subota, 27. april 2024.

t1x2.net

spot_img

“Prodaje” vikenda!

Brojni kladioničari tokom vikenda igraju na tkz. “sigurice”, odnosno na timove koji su veliki favoriti za pobedu. Ipak, česta je pojava da ljubitelji sportske prognoze budu neprijatno iznenađeni rezultatima, odnosno da brojni klubovi širom Evrope potpuno podbace i odigraju veoma slabu utakmicu i samim tim pošalju mnoštvo tiketa u “zaborav”.

Stoga, da vidimo ko je ovog vikenda žargonski rečeno “prodao”…

Notingem Forest – LIVERPUL 1:0

Nakon velike pobede u derbiju protiv aktuelnog prvaka Mančester Sitija pre nedelju dana, ovog vikenda usledio je „hladan tuš“ za sve simpatizere Liverpula. Popularni „Redsi“ su nastavili sa veoma lošim izdanjima na gostovanjima ove sezone, a sada su pretrpeli poraz od novajlije u ligi, koji se nalazi na poslednjem mestu na tabeli. Trenutno sezona iz „košmara“ za Jirgena Klopa, barem što se tiče rezultata i igara njegovog tima u Premier ligi.

Sautempton – ARSENAL 1:1

Već nakon 10 minuta igre, londonski tim je imao prednost na svojoj strani. Nju su uspešno čuvali do 65. minuta meča, kada je Stjuart Armstrong pogodio mrežu gostiju za 1:1. Arsenal do kraja susreta nije smogao snage da ponovo dođe do vodstva, te su tako po prvi put u tekućoj sezoni remizirali u Premier ligi, ali su i dalje na samom vrhu tabele.

FEJNORD – Fortuna Sitard 1:1

Gosti su poveli već u 9. minutu susreta (ispostaviće se iz svog jedinog udarca u okvir gola), a prednost su sačuvali do odlaska na odmor. Ipak, Fejnord je odmah na startu drugog dela igre poravnao rezultat na semaforu i tada je delovalo da će uspeti da preokrene utakmicu u svoju korist. Međutim, uprkos ogromnoj inicijativi domaćina tokom drugog poluvremena (neverovatnih 25 upućenih udaraca ka protivničkom golu za 45 minuta igre), na kraju nisu uspeli da dođu do drugog pogotka koji bi im doneo konačnu pobedu.

Groningen – PSV 4:2

U razmaku od svega šest minuta, domaći fudbaleri su postigli čak tri gola i tako pokazali sve defanzivne ranljivosti kluba iz Ajndhovena, koji je u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena uspeo da makar smanji rezultat. Popularni „Filipsovci“ su preuzeli kontrolu nad igrom, a na 15-tak minuta pre kraja meča došli i na samo gol zaostatka. Ipak, Groningen je svojim četvrtim pogotkom u nadoknadi vremena i definitivno rešio pitanje pobednika ovog duela.

RENDŽERS – Livingston 1:1

Nakon serije od četiri prvenstvene pobede u nizu, ovoga vikenda veliki kiks „Policajaca“ na svom terenu. Gosti su sjajno otvorili utakmicu i već u 4. minuti stigli do vodstva, koju su uspešno čuvali sve do sudijske nadoknade vremena drugog poluvremena, kada su primili gol za konačnih 1:1. Svakako, treba istaći da je Livingston u poslednjih 15-tak minuta meča imao igrača manje na terenu.

GALATASARAJ – Alanijaspor 2:2

Nakon svega 20-tak minuta igre, domaćini su imali prednost od dva gola razlike, dok im je treći pogodak bio poništen zbog ofsajda i tada je delovalo da će stići do uverljivog trijumfa. Ipak, nakon pola sata igre ostaju sa igračem manje u polju, što ih je u drugom poluvremenu mnogo skupo koštalo. Gosti su sredinom drugog dela igre prvo smanjili zaostatak, da bi u nadoknadi vremena stigli do 2:2 na semaforu i tako šokirali favorizovane domaćine koji su utakmicu okončali sa devetoricom fudbalera na terenu.

PARTIZAN – Javor 3:3

Zaista nestvarna utakmica u Humskoj. Gosti iz Ivanjice su poveli već na samom startu susreta, ali su „crno-beli“ do odlaska na odmor preokrenuli situaciju u svoju korist. Kada je Partizan stigao sredinom drugog poluvremena do dva gola prednosti, svi su mislili da je „posao“ završen“. Ipak, Javor je prvo preko penala smanjio rezultat na 3:2, a zatim i u 88. minutu stigao do 3:3 i tako potpuno šokirao sve navijače Partizana koji sasvim sigurno nisu očekivali takav nepovoljan scenario za njihov tim, nakon velike prednosti koju su imali. Partizan je tako prekinuo svoju sjajnu seriju od 15 uzastopnih pobeda u duelima protiv Javora.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje