četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

[PREMIUM] Serija A,najava, predlozi za klađenje (PETAK)

U petak su na programu dva duela Serije A.

18:45h Inter-Empoli

Inter ovo kolo dočekuje na drugom mestu sa dva boda manje od Milana. Pobedom na ovom meču bi makar na 24h prestigli Milan na tabeli. To nije nimalo nebitna činjenica.Mogli bi ovom pobedom da prebace pritisak na drugu stranu Milana i možda time da uvuku nervozu u tabor rivala koji ima dosta nezgodan meč u ovom kolu. Inter u ovo kolo ulazi nakon trijumfa u Udinama od 2-1. Tom pobedom su zalečili rane iz meča protiv Bolonje. Upravo je taj meč protiv Bolonje bio meč na kom su propustili priliku da se popnu na prvo mesto na tabeli. Šta je tu je, sada moraju da pobeđuju i da čekaju kiks rivala. Generalno ovo je jedna jako dobra sezona za Inter. Eto bore se za skudeto, za 6 dana ih očekuje finale kupa sa Juventusom. U igri su za oba trofeja. Neverujem da će trener Simone Inzagi odmarati neke igrače za to finale kupa, neverujem iz prostog razloga što je i ovaj meč jako jako bitan. Inter se popravio što se tiče napada, postižu zaista dosta golova, ali je odbrana deo tima koji je malo pao u formi. Sve su ređi mečevi na kojima Inter izlazi netaknute mreže. Kod kuće su ove sezone zaista imresivni, najbolja su ekipa po broju osvojenih bodova kod kuće.

Empoli ovo kolo dočekuje sa 14te pozicije i sa 9 bodova više od zone ispadanja. Na samo tri kola do kraja, reklo bi se da su oni sve svoje brige oko ispadanja prebrinuli i da mogu mirno da privedu sezonu kraju. Empoli je svoju poziciju na tabeli ostvario zahvaljujući sjajnom prvom delu sezone. Tada su Andreazolijevi momci mleli zaista sve pred sobom. Pobeđivali su sve rivale, igrali lep napadački, izuzetno efikasan fudbal. U 2022. godini su pali sa formom i to poprilično. Taj pad je trajao do pre neko kolo kada su na fantastičan način porazili Napoli i izbacili ih iz šampionske trke. Hoće li Inter biti sledeći? Nije to zapravo nimalo čudno. Empoli voli utakmice gde su potpuni autsajderi, vole mečeve protiv timova sa vrha tabele. Nekako su posebno motivisani na tim utakmicama i odigraju zaista sjajno. Osetio je to Inter već ove sezone na svojoj koži u kupu kada su se spasili tek u produžetcima. Sigurno da će taj bolan poraz biti dodatna motivacija Empoliju. Empoli ove sezone igra mnogo bolje na strani nego na domaćem terenu.

Očekivani sastavi:

Inter Milan possible starting lineup:
Handanovic; Skriniar, De Vrij, Dimarco; Darmian, Vidal, Brozovic, Gagliardini, Perisic; Dzeko, Martinez

Empoli possible starting lineup:
Vicario; Romagnoli, Viti, Luperto, Parisi; Henderson, Asllani, Zurkowski; La Mantia; Di Francesco, Pinamonti

Prognoza: Inter jeste favorit na ovoj utakmici,ali bi gosti mogli da budu nezgodan rival. Očekujem da gosti dođu makar do jednog gola na ovoj utakmici.

Tip: gost 1+ @ 1.80 – 4:2


21h Genoa-Juventus

Đenova se nalazi u jako lošoj situaciji. Nalaze se na predposlednjem mestu na tabeli sa 4 boda manje od Salernitane koja je van opasne zone na samo tri kola do kraja. Jedna veoma loša sezone Đenove bi mogla vrlo lako da se završi i katastrofalno, ispadanjem u Seriju B. Jako je realan takav scenario. Igraju zaista loše u poslednjih 5 kola samo 1 pobeda, od ukupno tri koliko su ostvarili ove godine. Imaju najmanje pobeda u ligi ove sezone. Imaju najjeefikasniji napad,ali i jednu od lošijih odbrana. Može se reći da su potpuno zasluženo tu gde jesu. Ne ide im u prilog ni raspored do kraja sezone. Igraju sada sa Juventusom, a zatim im slede Napoli i Bolonja. Sve veoma nezgodni rivali,a njima su hitno potrebne pobede. Očekujem da zbog cele situacije na ovom meču na teren izađu napadački orijentisani. Moraju napasti rivala od prvog minuta, moraju igrati na sve ili ništa, jer je situacija baš takva. Ne ide im u prilog ni broj igrača koji su povređeni. Pod znakom pitanja za ovo kolo su Zinho Vanheusden, Nicolo Rovella, Andrea Cambiaso, Lennart Czyborra, Nikola Maksimovic i Roberto Piccol. Dakle,čak 7 igrača su pod znakom pitanja za ovo jako bitno kolo.

Juventus sa druge strane u ovo kolo ulazi nakon tesne pobede protiv Venecije. Očekivalo se da dobiju taj meč malo lakše,ali eto, nije bilo baš tako, makar ne rezultatski. Ta pobeda ih je ostavila koliko toliko u životu za skudeto makar matematički. Mada po rečima njihovog trenera može se zaključiti da su se predali u toj borbi i da su se okrenuli drugim ciljevima. Pobedom nad Venecijom su obezbedili Ligu Šampiona za narednu sezonu, što je i bio glavni cilj. Sledeći cilj je makar jedan trofej, a priliku za tako nešto će imati već za 6 dana kada igraju finale kupa sa Interom. Upravo zbog tog finala očekujem da Alegri malo promeša karte i odmori neke najopterećenije igrače pred taj meč sezone po njih. Sigurno da će glavama biti već na toj utakmici i to je neka prilika za domaćina na ovom meču. Što se tiče izostanaka, u timu sigurno neće biti Kijeza, Lokateli, Mekeni, dok su pod znakom pitanja De Šiljo i Kvardado.

Prognoza: Jeste da su gosti favoriti,ali veća želja za pobedom je kod domaćina. Očekujem da domaćin na ovom meču krene na sve ili ništa i tako pokuša da se spasi ispadanja.

Tip: domaćin 1+ @ 1.50 – 2:1

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje