utorak, 07. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Proslavljeni golman i oficijalno u penziji

Jedan od najboljih čuvara mreže u poslednjih nekoliko decenija – Iker Kasiljas danas je i zvanično stavio „tačku“ na svoju igračku karijeru.

39-godišnji golman koji je tokom poslednjih godinu dana imao velikih zdravstvenih problema (operacija srca nakon srčanog udara), sada odlazi u zasluženu penziju.

„Danas je i najvažniji i najteži dan moje karijere, jer je došlo vreme da kažem zbogom. Tokom tri decenije bavljenja fudbalom bilo je i lepih i manje lepih trenutaka, tuge i sreće, ali je vredelo! Najvažnija stvar na ovom putu jesu ljudi koji te prate, a ne samo odredište, koje radom i trudom dođe, već zato što je to put snova“, istakao je legendarni golman.

Kasiljas je „dete“ Real Madrida, a za prvi tim španskog kluba nastupao je sa velikim uspehom u periodu od 1999. do 2015. godine, ukupno odigravši 725 utakmica. U dresu „Kraljevskog kluba“ je osvojio – tri Lige Šampiona, dva Svetska klupska prvenstva, pet titula prvaka Španije, dva Kupa kralja i četiri Superkupa. Poslednjih pet sezona svoje profesionalne karijere (od 2015. do 2020. godine) proveo je igrajući za – Porto sa kojim je stigao do – dva trofeja prvaka Portugala i po jedan Kup i Superkup.

Za nacionalnu reprezentaciju Španije nastupao je u periodu od 2000. do 2016. godine, gde je zabeležio 167 nastupa. Sa „Crvenom furijom“ je stigao do – titule Svetskog prvaka (2010), kao i do dva zlata sa Evropskih prvenstava (2008, 2012).

Pet puta je izabran za najboljeg čuvara mreže na svetu, a u isto toliko navrata se našao i u idealnom timu, pritom tokom svoje karijere je dobio i mnoštvo drugih, individualnih priznanja.

 

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje