petak, 29. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

[PREMIUM] Serija A,najava,predlozi za klađenje (SUBOTA)

U subotu je na programu 6 duela Serije A ,a mi smo za Vas spremili najavu najzanimljivijih utakmica.

12:30h Kaljari-Sasuolo

Kaljari u ovo kolo ulazi sa serijom od 5 vezanih poraza. U prošlom kolu su poraženi od Juventusa na domaćem terenu iako su vodili. Trenutno se nalaze u sigurnoj zoni,ali im je za petama Venecija koja je udaljena 3 boda. Jako su pali u formi i to u jako nezgodnoj situaciji. Sreća njihova samo što je Venecija u lošijoj formi od njih pa nisu u opasnoj zoni. Moraće da se probude i da se vrate u formu koja ih je krasila u početkom 2022. godine kada su vezali nekoliko pobeda i izašli iz zone ispadanja. Domaći teren je njihova najveća prednost, većinu svojih bodova osvajaju na tom terenu pred punim tribinama. Oni su jedna borbena, ratnička ekipa i vole da napadaju rivala od prvog minuta. Nažalost nemaju dovoljno jaku odbranu da pokrije taj stil igre, pa im se zbog toga i dešavaju situacije kao protiv Juventusa gde protivnik preokrene rezultat. Najveća opasnost po protivnika jeste Žoao Pedro koji je trenutno treći strelac lige. Imaće problema pri sastavljanju tima za ovaj meč jer su van stroja Strotman,Nandez,Galjano i Goldaniga, dok je pod znakom pitanja Ćepiteli.

Sasuolo u znatno boljem raspoloženju dočekuje ovo kolo. U prošlom kolu su ostvarili veliku pobedu nad Atalantom koja im je dodatno podigla samopouzdanje. Oni trenutno, matematički još uvek imaju neke šanse za Evropu,ali to je malo verovatno. Morali bi da pobede sve mečeve do kraja,ali i da njihovi rivali kiksaju. Kako god da se završi ovo je jako dobra sezona za njih. Jedna su od ekipa u ligi koja igra najlepši fudbal. Igraju napadački od prvog minuta bez obzira ko je na drugoj strani terena. Ove sezone su izrodili nekoliko novih zvezda Italijanskog fudbala. Imaju trenutno jedan od najbolji napada u Evropi. Trojac Samaka, Raspadori i Berardi je ove sezone postigao više od polovine golova Sasuola. Deluju zaista sjajno i sigurno da će predstavljati veliku opasnost po gol Kaljarija. Odbrana im nije toliko jaka i retko kad ostanu netaknute mreže,ali to je rizik koji su svesno prihvatili. Ovaj meč će obeležiti i povratak na teren našeg Filipa Đuričića nakon nekoliko meseci pauze zbog povrede. Problem bi mogao da prestavlja izostanak Traorea koji je ove sezone uz gore pomenuti trojac doneo dosta bodova.

Prognoza: Ovo bi mogao da bude jedan efikasan meč gde bi mogli da vidimo i golove na obe strane terena.

Tip: 3+ @ 1.55 – 1:0


16:30h Fiorentina-Venecija

Fiorentina u dobrom raspoloženju dočekuje ovo kolo. U poslednjih 8 mečeva su zabeležili 5 pobeda i to ih je dovelo na samo dva boda zaostatka za Lacijom koji drži mesto koje vodi u Evropu. Za nastavak borbe za Evropu,koja je i obeležena kao cilj ove sezone,potrebna je pobeda na ovom meču. Viola ovaj meč dočekuje sa ogromnim samopouzdanjem nakon velike pobede na gostovanju u Napulju,na terenu gde je jako malo timova ove sezone odnelo neke bodove. Odigrali su sjajan meč,pogotovo napadački. Generalno najveći strah je bio vezan za napad nakon odlaska Vlahovića,ali se ispostavio kao neopravdan jer su zamene sjajno pogođene. Pjontek i Kabral su se pokazali kao dostojne zamene za najboljeg strelca lige i uopšte se ne oseti njegov odlazak. Ne samo oni,u poslednje vreme u listu strelaca se upisalo čak 8 različitih igrača,što samo pokazuje koliko raznovrsnih opcija imaju u napadu. Odbrana je nešto slabiji deo tima,ali ne utiče toliko na rezultate. Fiorentina igra napadački fudbal pogotovo na domaćem terenu i nema sumnje da će i na ovom meču krenuti žestoko od samog starta.

Venecija u jako lošem rasploženju dočekuje ovo kolo. Oni su u prošlom kolu doživeli težak poraz od Udinezea golom u nadoknadi vremena. Bio je to njihov 6ti vezani poraz, a čak 11ti vezani neuspeh na gostovanjima ove sezone. Poslednji put su imali ovako loš niz daleke 1966/1967 godine. Naime oni su od početka 2022 godine osvojili samo 6 bodova,u ligama petice samo je Rajo Valjekano osvojio manje bodova. Sve to ih je dovelo u zonu ispadanja i sada za sigurnom zonom zaostaju 3 boda,ali sa utakmicom manje,tako da i dalje imaju šansi za opstanak. Posebno im je napad opao u formi. Na poslednjih 6 mečeva su postigli samo 3 gola,ali nije ni odbrana ništa bolja. Dodatni problem prave i izostanci,pogotovo u odbrani. Prva dva golmana su im povređena,pa je sve spalo na trećeg golmana finca Maenpu. Sve u svemu veoma loša situacija za njih.

Prognoza: Fiorentina je favorit na ovoj utakmici i trebalo bi da slave sa nekoliko postignutih golova.

Tip: 1 i 2+ @ 1.58 – 1:0


18:30h Juventus-Bolonja

Porazom od Intera pre par kola Juventus je drastično umanjio svoje šanse za titulu.Trenutno zaostaju za Interom 4 boda uz utakmicu više,dok za Milanom zaostaju 6 bodova. Istina, može se to matematički stići,ali nije baš previše realno da oba tima kiksaju još toliko puta, mada sve je moguće. Iz tog razloga nema nikakve šanse da će Juventus odustati od borbe do poslednjeg kola. Osim toga, njima je jako bitno da zadrže i mesto u top 4, gde ih pritiska Roma sa 5tog mesta,ali i sa 5 bodova manje. Dakle, kako god da okrenu, ne smeju se opustiti, već moraju nastaviti sa dobrim igrama. Juventus je od početka 2022. godine skupio najviše bodova od svih timova u ligi. Za ovakvu situaciju tj poziciju na tabeli najzaslužniji je početak sezone gde su bili zaista loši. U prethodnom kolu su slavili na teškom gostovanju na Sardiniji protiv Kaljarija. Ta pobeda je bila jako važna jer je to bio prvi meč nakon bolnog poraza od Intera i potrebno je bilo vratiti se na pobednički put što su oni i učinili. Jako bitna stvar je i gol Dušana Vlahovića koji je tako nastavio svoju golgetesku seriju. Sigurno da će od njega pretiti najveća opasnost i na ovom meču. Vlahoviću je potreban još jedan gol kako bi oborio rekord koji drži Pato za najmlađeg strelca 50 golova u ligi koji nije Italijan. Sigurno da će pokušati da obori taj rekord pred domaćim navijačima. Dobra stvar za Alegrija je i povratak u tim Morate i De Šilja. Moram napomenuti i jednu statističku informaciju. Juventus je slavio na poslednjih 11 mečeva protiv Bolonje i postigli su 26 golova. To je najduži niz pobeda protiv neke ekipe u Seriji A.

Na teretu te crne serije protiv Juventusa Bolonja će pokušati da napravi čudo.Poslednju pobedu nad Juventusom Bolonja je ostvarila 2011.te godine. Dakle, punih 11 godina nisu slavili. Pogotovo loše igraju u Torinu gde su zabeležili 8 poraza, a na 6 od tih 8 mečeva su primali po dva ili više golova. Bolonja je u 2022. godini osvojila najmanje bodova na gostovanjima od svih timova u ligi. Očekivalo se mnogo više od njih ove sezone. Najavljivali su borbu za Evropu,ali trenutno 12.ta pozicija je neka realnost. U ovo kolo ulaze nakon pobede protiv Samporije od 2-0,a pre toga su remizirali sa Salernitanom. Godinama u nazad im je odbrana bila najveći problem,ali je Mihajlović uspeo da popravi taj segment igre. Ove sezone je efikasnost mnogo veći problem. Jako malo golova postižu. Uglavnom sve ide preko Marka Arnautovića i kada njega protivnik zaustavi, zaustavio je i celu Bolonju.

Prognoza: Na ovom meču je Juventus favorit i trebalo bi da slave sa nekoliko postignutih golova.

Tip: domaćin 2+ @ 1.50 – 1:1

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje