petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Proslavljeni fudbaler otišao u penziju

Proslavljeni engleski reprezentativac i legendarni fudbaler Mančester Junajteda – Vejn Runi saopštio je da u 35. godini života odlazi u igračku „penziju“.

Runi u poslednje vreme skoro i da nije ni igrao, već je obavljao funkciju trenera u ekipi, Derbi Kauntija. Nakon odluke da prestaje sa profesionalnim igranjem fudbala, on je i oficijalnom imenovan za novog šefa struke „Ovnova“ sa kojima je potpisao ugovor do leta 2023. godine.

„Imao sam sjajnu karijeru sa nekoliko uspona i padova, ali ne bih ništa promenio. Sada bih želeo da ispišem istoriju i u svojoj menadžerskoj karijeri, za koju verujem da je moja budućnost. Ceo život se bavim fudbalom, pa imam sreću da sam i dalje deo njega. To je novo poglavlje za mene. Nedostajaće mi da igram fudbal, ali sada je vreme za neke nove generacije, a ja da ih vodim,“ istakao je Runi.

Legendarni napadač ponikao je u Evertonu, a za prvi tim ovog kluba debitovao je 2002. godine. Nakon samo dve sezone, realizavao je transfer u Mančester Junajted u kojem je tokom 13 godina nastupanja u dresu „Crvenih Đavola“ stekao status legende. U leto 2017. godine vratio se u Evertone za koji je odigrao jednu sezonu, pre odlaska u MLS ligu i nastupanja za D.S. Junajted. Nakon dve godine vratio se na Ostrvo, te je u redovima Derbi Kauntija i „okačio kopačke o klin“.

Tokom perioda na stadionu „Old Trafford“ uspeo je da osvoji – 5 titula prvaka Premier lige, 3 Liga Kupa, 1 FA Kup, 4 Komjuniti Šilda, i po jedan trofej u Ligi Šampiona, Ligi Evrope i Svetskom klupskom prvenstvu.

Takođe, sa 253 postignutih pogodaka na 559 odigranih duela u timu sa stadiona „Old Trafford“ postao je i najbolji strelac u istoriji engleskog giganta.

Za reprezentaciju Engleske odigrao je 120 utakmica i sa 53 postignuta pogotka najbolji je strelac u istoriji „Gordog Albiona“.

 

 

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje