subota, 27. jul 2024.

t1x2.net

spot_img

[PREMIUM] Svetsko prvenstvo Katar 2022. Specijal (kartoni – 17. decembar)

Ulazimo u samu završnicu Svetskog prvenstva. Danas je na programu duel za utešnu nagradu, tj. duel za treće mesto.

16h Hrvatska-Maroko

Ove utakmice za treće mesto su često nezahvalne za bilo kakvo prognoziranje jer su timovi indisponirani i često im i nije do te utešne nagrade, pogotovo kada su se nadali nečem većem, tj. finalu i osvajanju trofeja.

Ipak, kada je reč o ova dva tima to i ne bi trebalo da bude tako. Veliki je uspeh i ovo dokle su dogurali i jedni i drugi i treće mesto bi bilo samo kruna sjajno odigranog šampionata. Zbog toga mislim da motiva neće nedostajati ni jednima ni drugima. Čak mislim da će prštati na terenu. Pogotovo bi se to trebalo očekivati od Marokanaca kojima je ovo već sad astronomski uspeh, a šta bi tek bilo da uzmu treće mesto.

Samim tim, zbog velike želje, trebalo bi da vidimo i veliku tenziju na terenu. Istina da ove dve reprezentacije nisu dobile veliki broj kartona na prvenstvu, pogotovo Hrvati. Maroko spada u red reprezentacija koje igraju grubo, igraju na ivici faula i često od kriterijuma samog sudije zavisi koliko će kartona dobiti. Najbolji primer je nesretni Ramos u polufinalu koji je mogao da im da makar 3-4 kartona, ali eto nije.

Upravo zbog toga je kod ovakvih mečeva i tipova pre svega veoma bitno ko sudi, kakav mu je kriterijum.

Jedan od glavnih razloga zbog kojeg sam se i odlučio da pišem ovu utakmicu jeste upravo sudija. Sudija za ovaj meč dolazi iz Katara, dakle reč je o domaćem sudiji Al Jasimu. Sudija koji nije preterano iskusan i videćemo kako će se snaći u ovakvom meču. Da se ne lažemo, da se ne igra u Kataru, ne bi on ovo sudio, šanse nema.

On je sudija koji je veoma lak na kartonima. Sudio je meč USA-Vels meč prvog kola i podelio je čak 6 žutih kartona, čak 4 u prvom poluvremenu, iako meč i nije bio toliko grub.

Upravo zbog samog sudije se odlučujem na igru da će biti više kartona na meču, ali samo po granici 3.5 koju daje meridijan trenutno, apdejtovaću ako još neko da tu granicu. Kvota u meridijanu je fenomenalna i iznosi 2.13.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje