subota, 04. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

“Prodaje” vikenda!

Brojni kladioničari tokom vikenda igraju na tkz. “sigurice”, odnosno na timove koji su veliki favoriti za pobedu. Ipak, česta je pojava da ljubitelji sportske prognoze budu neprijatno iznenađeni rezultatima, odnosno da brojni klubovi širom Evrope potpuno podbace i odigraju veoma slabu utakmicu i samim tim pošalju mnoštvo tiketa u “zaborav”.

Stoga, da vidimo ko je ovog vikenda žargonski rečeno “prodao”…

LION – Tuluz 1:1

Prekinuo je Lion seriju od četiri uzastopna poraza, ali je ponovo razočarao svoje navijače. Samo bod na svom terenu u susretu sa povratnikom u elitni rang francuskog fudbala. Domaćini su na sjajan način započeli utakmicu, jer su stigli do vodstva već u 2. minutu susreta. Ipak, kako nisu uspeli da dođu do dupliranja prednosti, kazna je došla sredinom drugog poluvremena. Na kraju samo bod za Lion koji je u ovom trenutnu daleko od vrha tabele, a kako mediji prenose trener ekipe – Piter Boš bi uskoro mogao da dobije otkaz.

MARSEJ – Ajačio 1:2

Prvi prvenstvenih poraz Marseja u aktuelnoj sezoni na utakmici gde se takav scenario ponajmanje očekivao. Dimitri Paje je doveo domaćine u vodstvo nakon uspešno realizovanog jedanaesterca u 15. minutu, ali su gosti na odmor otišli bez rezultatskog zaostatka. Na samom startu drugog dela igre defanzivac Marseja – Leonardo Balerdi je postigao autogol, koji se na kraju ispostavio kao pobedonosan pogodak za goste, koji su do ovog kola bili ubedljivo na poslednjem mestu na tabeli, stoga je ovaj njihov trijumf bio ogromno iznenađenje.

Rems – PSŽ 0:0

Lionel Mesi nije bio u protokolu, Nejmar je utakmicu započeo sa klupe i to itekako osetilo u igri aktuelnog prvaka Francuske. Favorizovani gosti iz Pariza su pri kraju prvog dela igre ostali sa igračem manje na terenu, otkako je Serhio Ramos dobio crveni karton. Već tada se moglo naslutiti da popularni „Svetci“ neće doći do očekivane pobede. Ipak, i pored „kiksa“, PSŽ i dalje zauzima lidersku poziciju u šampionatu uz samo bod prednosti u odnosu na drugoplasirani „verovali ili ne“ – Lorijen?!

KLUB BRIŽ – Varegem 0:2

Odlični nastupi u Ligi Šampiona (tri utakmici i isto toliko pobeda), ali „cenu“ toga Klub Briž plaća slabijim rezultatima u nacionalnom prvenstvu – drugi poraz u poslednja tri kola. Nakon ovog neuspeha, zaostaju osam bodova u odnosu na prvoplasirani Antverp. Domaćini su imali 2/3 vremena posed lopte u svojim nogama, čak 30 udaraca ka protivničkom golu, izveli 11 kornera, ali sve to na kraju nije bilo dovoljno ni za počasan pogodak. Vesterlo je pak po prvi put u novom milenijumu slavio na stadionu „Jan Breydel“.

MALME – Varnamo 0:0

Kada na kraju sezone u redovima Malmea svedu račune zbog kojih neće uspeti da odbrane titulu prvaka Švedske, nema dileme da će novajlija u ligi – Varnamo biti svakako apostrofiran. Malme po drugi put u sezoni nije uspeo da pobedi ekipu koja je debitant u elitnog rangu takmičenja. Obe njihove prvenstvene utakmice ove sezone završene su bez pobednika, a čak i bez postignutog gola.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje