subota, 27. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Prvenac za Kvartarara u Heresu, samoubistvo Markesa

Vozač Petronas Jamahe Fabio Kvaratararo pobednik je trke za Veliku nagradu Španije, kojom je startovao ovogodišnji Moto GP šampionat. Sjajni Francuz je konačno probio led i ostvario prvu pobedu u kraljevskoj klasi, a na pobedničkom postolju su mu se pridružili Maverik Vinjales na Jamahi i Andrea Doviciozo na Dukatiju.

U prvih deset našli su se još Džek Miler, Franko Morbideli, Pol Espargaro, Frančesko Banjaja, Migel Oliveira, Danilo Petrući i Takaaki Nakagami.

Tok trke:

Iako je startovao sa pol pozicije Kvatararo je imao jako loš start. To je znalački iskoristio Maverik Vinjales, a pratili su ga Mark Markes i Džek Miler. Ubrzo nakon toga Markes je pretekao Vinjalesa i polako je počeo da se odvaja od ostatka karavana. U tim trenucima se činilo da će to biti rutinska pobeda za Markesa, ali onda je usledila greška. Markes je napravio veliku grešku pri izlasku iz krivine, te je završio van staze. Ipak, na sebi svojstven način je uspeo da ostane na motoru i vrati se u trku kao 16.

Vinjales je ponovo preuzeo čelnu poziciju, ali evidentno je bilo da nema ritam. Sve to je iskoristio Kvartataro koji je povratio prvo mesto, a pratio ga je Džek Miler.

Glavna atrakcija tokom trke je svakako bio Mark Markes koji je bio u jurnjavi za što boljom pozicijom. Iz kruga u krug je vozio najbrže krugove, a postepeno se probijao do vrha. Akutelni šampion je sjajnom vožnjom uspeo da se probije do četvrtog mesta, i usledila je kratka borba sa Džekom Milerom za treće mesto iz koje je Markes izašao kao pobednik. Sledeći na listi koje Markes treba da obiđe bio je Maverik Vinjales, ali u prevelikoj želji napravio je veliku grešku i završio u šljunku.

Vinjales je tako iskoristio grešku rivala i sigurno čuvao drugo mesto. Velika borba se vodila za treće mesto između Milera i Dovicioza. Miler je do samog kraja držao to treće mesto, ali Doviciozo je sjajnim manevrom u samom finišu trke pretekao Milera i na kraju stigao do postolja, što je veliki uspeh za njega ako se uzme u obzir njegova vožnja tokom svih treninga.

Moto GP šampionat se nastavlja već narednog vikenda, takođe na Heresu, ali trkom za Veliku nagradu Andaluzije.


Fotografija je preuzeta sa: https://www.autosport.com/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje