petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Radnički ubedljiv protiv Savone, poznati svi učesnici osmine finala Kupa Evrope

Vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca plasirali su se u osminu finala Kupa Evrope, pošto su ostvarili sve tri pobede u Grupi E druge runde kvalifikacija, zaključno sa ubedljivim trijumfom nad domaćom Savonom rezultatom 14:7. Srbija će tako imati tri predstavnika u osmini finala, pošto su još ranije plasman u narednu fazu takmičenja obezbedili vaterpolisti Crvene zvezde i Novog Beograda.

Takođe, sada su poznati svi učesnici osmine finala. U toj fazi igraće BVSC i Turkoan iz grupe A, Sabadelj i Dinamo iz grupe B, Crvena zvezda i OSC iz grupe C, Vuljagmeni i Eks an Provans iz grupe D, Radnički i Mediterani iz grupe E, Mladost i Primorac iz grupe F, Solnok i Strazbur iz grupe G, odnosno Novi Beograd i Sintez iz grupe H.

Savona je bila oslabljena neigranjem Giljerma Moline, ali je ekipa u kojoj igraju Valerio Rico, Andrea Fondeli i Lorenco Bruni svakako ozbiljan rival, a Italijani su imali imperativ pobede protiv Radničkog. Domaći su na startu dva puta stizali do vođstva upravo preko Rica, ali je Radnički ubrzo preokrenuo na krilima Alekse Ukropine i Strahinje Rašovića (3:2) i još jednoj odličnoj partiji golmana Lazara Dobožanova, a kada su im se pridružili Lukić i Radulović, bilo je „plus četiri“ na poluvremenu – 7:3.

Dobro su otvorili Šumadinci i drugo poluvreme, pa su pogocima Toholja i Lukića stekli šest golova prednosti (9:3), ali su onda stali i dozvolili Italijanima da na krilima Fondelija, posle punih 11 minuta bez pogotka, naprave seriju 4:0 i vrate se u igru pred poslednju deonicu – 9:7. Ipak, sve nade domaćina raspršio je sjajni Strahinja Rašović sa četiri vezana gola (13:7), a potom je bravurozno izborio peterac iz kog je Marko Radulović stavio šlag na tortu. Upravo je Rašović i bio najefikasniji sa šest golova, Ukropina je upisao 3, a Lukić i Radulović po dva. Na drugoj strani prednjačio je Fondeli sa četiri.

Savona – Radnički (3:3, 0:4, 4:2, 0:5)

SAVONA: Masaro, Pačaliev 1, Bertino, Markione, Di Muro, Rico 2, Urbinati, Bruni, Bragantini, Fondeli 4, Đovaneti, Kaldieri, Da Rold. Trener: Anđelini.

RADNIČKI: Dobožanov, Rašović 6, Stanojević, Janković, Toholj 1, Krug, Ukropina 3, Tanasijević, Pljevančić, Miličić, Lukić 2, Radulović 2, Todorovski. Trener: Stevanović.

Kup Evrope (Kvalifikaciona runda)

Treće kolo

Turkoan – BVSC 15:15
Terasa – Strazbur 9:10
OSC Potsdam – Mediterani 7:14
Crvena zvezda – Noazi la Sek 13:12
Karuž – Vuljagmeni 5:21
Barselona – Panionios 15:5
Steaua – Jadran Split 11:14
Solnok – Apolon 13:11
Savona – Radnički 7:14
OSC – Triglav 21:5
Eks an Provans – Ludvisburg 14:5
HAVK Mladost – Eger 13:7
Sabadelj – Dinamo 12:7
Novi Beograd – Sintez (19:00)


Izvor: Vaterpolo vesti

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje