petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Radnički direktno u grupnoj fazi Lige šampiona

Vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca, aktuelni šampioni Srbije, igraće u grupnoj fazi Lige šampiona, pošto su dobili specijalnu pozivnicu. Tu informaciju preneo je Vaterpolo savez Srbije, a informacija je stigla iz Evropske plivačke federacije (LEN).

Pored Radničkog, kojem će ovo biti treći nastup u Ligi šampiona, u grupnoj fazi elitnog vaterpolo takmičenja igraće i vicešampion Srbije, Novi Beograd, koji će kao domaćin finalnog turnira imati zagarantovano mesto i na završnom turniru. Još uvek nije poznato koji klubovi će predstavljati Srbiju u kvalifikacijama, ali bi Crvena zvezda i Partizan svakako bili konkurentni.

Radnički je svojim partijama u prethodnoj sezoni, osvajanjem titule prvaka Srbije i Regionalne lige, zaslužio da po treći put zaigra u grupnoj fazi Lige šampiona i ekipa Uroša Stevanovića imaće lepe šanse da se nađe i na finalnom turniru u Beogradu, pošto iz obe grupe prolaze po četiri kluba.

Kragujevčani su po prvi put u ovom takmičenju igrali u sezoni 2013/2014, kada su u finalu izgubili od Barselonete. U narednoj sezoni su takođe igrali u grupnoj fazi, ali su sa devet bodova završili kao peti u svojoj grupi i nisu se plasirali na fajnal-siks.

Radnički nije napravio velike promene u sastavu, pošto je za sada zvanično otišao samo Strahinja Rašović, dok iz Novog Beograda stigao Miloš Ćuk, a timu će se pridružiti i hrvatski centar, Josip Vrlić.

– Liga šampiona je prestižno i veoma zahtevno takmičenje u svakom pogledu, ali mi smo spremni da se izborimo sa svim izazovima i trudićemo se da opravdamo ukazano poverenje i da u najboljem svetlu predstavimo sebe, Kragujevac i srpski vaterpolo – rekao je Jugoslav Vasović, direktor kluba.

– VSS je napravio fantastičnu stvar za srpski vaterpolo da šampion države igra direktno u Ligi šampiona, što je veoma značajno i za ubuduće. Od osnivanja nam je bio cilj da se nadmećemo sa najjačima u Ligi šampiona i to je veoma značajno za naš klub, grad i zemlju. Sada kada smo stigli tu, želimo da zauvek i ostanemo – istakao je Vasović.


Izvor: Vaterpolo vesti

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje