utorak, 07. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Radnički pobedio Novi Beograd i preuzeo lidersku poziciju, Zvezda sigurna protiv Banjice

Vaterpolisti Radničkog pobedili su u Kragujevcu Novi Beograd rezultatom 8:7 i tako preuzeli lidersku poziciju od beogradske ekipe, dok se Crvena zvezda pobedom protiv Banjice od 12:5 izjednačila na drugom mestu sa Novim Beogradom. Beogradski klubovi sada imaju po 28 bodova, dok su Kragujevčani prvi sa 30. Ovim mečevima kompletirano je 11. kolo Super lige, a za vikend su ubedljive pobede ostvarili Šabac, Zemun i Partizan.

Derbi u Kragujevcu bio je važan za obe ekipe, a pored pobede domaćiha interesantna je bila i završnica, jer je na kraju Novi Beograd uložio žalbu zbog toga što Nikola Lukić nije otišao u prostor za isključene igrače posle isključenja, pa je klub iz Beograda zahtevao da se meč ponovi. Na kraju je ponovo odigrano samo poslednjih 26 sekundi i to posle sat vremena, pošto je teren bio razmontiran, igrači su se presvukli, a neka službena lica su već stigla svojim kućama. Međutim, rezultat se nije promenio, Radnički je pobedio 8:7.

Na prvi gol se čekalo pet minuta, kada je bvši igrač Radničkog, a sada golgeter Novog Beograda, Đorđe Filipović, doneo vođstvo gostima. U samoj završnici prvog perioda Nikita Krug je poravnao, ali je Draško Gogov uz zvuk sirene vratio Novom Beogradu vođstvo.

Miloš Ćuk je posle dva minuta igre u drugoj četvrtini povisio na 3:1 i prvi put je neka ekipa imala “+2”. Međutim, usledila su dva gola Nikole Lukića za izjednačenje od 3:3, a potom pred kraj prvog poluvremena pogodak Alekse Ukropine za preokret i prvo vođstvo Radničkog – 4:3.

Draško Gogov
Draško Gogov

Na startu drugog poluvremena Kragujevčani su prvi put stekli prednost od dva gola, sjajnim pogotkom centra Nikite Kruga (5:3), a zatim se igralo gol za gol sve do samog kraja, Radnički je još tri puta imali po dva gola prednosti, a na golu domaćih se istakao Lazar Dobožanov, koji je odbranio peterac Ćuku. U samom finišu susreta gosti su se vratili u igru pogotkom Draška Gogova iz peterca, a Radnički zatim nije uspeo da sačuva loptu, pa je pružio protivniku šansu da izjednači. No, Lukić je ukrao loptu rivalu, pa je bilo jasno da će bodovi ostati u Kragujevcu.

Međutim, desilo se nešto što se zaista retko viđa. Ekipa Novog Beograda se žalila zbog toga što Nikola Lukić nije ušao u kućicu prilikom izvođenja poslednjeg peterca, jer je prethodno zaradio i isključenje, i zahtevala da se ponovo odigra utakmica. Po pravilniku Vaterpolo saveza Srbije odlučeno je da se ponovi poslednjih 26 sekundi. Kako su se igrači uveliko presvukli, a većina domaćih vaterpolista i službenih lica već stigla svojim kućama, a i teren je bio razmontiran, na nastavak utakmice čekalo se više od sat vremena.

Igrači su u „nastavak“ ušli gotovo nezagrejani, u želji da što pre završe ovu agoniju, a ponavljanje poslednjih 26 sekundi nije donelo ništa Novom Beogradu. Gogov je ponovo pogodio iz peterca, a Radnički potom sačuvao loptu do kraja, pa je ostalo 8:7.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Nikola Lukić sa tri gola, a pratili su ga Nikita Krug i Strahinja Rašović sa po dva. Na drugoj strani, najbolji strelac lige, Draško Gogov, u strelce se upisao tri puta.

Vaterpolo Super liga – 11. kolo

Radnički – Novi Beograd 8:7 (1:2, 3:1, 2:1, 2:3)

RADNIČKI: Dobožanov, S.Rašović 2, Stanojević, Janković, Toholj, Krug 2, Ukropina 1, Branković, Panić, Miličić, Lukić 3, Tanasijević , Todorovski, Radulović. Trener: Stevanović.

NOVI BEOGRAD: Rističević, Filipović 1, Tomić, Bursać 1, Radulović, Gogov 3, Gardašević 1, Avramović, Šušiašvili, Nikolov, Asanović, Vlahović, Martinović. Trener: Vujasinović.

Crvena zvezda – Banjica 12:5 (2:1, 3:1, 4:1, 3:2)

CRVENA ZVEZDA: Mišović, Tankosić 1, Kasum, Trtović 2, Subotić 1, Milojević 1, Vićković 1, Šimizu 2, Rađen, Stojanović, Šulc 1, Radović 1, Aleksić, Smiljević. Trener: Filipović.

BANjICA: Glušac, Ilić, Radulović, Timotijević 1, Mušikić 1, Skofild, Cvetković, Krstić, Pavlović, Gavrilović, Ilić 1, Janošević 2, Sokolovski, Jauković. Trener: Nikolić.

Klub U P N I GR B
Radnički 11 10 0 1 84 30
Novi Beograd 11 9 1 1 89 28
Crvena zvezda 11 9 1 1 48 28
Šabac 11 7 0 4 63 21
Vojvodina 11 6 0 5 5 18
Partizan 11 5 0 6 -6 15
Zemun 11 3 1 7 -31 10
Nais 11 2 2 7 -49 8
Stari Grad 11 0 2 9 -78 2
Banjica 11 0 1 10 -125 1

Izvor: Vaterpolo vesti

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje