ponedeljak, 06. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

[PREMIUM]: TENIS – Predlog za klađenje – 16. Mart

Članak otvarati do 20:30.


Danas su na programu mečevi osmine finala na mastersu u Indijan Velsu. Meč koji je nama zapao za oko odigraće Bugarin Grigor Dimtrov i domaći igrač Džon Izner. Očekivano, kladionice ovde namju favorita, ali kako se meč bliži nekako blago naginju ka Dimitrovu.

Mi se ne slažemo da Dimitrov treba da bude favorit, ali ok je da su kvote u egalu.

Po našem skromnom mišljenju ovde je bliži pobedi Izner. Mnogo je faktora za takvo razmišljanje, a navešćemo par njih.

Pre svega Izner igra na domaćem terenu, a kada igra na domaćem terenu to je potpuno drugi igrač. Verovatno mnogima smešno zvuči kada se domaći teren pomene u tenisu, ali pogledajte gde je sve Izner osvajao titule i sve će vam biti jasno. Gotovo sve što je osvojio osvojio je u Americi i to nije slučajno.

Drugi razlog za igranje na Iznera je ljubav prema ovom turniru. Izner je oduvek voleo ovaj turnir. U svojim najboljim danima ovde je igrao finale (poraz od Federera) i polufinale (poraz od Đokovića). Jasno je da postoji nešto što mu godi u kalifornijskoj pustinji, a to je svakako podloga.

Iako je podloga dosta spora Izner to zna da iskoristi. Za razliku od ostalih američkih servera Izner ima varijacije u svom servisu. Ima neverovatan kik servis koji na ovoj podlozi ima veoma visok odskok koji je teško vratiti. Ko je juče gledao meč protiv Švarcmana zna o čemu govorimo. Amerikanac je u zbiru na svoj servis izgubio 7-8 poena, a opšte je poznato koliko je Švarcman dobar riterner i generalno defanzivac.

Ovde će na velikom testu biti jednoručni bekend Grigora Dimitrova. Verujemo da će bar 80% servisa ići na tu stranu. Izner će time dobijati kratke lopte i konsantno napadati. Ono što nam se posebno dopada je napredak Iznera koliko god to smešno zvučalo. Pod „stare dane“ Izner je shvatio da mora da skraćuje poene i često izlazi na mrežu. Naravno servis mu tu pomaže svakako.

Dimitrov će svakako imati prednost u dužim razmenama, ali ni to mu ne garantuje ništa. Zaista je protraćio svoj talenat Bugarin i sada ga bukvalno niko ne shvata za ozbiljno. Ovde je imao sreće da Nolo ne dobije dozvolu pa je upao na njegovo mesto, mesto drugog nosioca. Pitanje je da li bi uopšte dogurao do ovde da je bio na svom mestu.

Na mentalnom planu Izner je za klasu jači od Dimitrova. U tim nekim tesnim setovima, taj brejkovima uvek ćemo verovati više Izneru, jer od njega barem znate šta možete da očekujete, a od Bugarina možete dobiti sve, ali isto tako i jedno veliko ništa.

Predlog za klađenje: Izner ne gubi sa dva i više gemova razlike 1,80 3:6 7:6

Napominjemo da je ovo samo predlog koji nije siguran, a igrate na sopstvenu odgovornost.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje