petak, 19. april 2024.

t1x2.net

spot_img

[PREMIUM] Serija A, najava, predlozi za klađenje (NEDELJA)

U nedelju su na programu 6 duela Serija A.

12:30h Atalanta-Kremoneze

Atalanta je počela sezonu iznenađujuće dobro. Nakon 5 odigranih kola oni su lideri na tabeli sa 13 osvojenih bodova. Upisali su 4 pobede i samo 1 remi. Ovo je njihov najbolji start sezone još ov 1962. godine. Nije ovo bilo baš za očekivati. Pre svega zbog slabog prelaznog roka, gde su doveli samo 3 fudbalera. Nekako, ostao je manje više isti onaj tim koji igra već nekoliko godina. Izgleda da upravo ta uigranost koja se stvorila godinama je dovela do toga da oni budu prvi. Njihovi rivali za poziciju su dosta menjali timove i sigurno da je njihov slabiji start sezone time prouzrokovan. Bilo kako bilo Atalanta igra sasvim zadovoljavajuće. Nije to onakav spektakularan fudbal kakav su igrali pre par sezona gde su rivalima davali po 4-5 komada. Sada igraju mnogo takmičarskije, igraju pre svega na rezultat. Daju 1-2 gola i to je to, ne jurišaju. Dobra stvar po njih je i povratak fudbalera koji su bili povređeni. U tim se vraća Muriel, dok je Zapata i dalje povređen. Takođe,velika prednost Atalante u odnosu na sve rivale sa vrha tabele je ta da oni nemaju Evropu ove godine, igraće mnogo manje utakmica i to može da bude jako bitno. Zbog zgusnutog rasporeda, ostali timovi sa vrha će igrati ritam od po dva meča u toku nedelje, dok će Atalanta igrati 1. Biće odmorniji. Već ih sledeće nedelje očekuje jedan takav duel sa Romom.

Njihov današnji rival je Kremoneze. Kremoneze je u prvih 5 kola odigrao jako loše. U prvih 5 kola su osvojili svega 1 bod i to bod osvojen u prethodnom kolu protiv Salernitane. Pre toga su imali niz od 4 vezana poraza. Dakle, vrlo tj katastrofalno loš start sezone za novajliju u ligi. Ruku na srce nije im ni raspored išao na ruku jer su imali zaista teške rivale. Njihovi mečevi za bodove, protiv rivala slične snage tek dolaze. Bez obzira na teške rivale i poraze, njihova igra na tim mečevima nije bila uopšte loša. Čak naprotiv, igrali su lep, na trenutke i vrlo ofanzivan fudbal. Naime oni u tih 5 kola imaju 64 šuta ka golu rivala, što je u proseku preko 13 po meču i po tome su najbolji od svih timova u donjem delu tabele. Nema sumnje da će oni i ovde napasti,ali koliko će im to doneti dobrog videćemo.

Očekivani sastavi:

Atalanta BC possible starting lineup:
Musso; Toloi, Demiral, Scalvini; Hateboer, De Roon, Koopmeiners, Zappacosta; Ederson, Malinovskyi; Hojlund

Cremonese possible starting lineup:
Radu; Hendry, Aiwu, Lochoshvili; Ghiglione, Meite, Pickel, Valeri; Zanimacchia; Dessers, Okereke

Prognoza: Atalanta bi na ovom meču mogla da postigne nekoliko golova.

Tip: domaćin 2+ @ 1.42 – 1:1


18h Lacio-Verona

Lacio je počeo sezonu sasvim zadovoljavajuće. U prvih 5 kola 10 osvojenih bodova. Nakon sjajnog izdanja protiv Intera i pobede, usledio je pad koncetracije protiv Sampdorije i remi, da bi nakon toga doživeli prvi poraz u ligi i to od Napolija na domaćem terenu. Tokom nedelje su se podigli pobedom u ligi Evrope protiv Fejnorda 4-2. Lacio važi za jednu jaku domaćinsku ekipu. Prethodne sezone su na domaćem terenu izgubili svega 3 meča, tako su krenuli i ove sezone, do tog meča sa Napolijem. Poveli su i dozvolili rivalu da preokrene. To je jedna boljka koja ih prati ove sezone. Na dosta mečeva prvi postignu gol i onda umesto da samelju rivala, stanu i dozvole da se protivnik vrati. Tako je bilo protiv Napolija,ali isto tako je bilo i protiv Sampdorije, koja je znatno slabiji rival. Napad Lacijalima funkcioniše dosta dobro, veza Imobile-Sergej je sjajna, to nije ništa novo i sigurno da će i na ovom meču biti pretnja po gol rivala. Odbrana, kao odbrana nije nešto čime se Lacio može pohvaliti. Upravo zbog tih rupa u igri kada dozvole rivalu da se vrati, mada nije tu samo odbrana kriva, već ceo tim.

Uspela je Verona u prethodnom kolu konačno da slavi i to protiv Sampdorije i na taj način makar malo iliti privremeno smanji pritisak na njihovog trenera Ćiofija.Počela je Verona jako loše sezonu, doduše, moglo se to i zaključiti posle prodaje onoga što vredi u klubu. Ipak, uljuljkani uspesima iz prethodne sezone svi su očekivali da tako nastave i ove, a realno to i nije bilo moguće. Počeli su jako loše, prvo ispadanja u kupu od Barija 4-1, a zatim brodolom i primanje od Napolija 5 komada.Nakon tog lošeg starta malo su se konsolidovali i uspeli u naredna 4 kola da osvoje 5 bodova što je dosta dobar učinak. Odbrana je deo tima na kojem moraju da rade i to poprilično. Zapravo to je deo tima koji im je bio loš i prethodne sezone, vrlo su bili retki mečevi gde oni nisu primali golove,ali su imali dobar napad koji je te nedostatke odbrane maskirao. Sada su oni drastičnije vidljiviji. Idu sa velikim broje igrača u napad i ostavljaju prostora pozadi što rivali koriste. Ne snalaze se baš najbolje protiv rivala koji igraju ofanzivno, a Lacio je baš takav rival.

Očekivani sastavi:

Lazio possible starting lineup:
Provedel; Lazzari, Patric, Romagnoli, Marusic; Milinkovic-Savic, Antonio, Vecino; Anderson, Immobile, Zaccagni

Hellas Verona possible starting lineup:
Montipo; Dawidowicz, Hien, Coppola; Terracciano, Ilic, Tameze, Doig; Lazovic; Lasagna, Henry

Prognoza: Mogao bi domaćin na ovom meču da postigne nekoliko golova i tako maksimalno iskoristi lošu odbranu gostiju.

Tip: domaćin 2+ @ 1.63 – 2:0


20:45h Juventus-Salernitana

Juventus je počeo ovu novu sezonu jako loše. Istina, oni nisu doživeli niti jedan poraz u ligi,ali svega 9 osvojenih bodova u prvih 5 kola je jako malo. Posebno brine igra Juventusa. Svi su očekivali da Juventus melje rivale, ali to nije uopšte tako. Alegrijev Juventus igra dosta mrtvo da kažem, nema previše kreacije u igri, malo se šansi stvara, jako malo šuteva ka golu protivnika. Oni mečeve počinju dosta jako, postižu golove u većini mečeva u prvih 15tak minuta i onda vremenom nestaju na terenu. Posebno su loši u drugom poluvremenu. Samo su ovodno kolo odigrali onako kako svi očekuju od njih, napadački,ostalo, bukvalno ništa. Treba napomenuti i da su u poslednjih par kola golove postizali isključivo iz prekida tj Vlahović ih je davao, nema golova iz igre. Dodatna otežavajuća okolnost po Alegrija jeste i raspored. Juventus je imao relativno lak raspored na početku sezone, ali su sebi dozvolili kikseve protiv timova kao što je Sampdorija. Pritisak na Alegrija je sve veći i veći. Mora da razmrda ekipu,moraju da krenu sa mnogo ubedljivijom igrom.

U goste im dolazi veoma nezgodan rival. Tako gde su stali prethodne sezone, nastavili su ove. Salernitana igra jako dobro. U prvih 5 kola svega 1 poraz i 6 osvojenih bodova je i više nego dobro. Posebno impresionira njihov način igre, protiv bilo kog rivala. Salernitana u svaki meč ulazi kao da im je poslednji, bukvalno na isti način kako su ulazili u mečeve u drugom delu prethodne sezone, kada su zbog situacije zaista svi mečevi bili kao mala finala za njih. Napadaju rivala od prvog minuta, ne prezaju niotkoga. Dobro urađen prelazni rok daje rezultata.Prepoznali su svi u klubu zamisao Davide Nikole i zbog toga su mu doveli nekoliko kvalitetnih ofanzivnih igrača i rezultati su tu. Salernitana je u prvih 5 kola postigla 7 golova, što je fantastičan rezultat. Naravno, ima i loših delova njihove igre, a to je odbrana, koja na neki način ispašta zbog toliko ofanzivnog stila igre.

Očekivani sastavi:

Juventus possible starting lineup:
Perin; De Sciglio, Bonucci, Rugani, Sandro; McKennie, Paredes, Locatelli, Kostic; Kean, Vlahovic

Salernitana possible starting lineup:
Sepe; Bronn, Gyomber, Fazio; Candreva, Coulibaly, Maggiore, Vilhena, Mazzocchi; Dia, Bonazzoli

Prognoza: Verujem da će se Juventus trgnuti na ovom meču i da će postići makar dva ola.

Tip: domaćin 2+ @ 1.60 – 2:2

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje