petak, 29. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

[PREMIUM] Serija A, najava, predlozi za klađenje (SUBOTA)

U subotu su na programu dva duela Serije A.

18h Inter-Venecija

Inter ovo kolo dočekuje kao prvoplasirani sa dva boda više i utakmicom manje od najvećeg rivala Milana. Imao je Milan prošle nedelje šansu da ih prestigne, jer je Inter remizirao na gostovanju protiv Atalante, ali nisu to učinili. Nema sumnje da Inter takve poklone više neće dozvoljavati i da će već na ovom meču pokušati da se vrate na pobedničku stazu. Igraju zaista sjajno ove sezone ,imaju najefikasniji napad u ligi i drugu odbranu po primljenim golovima. Posebno su dobri na domaćem terenu, gde imaju seriju od 27 mečeva bez poraza od toga su 24 utakmice pobedili. Zaista sjajna statistika. Novi trener Inzagi je doneo Interu baš ono što im je trebalo, a to je efikasnost. Iako su izgubili najboljeg napadača tima Lukakua, to nije umanjilo njihovu efikasnost, čak efikasniji su nego ikad. Doneo im je Inzagi taj segment igre koji je dosta falio kod Kontea. Eto poređenja radi, Inter je prošle sezone postigao 89 golova, a sada su na polovini sezone na broju 51. Ako tako nastave ići će i do 100. Još jedna bitna stavka u njihovom napadu je i raznovrsnost. Prošle sezone većinu golova su postigli Lautaro Martinez i Lukaku, a ove sezone je to mnogo raznovrsnije. Eto poslednjih 6 golova su postigli sve različiti igrači. Dakle ,bukvalno se ne zna odakle je Inter opasniji. Inzagi nema većih problema pred ovo kolo, jer je pod znakom pitanja jedino Korea.

Kod Venecije je već druga priča. Venecija ovo kolo dočekuje na 17tom mestu sa samo 2 boda više od ekipa iz zone ispadanja. Remijem u prošlom kolu protiv Empolija uspeli su da prekinu seriju od 3 vezana poraza. U zaista su lošoj formi. Od novembra meseca oni su ekipa koja je skupila najmanje bodova u ligi, što samo govori o padu njihove forme. Probaće Zaneti sa svežom krvlju tj. pojačanjima da trgne tim. Doveli su Nanija i Cuisansea i oni su već na debiju doneli bod protiv Empolija. E sad, ono najbitnije. Venecija muku muči sa Covid-19 virusom. Već danima se vodi bitka da li će se meč sa Interom uopšte i igrati. Direktor Venecije insistira da se meč igra, bez obzira na situaciju. Po poslednjim informacijama koje stižu iz Italije, Venecija je uspela, makar za sad, da skupi dovoljan broj igrača za ovu utakmicu. Trenutno im je zaraženo 15 osoba među kojima su igrači i članovi stručnog štaba. Od tih 15 osoba 8 su prvotimci, pravila Serije A nalažu da se meč otkazuje ukoliko bude preko 9 zaraženih igrača. Za sada će dakle igrati, ali u skrpljenom sastavu. Osim zaraženih igrača van tima je i Ebuehi koji je na Afričkom kupu nacija, a pod znakom pitanja zbog povreda su Romero, Habs i Johnsen. Dakle kada se sve sabere trenutno su bez potencijalno 12 igrača. I da su u najjačem sastavu teško bi mogli nešto na ovom gostovanju, a pogotovo će teško biti sad.

Očekivani sastavi:

Inter Milan possible starting lineup:
Handanovic; Skriniar, De Vrij, Bastoni; Dumfries, Barella, Brozovic, Calhanoglu, Perisic; Martinez, Dzeko

Venezia possible starting lineup:
Romero; Ampadu, Ceccaroni, Caldara, Molinaro; Vacca, Cuisance, Crnigoj; Aramu, Okereke; Henry

Prognoza: Inter je veliki favorit na ovom meču i trebalo bi lako da slavi.

Tip: 1 i domaćin 3+ golova @ 1.60 sigurnost 8/10 – 2:1


20:45h Lacio-Atalanta

Jedan od najatraktivnijih mečeva ove nedelje će se odigrati na Olimpiku.

Lacio u ovo kolo ulazi sa pozicije broj 8, ali sa istim brojem bodova kao i Roma i Fiorentina, praktično dele to 6to mesto. Mislim da će između ta tri kluba da se bije bitka do kraja sezone za tu poziciju. Teško da će moći višlje od toga. Lacio ove sezone igra toplo-hladno. Odlaskom Simonea Inzagija izgubio je Lacio malo na oštrini, tačnije nemogu da vežu seriju pobeda. Ne uspevaju da rešavaju uslovno lake mečeve u svoju koristi kao u vreme Inzagija. Najbolji primer za to je utakmica sa Empolijem. Jednostavno za bolje mesto na tabeli tj. za vrh tabele takvi mečevi se moraju dobijati. Napad Lacija ove sezone funkcioniše kao i ranije, možda čak i bolje. Jedna su od najefikasnijih ekipa u ligi. Jedini su ove sezone na čak 6 mečeva postizali tri ili više golova. Posebno efikasno igraju na domaćem terenu. Na poslednja tri meča na domaćem terenu su postigli ukupno 10 golova. Imobile je na vrhu tabele liste strelaca, a njegov partner naš Sergej je jedan od najboljih asistenata lige sa 8 asistencija. Uz njih je i novopridošli Pedro koji je takođe vrlo produktivan. Ta tri igrača su donela najviše bodova ove sezone i sa pravom se od njih očekuje mnogo i na ovoj utakmici. E sad, ono što je loše u igri Lacija jeste odbrana. Samo 5 timova u ligi su primili više golova od Lacija, svi ti timovi su na dnu tabele. Lacio je primio ubedljivo najviše golova od svih timova u top 10 na tabeli. Zaista deprimirajući podatak za tim koji želi da bude u vrhu lige. Jednostavno moraju popraviti odbranu i to mnogo. Bez jače odbrane nema napretka na tabeli bez obzira na napad. Uz bolju odbranu i ovako kvalitetan napad top 4 bi bila lagana misija, ovako je nemoguća. Za ovaj meč Pedro je pod znakom pitanja, ali bi trebalo da igra, dok su van tima Kataldi, Aćerbi i Akpa-Akpro.

Atalanta u ovo kolo ulazi nakon remija koji su ostvarili u derbiju prošle nedelje protiv Intera. Preživeo je Inter taj meč, mogla je Atalanta to dobiti, ali eto, remi je bio najrealniji. Generalno dobro su počeli 2022. godinu, jer su u kolu pre toga demolirali Udineze na gostovanju sa 6-2. Atalanta je najbolja gostujuća ekipa u ligi, imaju na 11 mečeva 9 pobeda i 2 remija, što je sjajno. Lošije im ide na domaćem terenu, što u ranijim sezonama nije tako. Nije Atalanta toliko ubedljiva kao prethodnih sezona. Desi se na neke momente da ekipa podseti na onu staru damu iz Bergama koja demolira protivnike, ali onda usledi meč na kojem potpuno podbace. U poslednja tri kola na dva meča nisu postigli gol, što je zaista retko. Eto poređenja radi u poslednja tri kola dva meča bez postignutog gola, a pre toga u 30 mečeva isto samo dva meča bez postignutog gola. Dakle, kao da se napad malo “ pokvario “. Istina, imaju opravdanje za tu efikasnost pre svega u izostancima u ofanzivnoj liniji. Eto i na ovom meču će biti bez najboljeg strelca tima Zapate, a najverovatnije u timu neće biti ni Iličić, Malinovski i Hatebor. Dakle, tri veoma bitna igrača u ofanzivnoj liniji neće biti u timu. Ipak i bez njih Atalanta ima opasan napad, pre svega će pažnja biti usmerena na Muriela od kojeg se očekuje da konačno proradi.

Očekivani sastavi:

Lazio possible starting lineup:
Strakosha; Hysaj, Felipe, Patric, Marusic; Milinkovic-Savic, Leiva, Alberto; Moro, Immobile, Anderson

Atalanta BC possible starting lineup:
Musso; Djimsiti, Demiral, Palomino; Zappacosta, De Roon, Freuler, Pezzella; Pasalic, Pessina; Muriel

Prognoza: Bez obzira na sve probleme u timovima očekujem efikasan meč sa golovima na obe strane.

Tip: GG3+ @ 1.75 sigurnost 8/10 – 0:0

4+ @ 2.40 sigurnost 5/10

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje