četvrtak, 28. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

[PREMIUM] Serija A, najava, predlozi za klađenje (NEDELJA)

U nedelju su na programu 5 duela Serije A.

12:30h Fiorentina-Sasuolo

Fiorentina ovo kolo dočekuje u sjajnom raspoloženju. U seriji su od 4 vezane pobede u svim takmičenjima, u poslednjih 6 kola ostvarili su 5 pobeda. Sve to ih je dovelo do 7mog mesta sa samo jednim bodom zaostatka za Romom i Juventusom. Dakle, aktivno su se uključili u borbu za mesto koje vodi u Evropu. Tokom nedelje su ostvarili pobedu u kupu, ali je na tom meču Italijano odmorio gotovo ceo prvi tim upravo sa cilljem da svi budu odmorni za ovo kolo. Velike zasluge za ove rezultate idu našem Dušanu Vlahoviću. Sigurno da će sve oči biti uprte u njega, što zbog priča o ogromnim transferima, što zbog podatka da ima priliku da postane najbolji strelac u kalendarskoj godini ikada u Seriji A. On je u 2021. godini u Seriji A postigao 32 gola i stao rame uz rame sa Lukom Tonijem. Rekord drži Kristijano Ronaldo sa 33 pogotka. Do kraja kalendarske godine ostaju još dva meča da Fiorentina odigra i nema sumnje da će Vlahović dati sve od sebe kako bi oborio taj rekord i kako bi već sada ušao u besmrtne u istoriju Serije A. Naravno, nije samo on zaslužan za ove rezultate, generalno ceo tim dobro igra, pogotovo napadački deo. Odbrana kaska, što i nije čudno, jer nikako da igraju sa najjačom odbranom. Na ovom meču će opet nedostajati Nastasić i prvi golman tima Dragowski. Sreća pa je napad daleko bolji deo tima. pa nadoknadi propuste odbrane. Trebaće im na ovom meču vrhunski napad ukoliko žele bodove, jer protivnik nije nimalo lak.

Sasuolo se budi. Možda je to i najbolji opis ove ekipe. Počeli su loše sezonu, trebalo im je da se prilagode na sve odlaske iz tima, na sve promene koje su ih zadesile. Kako vreme odmiče igraju sve bolje i bolje. Oni imaju veliki problem sa tim uslovno malim utakmicama. Oni mnogo bodova prosipaju na mečevima gde svi očekuju da pobede. Potpuno drugačije igraju protiv daleko jačih rivala od sebe. Dovoljno je reći da su ove godine pobedili Milan, Juventus, Lacio i remizirali sa Napolijem. Upravo je Lacio bio njihova poslednja žrtva. Slavili su protiv njih sa 2-1. Nisu igrali kup tako da su sveži i odmorni za ovo kolo. Kod njih je slična situacija kao kod Fiorentine msm što se tiče odnosa napada i odbrane. Doduše, kod njih odbrana trpi pre svega zbog ultraofanzivne igre, gde odbrana često ostaje na vetrometini. To je jednostavno žrtva koju moraju da podnesu s obzirom na stil igre. Igraju zaista ofanzivno od prvog do poslednjeg minuta ma ko bio sa druge strane terena. Imaju sjajan napadački deo tima predvođen tandemom Raspadori-Berardi. Dobra stvar je i povratak u tim Đuričića, tako da će ta ofanzivna linija biti još jača na ovom meču. Sasuolu dosta leži Fiorentina kao protivnik. U poslednjih 5 duela imaju tri pobede i po jednu nerešenu i poraz. Dakle, veoma pozitivan skor.

Očekivani sastavi:

Fiorentina possible starting lineup:
Terracciano; Odriozola, Milenkovic, Martinez Quarta, Biraghi; Bonaventura, Duncan, Torreira; Gonzalez, Vlahovic, Callejon

Sassuolo possible starting lineup:
Consigli; Toljan, Chiriches, Ferrari, Rogerio; Frattesi, Lopez; Berardi, Raspadori, Traore; Scamacca

Prognoza: Trebalo bi da vidimo golove na obe strane na ovom meču. Duel dva napadačka tima bi trebao da nam donese dosta golova.

Tip: GG3+ @ 1.70 – 2:2


15h Specija-Empoli

Specija ovo kolo dočekuje u dosta lošem raspoloženju. U poslednjih 5 kola osvojili su svega 1 bod. U tih 5 mečeva postigli su samo 4 gola, a primili čak 12, imaju jednu od najgorih odbrana u ligi sa 38 primljenih golova. Ispali su i iz kupa tokom nedelje. Ipak i povrh svih tih loših rezultata oni su još uvek van zone ispadanja. Njihova najveća sreća je zapravo to što su Salernitana, Đenova i Kaljari u lošijoj formi od njih. Ovo je veoma bitna utakmica za Motin tim. Potreban im je pozitivan rezultat na ovom i na sledećem meču kako bi u koliko toliko dobrom raspoloženju dočekali novu godinu. Uzdaju se u domaći teren, mnogo bolje igraju tu nego na gostovanjima. Nema šta, moraće Mota mnogo da poradi na ekipi ukoliko žele da ostanu u ligi. Meni su lično oni jedni od “ favorita “ za ispadanje u Seriju B.

Šta reći za njihovog rivala. Sezona Empolija ove godine može da se opiše kao rolerkoster. Počeli su dobro, pa su upali u ogromnu krizu i onda se odjednom kao feniks izdigli i pregazili sve. Pred ovaj meč su na sredini tabele. Imaju seriju od četiri meča u ligi bez poraza. Slavili su protiv Fiorentine, Udinezea i Napolija, a remizirali sa Torinom. Na sve to, tokom nedelje su izbacili iz kupa Veronu sa 4-3. Dakle, ekipa koja je u sjajnoj formi. S obzirom da su oni novopridošli tim u Seriji A i da im je prvenstveni cilj da ostanu u ligi, može se, za sada, reći da im je ovo više nego uspešna sezona. Naravno, daleko je kraj, može još mnogo toga da se promeni. Jedino što upada u oči je to da veoma teško uspevaju da sačuvaju svoju mrežu. Jako retko uspevaju da ne prime gol, tačnije ove sezone od 17 mečeva, na 14 su primili makar po jedan gol.

Očekivani sastavi:

Spezia possible starting lineup:
Provedel; Amian, Erlic, Nikolaou; Gyasi, Kovalenko, Kiwior, Maggiore; Reca; Manaj, Nzola

Empoli possible starting lineup:
Vicario; Stojanovic, Ismajli, Luperto, Parisi; Henderson, Stulac, Zurkowski; Bajrami; Pinamonti, Cutrone

Prognoza: Trebalo bi da vidimo golova na obe strane.

Tip: GG @ 1.53 – 1:1


18h Sampdorija-Venecija

Sampdorija je konačno počela da igra. Sa tri pobede u poslednjih 5 kola uspeli su da pobegnu sa dna tabele i da krenu ka sredini gde po kvalitetu realno i pripadaju. Dodatnu dozu samopouzdanja donela im je i velika pobeda u gradskom derbiju u prošlom kolu protiv Đenove, prošli su i u kupu pa se sa igračke strane može reći da su u dobrom raspoloženju pred ovo kolo. E sad, ono što može da zasmeta i možda poremeti ekipu jesu dešavanja oko tima, konkretno sa hapšenjem njihovog vlasnika. Sigurno da to može da utiče na tim. Ipak, vratimo se terenu. Dobra igra Sampdorije se poklopila sa sjajnom formom veterana Kandreve. On je na tih poslednjih 5 duela postigao 2 gola i imao je 3 asistencije, pa se može reći da ih je on pogurao. Ono što predstavlja veliki problem sa Sampdoriju jeste odbrana. Ovo im je jedan od najgorih defanzivnih startova sezone, jer su do sada primili već više od 30 golova. To je nešto što moraju drastično da poprave.

Njihov današnji rival ekipa Venecije u ovo kolo ulazi nakon remija protiv Juventusa. Taj bod im je bio veoma bitan iz više razloga. Pre svega su podigli samopouzdanje, a i prekinuta je serija od 3 poraza. Pre tog remija doživeli su pravi šok kada su protiv Verone vodili sa 3-0 na poluvremenu i na kraju izgubili taj meč. Jednostavno takvi padovi ne smeju da se događaju. Ipak, ekipa se podigla i za to je sigurno najzaslužniji trener Zaneti. Nakon tog remija protiv Juventusa usledila je i pobeda u kupu tako da i oni ovaj meč dočekuju u sasvim pristojnom raspoloženju. Slično kao i Sampdorija i Veneciji je ovo jedan od gorih defanzivnih startova sezone, jer su i oni po prvi put u svojoj istoriji u prvih 17 kola primili više od 30 golova.

Očekivani sastavi:

Sampdoria possible starting lineup:
Audero; Bereszynski, Yoshida, Colley, Augello; Candreva, Ekdal, Thorsby, Verre; Gabbiadini, Caputo

Venezia possible starting lineup:
Romero; Mazzocchi, Caldara, Ceccaroni, Haps; Crnigoj, Ampadu, Busio; Aramu; Henry, Johnsen

Prognoza: Duel dva tima koja imaju dosta loše odbrane bi trebao da nam donese dosta golova.

Tip: GG3+ @  2.15 – 1:1

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje