četvrtak, 02. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

“Prodaje” vikenda!

Brojni kladioničari tokom vikenda igraju na tkz. “sigurice”, odnosno na timove koji su veliki favoriti za pobedu. Ipak, česta je pojava da ljubitelji sportske prognoze budu neprijatno iznenađeni rezultatima, odnosno da brojni klubovi širom Evrope potpuno podbace i odigraju veoma slabu utakmicu i samim tim pošalju mnoštvo tiketa u “zaborav”.

Stoga, da vidimo ko je ovog vikenda žargonski rečeno “prodao”…

Specija – INTER 2:1

Nastavlja Inter sa veoma „bledim“ partijama na strani tokom aktuelne sezone. Sada poraz protiv tima koji nije imao pobedu na poslednjih osam takmičarskih utakmica. „Neroazuri“ su u prvom delu igre apsolutno „gospodarili“ terenom, ali nisu mogli do gola, dok je najbolju priliku propustio – Lautaro Martinez kada nije realizovao jedanaesterac. U nastavku je Specija prva stigla do prednosti koju su uspešno čuvali sve do 83. minuta, kada je Romelu Lukaku poravnao rezultat sa bele tačke. Ipak, samo nekoliko minuta kasnije dosuđen je penal i za tim iz Ligurije preko kojeg su došli do nove prednosti i ispostaviće velikog trijumfa protiv milanskog velikana.

Bornmut – LIVERPUL 1:0

„Od sjaja do očaja“ za Liverpul. Pre samo nedelju dana naprosto su „razbili“ velikog rivala, Mančester Junajted sa neverovatnih 7:0, a ovoga vikenda poraz na gostovanju kod novog premierligaša (kojeg su u prvom delu sezone bukvalno „ponizili“ rezultatom 9:0). Popularne „Trešnjice“ su do pogotka stigle u 28. minutu utakmice, dok je Mohamed Salah sredinom drugog poluvremena promašio jedanaesterac. Bornmut je tako osvojio veoma vredne bodova u njihovoj „borbi“ za opstanak, dok su „Redsi“ dodatnu zakomplikovali svoju situaciju oko plasmana među TOP 4 tima Premijer lige.

MANČESTER JUNAJTED – Sautempton 0:0

Ko duži vremenski period tipuje sportsku prognozu, zna za nepisano pravilo da se ne igra protiv „fenjeraša“. To se upravo pokazalo na ovom meču. Mančester Junajted je sa dosta ofanzivnom postavom izašao na teren (kako bi se iskupio pred svojim fanovima za debakl protiv Liverpula), ali nisu uspevali da „slome“ otpor gostiju. Nakon pola sata igre – Kazemiro je dobio direktan crveni karton i ostavio svoje saigrače na „cedilu“, što je već tada bila velika naznaka da će „Crveni Đavoli“ veoma teško doći do očekivane pobede. I jedni i drugi nisu imali dozu sreće, jer su u nekoliko navrata pogađane konstrukcije gola, te na kraju ostao je na snazi najnepopularniji fudbalski rezultat na „Teatru snova“.

MARSEJ – Strazbur 2:2

Zaista „luda“ utakmica na stadionu „Velodrome“. Nije bilo golova u prvih 45 minuta igre, dok je Marsej nakon pola sata igre ostao sa igračem manje u polju, otkako je Leonardo Balerdi zaradio direktan crveni karton. Uprkoj brojčanoj inferiornosti na terenu, Marsej je stigao do dva gola prednosti i delovalo je tada da imaju pobedu „u džepu“. Ipak, pri samom kraju utakmice dogodio se pravi „šok“ za dom će navijače. Naime, vezista gostiju – Žan Aholu je prvo u 88. minutu smanjio prednost Marseja, da bi samo 60-tak sekundi kasnije postigao novi pogodak i tako svoj timu doneo izuzetno bitan bod u „borbi“ za opstanak u ligi. Sa druge strane, Marsej nakon ovog kola zaostaje čak 10 poena za liderom prvenstva, Paris Sen Žermenom.

Šibenik – DINAMO ZAGREB 2:1

Do ovog duela, Dinamo Zagreb je imao sedam vezanih pobeda protiv Šibenika, ali je sada taj niz prekinut. Domaćini su sa dva brza gola na samom kraju prvog poluvremena otišli na pauzu sa itekako iznenađujućom prednošću od dva pogotka razlike. U nastavku je aktuelni šampion „prepolovio“ zaostatak nakon gola reprezentativca Makedonije – Stefana Ristovskog, ali ipak nisu uspeli da izbegnu svoj tek drugi prvenstveni poraz ove sezone.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje