subota, 27. april 2024.

t1x2.net

spot_img

[PREMIUM] Ne bismo ih preterano favorizovali!

Jednu ekipu večeras ne bismo preterano favorizovali, jer će biti oslabljena, a rival će im biti ekipa koja takođe ima imperativ pobede, a uz to će biti bez izostanaka. Članak otvarati do 20:30, a pokušaćemo sa kvotom 2.05.


Reč je o utakmici poljskog prvenstva „Ekstraklasa„, gde je večeras na programu otvaranje 24. kola utakmicom Pogon SzczecinRadomiak Radom. Situacija na tabeli je takva da se domaći tim bori za sam vrh sa Lehom iz Poznanja, dok se gosti bore za 3. mesto koje bi potencijalno moglo da ih odvede u Evropu. Dakle, bodovi su na radaru i jednima i drugima, te ne treba očekivati prepuštanje bodova i opuštenu igru bilo koje ekipe, ni u kakvom slučaju.

Stanje na tabeli – Printscreen/Flashscore.com

Kada je reč o izostancima, situacija je gora za domaći tim. Za Pogon Szczecin neće igrati Alexander Gorgon (3n/0g/0a, ofanzivni vezni), Kacper Smolinski (9n/0g/1a, ofanzvivni vezni), Mariusz Malec (10n/0g/1a, centralni bek), Maciej Zurawski (15n/1g/0a, centralni vezni), Benedikt Zech (22n/0g/0a, centralni bek) i Bartlomiej Mruk (6n/1g/0a, centralni bek), dok je upitan Kamil Grosicki (17n/4g/5a, levo krilo). Za ekipu Radomiak Radom neće biti izostanaka.

Kada je reč o formi, ne treba izostaviti činjenicu da je Pogon slavio na 5 od poslednjih 6 duela, ali je onda u prošlom kolu, faktički u borbi za 1. mesto, poražen od kuće od Leha rezultatom 0:3, što je samo stavilo tačku na to da ipak postoji razlika u kvalitetu između 1. i 2. ekipe na tabeli. Sa druge strane, dosta šarolika forma gostiju, koji na poslednja 4 duela u ligi imaju 4 osvojena boda. Susreli su se ovi timovi u prvom delu sezone, kada su odigrali 1:1. Radomiak je ekipa koja nema titulu, u ligi su tek jednu godinu i očigledno da žele da naprave čudo, eventualnim plasmanom u evropske kvalifikacije. Za tako nešto, potrebni su im bodovi i protiv direktnih rivala, a upravo takav jedan je Pogon.

Ne možemo da kažemo da smo sigurni da će uspeti da „otkinu“ bod oslabljenom i favorizovanom domaćinu, ali ćemo probati sa duplom šansom na goste po kvoti 2.05. Kontra hendikep na goste se plaća kvotom 1.38, a mi se nadamo da će, ako ništa drugo, makar dobro da namuče domaćina.

4:0


Predlog predstavlja mišljenje autora zasnovano na činjenicama, a tipujete na sopstvenu odgovornost.


Photo by Fancy Crave on Unsplash

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje