subota, 18. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Kraj za Potera!

Dvostruki prvak Evrope – Čelzi ponovo je ostao bez glavnog trenera, otkako je Grejem Poter dobio otkaz!

47-godišnji strateg je dobio otkaz usled serije veoma slabih rezultata posebno u okviru Premijer lige, a „kap koja je prelila času“ bio je subotnji poraz na svom terenu od Aston Vile.

Time, londonski klub je „pao“ na čak 11. poziciju na tabeli, što apsolutno ne zadovoljava njihove ambicije, te je novi vlasnik kluba, američki biznismen – Tod Boli odlučio da raskine dalju saradnju sa Poterom koji nakon nepunih sedam meseci odlazi sa klupe popularnih „Plavaca“ koju je preuzeo u semptembru nakon odlaska, Tomasa Tuhela.

 

„U ime svih u klubu, želimo da se iskreno zahvalimo Grejemu na doprinosu koji je dao Čelziju. Imamo najveći mogući stepen poštovanja prema njemu kao treneru i čoveku. Uvek je radio sa maksimalnom dozom profesionalizma i svi smo razočarani što se ovako završilo“, navedeno je u klupskom saopštenju.

Poter je uspeo da sa ekipom obezbedi prolazak u 1/4-finale Lige Šampiona u kojem im predstoji dvomeč protiv aktuelnog prvaka Evrope, madridskog Reala. Ipak, to nije bili dovoljno da i dalje bude šef struke ekipe, koja generalno prikazuje izuzetno slabe partije, iako je klub u poslednja dva prelazna roka potrošio preko 600 miliona eura na nova pojačanja.

Kako mediji na Ostrvu prenose, glavni kandidat za novog glavnog trenera tima jeste mladi nemački stručnjak – Julijan Nagelsman koji je nedavno napustio klupu Bajern Minhena, dok su „u igri“ i – Maurisio Poketino, Luis Enrike i drugi…

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje