utorak, 19. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

[PREMIUM] Svetsko prvenstvo Katar 2022. Specijal (kartoni – 9. decembar)

Danas se nastavlja takmičenje na Svetskom prvenstvu. Na programu su dva duela četvrtfinala.

Polako ulazimo u samu završnicu, došli smo do najboljih 8, sada, kada je finale i titula sve bliže i bliže, samim tim je i želja za istom kod reprezentacija još veća, što opet može da rezultuje i većom nervozom na utakmicama ukoliko sve krene nizbrdo. Pogotovo će to biti primetno kod ekipa koje su već “ viđene “ u finalu. Upravo zbog toga mislim da bi mogli videti znatno nervoznije i tenzičnije mečeve, makar danas, a iskreno, mislim da i sudije za ova dva današnja meča nisu baš najbolji izbor, a takođe i granice koje su postavile kladionice su pogrešne, trebale su da budu makar za po jedan karton drugačije. Objasniću sve u nastavku članka.

Idemo redom:

16h Brazil-Hrvatska

Brazil je jedan od onih timova koji je već viđen u finalu. Pod strašnim su oni pritiskom, nacija od njih očekuje titulu i ništa manje, sve ostalo će biti neuspeh. Svesni su igrači toga i koliko god to ne pokazivali tj trudili se na terenu da se to ne vidi, to itekako postoji. Veliki je to pritisak i mislim da će poprilično da se ispolji na prvom meču gde rezultat duže vreme bude egal. Dovoljno je da prvih sat vremena meča bude nepovoljan rezultat ili makar da rival bude u igri i videće se nervoza kod Brazilaca. Istina je da Brazil do sada nije bio previše nedispilinovan,ali do sada nisu naišli na neki otpor. Mogli bi danas da ga osete jer igraju protiv izuzetno iskusnog, takmičarskog rivala, koji zna da igra takve mečeve. U dosadašnjem delu takmičenja su dobili svega 3 kartona.

Što se tiče Hrvata oni sigurno u ovaj meč ulaze znatno opuštenije od Brazilaca, nemaju šta da izgube, ali sigurno da postoji želja za prolaskom dalje. Ono zbog čega ja mislim da bi oni mogli da dobiju dosta kartona danas jeste pre svega njihov rival. Hrvati će se danas susreti sa padovima, simulacijama, pritiscima na sudije od Brazilaca. Majstori su oni za to, pokazali su to na svakom meču, pogotovo protiv nas. Mi smo ušli borbeno u meč i odmah su svojim simulacijama Brazilci naterali sudiju da nam daje kartone. Očekujem da Hrvati uđu isto tako u utakmicu, jer je upravo recept igre protiv njih ono što smo mi igrali prvih 45minuta. Verujem da će biti agresivni, ne smeju im dozvoliti da se razmašu, da se rastrče, a to podrazumeva dosta malih faulova, koje će Brazilci naravno preuveličavati. Dakle, trebalo bi Hrvati da dobiju dosta kartona. Što se tiče dosadašnjeg dela šampionata nisu ih dobili mnogo, na 4 utakmice samo 4 kartona.

Pomenuo sam gore da Fifa nije postavila baš najbolje sudije za ova dva današnja meča. Konkretno za ovaj meč sudija je Majkl Oliver. Sudija koji je vrlo lak na kartonima. On je na ovom prvenstvu sudio dva meča i pokazao je 13 žutih kartona.

Japan-Kostarika 6 žutih kartona

Meksiko-Saudijska Arabija 7 žutih kartona

Oliver je sudija koji je lak na kartonima, koji na svaki iole jači faul tj na gestikulaciju igrača da je jači faul daje karton, a isto tako ne voli previše priče od strane igrača. Dakle spoj Brazila i Olivera bi mogao da nam donese dosta kartona.

Meridijan je danas postavio granicu 2.5 što je izuzetno mala granica kada se uzme u obzir sve gore napisano i oberučke ćemo je prihvatiti i odigrati. Kvota na ovu igru je trenutno 1.57.


20h Argentina-Holandija

Drugi današnji meč je jedan pravi derbi. Duel dve sjajne reprezentacije. Ulog je veliki, želja je takođe ogromna kod obe reprezentacije. Kao što sam gore napomenuo ta želja bi mogla da dovede do velike tenzije u ekipi.

Slično kao i kod Brazila, Argentina je takođe ekipa koja je viđena u finalu, tim koji je drugi favorit i za kojeg je takođe sve osim osvajanja titule ravno neuspehu. Dodatni pritisak sa kojim se Argentinci suočavaju jeste ta priča koja se podigla oko njih da je ovo poslednja prilika da sa Mesijem osvoje nešto veliko. Sigurno da ekipa želi sa njim da osvoji titulu, prvenstveno verujem da on želi i ukoliko krene sve nizbrdo mogli bi videti od njih dosta nervoze i da proradi onaj latino temperament. U dosadašnjem delu takmičenja nije ga bilo previše. Na 4 utakmice su dobili svega 2 kartona.

Holandija ulazi u ovaj meč nešto rasterećenije. Ovo je neka nova Holandija, tim koji se gradi i koji tek treba da dođe u onaj zenit, tako da je sam ulazak u 8 najboljih za njih dobar rezultat i samim ti su pritisak, tj. breme favorita, preneli na svog rivala. Ipak, želja sigurno da postoji i neće se predati bez borbe. Holandija će na ovom meču morati da igra slično kao i Hrvati, a to je sa dosta sitnih prekršaja kako bi sasekli Argentinu i onemogućili im da razviju svoju igru. Mesija možete da zaustavite samo kad ste mu konstantno “ na nozi“ i onemogućavate mu i milimetar prostora. Upravo zbog toga mislim da bi mogli da prave dosta faulova koji bi mogli da završe sa kartonima. U dosadašnjem delu takmičenja Holanđani su dobili 4 žuta kartona. Interesantno je da su na skoro svim mečevima na prvenstvu oni dobijali više kartona od svog rivala.

Sudija za ovaj meč je Španac Lahoz koji je takođe dosta lak na kartonima. On je na prvenstvu sudio 2 meča i podelio je 10 žutih kartona:

Iran-Usa 4 žuta kartona

Katar-Senegal 6 žutih kartona

Meridijan je dao granicu 3.5 sa fenomenalnom kvotom 2.25 koju zaista treba uzeti. Za ovakvu kvotu ima itekako materijala da se odigra više kartona. U mocartu je takođe ista granica sa kvotom 2.03

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje