nedelja, 28. april 2024.

t1x2.net

spot_img

[PREMIUM] Sukob igrača sa upravom zbog neisplaćenih zarada i odbijanje da treniraju

Jedan tim nije trenirao zbog neisplaćenih zarada, klub je izdao saopštenje u kojem je saopštio da svi igrači koji nisu trenirali imaju odbijanje 10% zarade od plate, tako da situacije nije sjajna, uz to faliće nekoliko igrača, a priključeno je i par omladinaca. Meč okvirno možete preuzeti do 15 časova u sredu, a predložena kvota je 1,83.

Radi se o utakmici Egipatske Prve lige u kojoj se od 16 časova sastaju El Ismaily i Pharco, radi se o meču 21.kola.

El Ismaily je tim koji se nalazi u zoni ispadnja, pre dve nedelje su promenili trenera, legendardnog Mida, zamenio je Hamza El Gamal, koji je uspeo da odigrao 0:0 u gostima protiv ekipe Futura, ali i dalje ima puno problema u klubu, igračima se duguje dosta novca, pa su odbili da treniraju, a uprava je posle toga kaznila igrače sa 10% od plate, pa će na ovom meču imati veliku grupu nezadovoljnih igrača.

Evo originalne vesti: Bakrom Al-Hadidijem, izdao je zvanično saopštenje kao odgovor na odbijanje igrača da učestvuju na treningu.

Savet Ismailija je u svom saopštenju naveo da je sa velikim nezadovoljstvom i gnevom pratio šta su igrači tima uradili u presedanu koji je prvi takve vrste u istoriji kluba uzdržavanjem od treninga uprkos lošoj situaciji tima u ligi i pre odlučujućeg meč protiv Pharca.

U saopštenju se dodaje: „Veće je zatvorilo oči na ono što se dešavalo od igrača tokom ere prethodnog tehničkog osoblja (koji je vodio Ahmed Hossam Mido) namerno odloživši jedan od treninga nakon utakmice sa Itihadom u Aleksandriji, protiveći se tome što nisu primili finansijska davanja.

Savet Ismailija je nastavio, kroz izjavu: „Pokušali smo od prvog trenutka da nametnemo stanje stabilnosti odmah nakon dostupnosti finansijske likvidnosti i u granicama raspoloživih, iako klub do sada nije dobio nikakvu finansijsku podršku, ali deo članarina igrača je isplaćena, uz obećanja da će se isplatiti ostatak plaćanja čim se obezbedi finansijska likvidnost, što se još nije dogodilo.“

I ismailitski savet je objavio 3 stroge odluke kao odgovor na ponašanje buntovnih igrača, od kojih je najvažnija bila odbitak od 10% od vrednosti ugovora za sve igrače koji su se uzdržali od učešća na treningu, kao i priključivanje omladinaca prvom timu.

Danas u timu koji se nalazi na 17.mestu sa skorom 2 pobede, 8 remija i 9 poraza (14:22), neće biti i nekih igrača, to su:  internacinalac iz Obale Slonovače, veznjak Aka, potom Hassan Saber (1u/0g/0a), Mohamed Abdel Samiae (7u/0g/0a sredina), Essam Sobhy (10u/0g/0a odbrana), Karim Arafat (7u/0g/0a odbrana), Mahmoud Shabrawy (9u/0g/0a sredina), Mohamed Hashem (18u/0g/0a odbrana)

Sa druge strane ekipa Pharco je jako prijatno iznenađenje lige, nalaze se na 9.mestu sa 6 pobeda, 8 remija i 6 poraza uz gol razliku 19:18, u gostima imaju skor 2 pobede, 4 remija i 3 poraza i gol razliku 5:7, jako tvrdi mečevi u gostima sa malo golova. Tim je u seriji od pet mečeva bez poraza, a ima i 4 pobede uz 1 remi u tom periodu, najveća protiv Zamaleka od 3:0.

Mišljenje urednika: Domaći tim ima svakakve vrste problema, a jedino što bi u ovakvoj situaciji moglo da ih podigne jeste inat da dokažu da mogu, iako je mentalite igrača sa ovog podneblja ipak drugačiji, da u ovakvim situacijama ne ulažu trud, u goste im dolazi tim koji se nalazi u sjajnoj formi i koji igra tvrdo i po nama nikako ne može da bude autsajder kakvim ga smatraju kladionice iz nama nepoznatnog razlog, pa zbog svega navedenog predlažem igru X2&0-3 gola po kvoti 1,83.

0:0

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje