nedelja, 05. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

“Prodaje” vikenda!

Brojni kladioničari tokom vikenda igraju na tkz. “sigurice”, odnosno na timove koji su veliki favoriti za pobedu. Ipak, česta je pojava da ljubitelji sportske prognoze budu neprijatno iznenađeni rezultatima, odnosno da brojni klubovi širom Evrope potpuno podbace i odigraju veoma slabu utakmicu i samim tim pošalju mnoštvo tiketa u “zaborav”.

Stoga, da vidimo ko je ovog vikenda žargonski rečeno “prodao”…

RB LAJPCIG – Majnc 0:3

Nakon „poniženja“ na gostovanju protiv Mančester Sitija na gostovanju u revanš utakmici 1/8-finala Lige Šampiona, RB Lajpcig praktično ne može da se oporavi. Naime, nakon tog duela prvog su pretrpeli poraz na strani protiv Bohuma, a ovoga vikenda novi ubedljiv neuspeh sada pred svojom publikom od Majnca. Stoga, popularni „Crveni bikovi“ znatno komplikuju svoju situaciju oko plasmana među TOP 4 tima Bundeslige i u veoma slabom raspoloženju očekuju naredni duel protiv Borusije Dortmunda u okviru 1/4-finala nacionalnog kupa Nemačke „DFB Pokal“ koji je na programu već u sredu.

Gorica – DINAMO ZAGREB 1:1

Poslednjeplasirani tim lige protiv lidera šampionata i kako to neretko biva, veliki kik favorita. Gosti iz Zagreba su stigli do vodstva nakon jednog sata igre, dok su fudbaleri Gorice poravnali rezultat na semaforu pet minuta pre isteka regularnog dela utakmice. Dinamo je tako produžio svoj niz dosta slabih partija, jer su ostvarili samo jednu pobedu na predhodnih pet prvenstvenih utakmica, ali su i dalje na liderskoj poziciji.

PANATINAIKOS – Volos 0:0

Veliki kiks Panatinaikosa u „borbu“ za titulu prvaka. Nisu uspeli da savladaju tim kojeg su pobedili na predhodna četiri međusebna susreta i koji nema nikakvih rezultatskih motiva. „Zeleno-beli“ su konstantno bili znatno dominatniji tim na terenu – 76% poseda lopte, 19 udaraca ka protivničkom golu, 6 izvedenih kornera, ali nisu uspeli da dođu do očekivanog trijumfa. Ubedljivo najbolju priliku za pobedu propustili su duboko u sudijskoj nadoknadi vremena kada su promašili jedanaesterac.

OLIMPIJAKOS – Aris 2:2

„Prosuo“ je Panatinaikos dva boda, ali je identičnu stvar uradio i Olimpijakos. „Crveno-beli“ su na startu drugog poluvremena imali i dva gola prednosti, ali im to na kraju nije bilo dovoljno da osvoje ceo „plen“. Upravo na ovom meču potvrdila se teza da je 2:0 „najopasniji“ rezultat u svetu fudbala.

Go Ahed Igls – AJAKS 0:0

Nakon poraza u velikom derbiju od Fejnorda, sada samo bod za aktuelnog prvaka Holandije protiv tima koji im u poslednje vreme nikako „ne leži“ (četiri duel u nizu na kojem nisu pobedili ovog rivala). „Kopljanici“ su uglavnom dominirali na terenu, ali nisu kreirali dovoljan broj prilika kako bi na kraju došli do pobede. Samim tim, Fejnord im sada na vrhu tabele „beži“ velikih osam bodova, dok ujedno i PSV se bodovno poravnao sa njima na deobi druge pozicije.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje