 osvojen bod, bio je dovoljan za brdo kritika na Bredlijev tim. Više su to zapravo kritike na samog Bredlija,nego na tim. Uloženo je zaista mnogo para, dovedeni sjajni igrači iz Evrope, a rezultata opet nema. Zamera se Bredliju što nema tečne igre, oni većinu golova daju iz individualnog kvaliteta, a o odbrani da ne pričamo. Odbrana je bila loša prethodne sezone, a nije ništa bolja ni ove jer su na 2 meča primili 4 gola. Kao što smo i rekli, od njih ćemo i ove sezone videti dosta efikasnih utakmica. Jednostavno kvalitetan napad, pre svega zbog individualaca i porozna odbrana.

Kolumbus u ovo kolo ulazi u znatno boljem raspoloženju. Nakon ubedljivog poraza od Filadelfije u prvom kolu usledila je pobeda na domaćem terenu protiv DC-ja od 2-0. Tom pobedom su ublažili gorak ukus nakon tog prvog kola,ali i uhvatili dobar zamajac za nastavak sezone. Kolumbus je tim od kojeg možemo ove sezone očekivati dosta efikasnih mečeva i to pre svega zbog trenera. Njih je preuzeo Vilfred Nensi koji je prethodne sezone vodio Montreal i to sa dosta uspeha. Nensi je trener koji voli da forsira ofanzivan stil igre, pa je tako i promenio formaciju Kolumbusa sa 3 igrača pozadi. Takav stil daje prostora napred,ali isto tako ostavlja dosta prostora za rivale pozadi.

Prognoza: Mogli bi videti golove na obe strane terena na ovom meču.

Tip: GG @ 1.65


02:30h Kansas Siti-Los Anđeles Galaxy

Kansas je počeo sezonu jako loše. Od potecijalnih 6 bodova, oni su osvojili samo 1. U ta dva meča nisu postigli niti jedan gol, što je jako čudno, pogotovo kada se pogleda kako su igrali u pripremnom periodu. U pripremnom periodu su igrali jako efikasne mečeve, davali su dosta golova, a eto od početka već 180 minuta bez gola. Ipak, nije da nisu bili dobri na tim mečevima. Na prva dva meča su uputili čak 23 udarca ka golu protivnika,ali jednostavno lopta nije htela u gol. Ukoliko samo nastave tako da napadaju, doćiće i ti golovi, možda baš na ovom meču.

Galaksi nije igrao meč prvog kola protiv gradskog rivala zbog lošeg vremena, tako da su oni svoj uvodni meč odigrali tek u drugom kolu i nisu se baš proslavili. Dalas ih je savladao sa 3-1 i tako ih poslao na dno tabele, koje sigurno nije njihov cilj ove sezone. Neke stare boljke su se pokazale i u ovoj novoj sezoni. Tu prvenstveno mislim na njihovu odbranu. Nedopustivo su mnogo golova primali prethodne sezone, a sudeći po ovom prvom meču to se nastavilo i u ovoj sezone. Napad, kao napad imaju zaista dobar. Prvi gol u sezoni postigao je naš Dejan Joveljić koji će sigurno biti udarna igla Galaksija ove godine. Ne sme se zaboraviti ni Ćićarito,kao i Daglas Kosta,ali njih dvojica neće biti u timu na ovom meču. Dakle, sve spada na Joveljića.

Prognoza: Golovi su najbolja opcija kada je u pitanju Galaksi.

Tip: GG @ 1.55


04:30h Portland-St Louis

Nakon dva odigrana kola Portland ima polovičan učinak. Nakon pobede protiv Kansas Sitija u prvom kolu, usledio je poraz od Los Anđelesa. Ako je suditi na osnovu ova dva kola mogao bi Portland ove sezone da se nađe u plej ofu. Pokazali su dosta dobrih stvari pre svega u ofanzivi, dok su defanzivno mogli znatno bolje. Ne smeju dozvoljavati sebi da primaju toliko golova, kao protiv Los Anđelesa. Brzo su primili 3 komada, uspeli su posle da daju 2,ali to je bilo premalo za bilo kakav preokret. Njima je odbrana i prethodne sezone bila veliki problem, jer su bili po broju primljenih golova među najgorim timovima u ligi. Moraju taj segment igre popraviti za nešto veliko u ovoj sezoni.

Nova ekipa u MLS karavanu St Luis je počeo sjajno. U prva dva kola isto toliko pobeda. Dobili su Ostin i Šarlot. U ta dva kola su postigli 6 golova i uz Sijetl su trenutno najefikasnija ekipa u ligi. Istina, primili su golove na oba meča,ali sa takvim napadom ne treba im zamerati. Zaista odličan start sezone za novajlije. Igraju hrabro, napadački i zaista ih je lepo gledati. Mogli bi od njih ove sezone videti dosta lepih stvari, tj pre svega dosta efikasnih mečeva.

Prognoza:S ozbirom na stil igre koji forsira ekipa St Luisa mogli bi videti jedan efikasan meč.

Tip: GG @ 1.60

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje