sreda, 08. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Ragbi: Otkazano Prvenstvo Evrope

Otkazano Prvenstvo Evrope

Evropska ragbi 13 federacije objavila je danas da je Evropsko prvenstvo 2020. godine u seniorskoj konkurenciji otkazano zbog pandemije izazvane korona virusom KOVID-19.

Konkretno otkazano je Evropsko prvenstvo A grupe, koje je trebalo da se odigra u oktobru i novembru ove godine, dok će Evropsko prvenstvo B, C i D, grupe koje je takođe trebalo da se igra u oktobru 2020., odloženo za 2021. godinu. Ova takmičenja biće ujedno i početak kvalifikacionog procesa za Svetski kup u ragbiju 2025. godine.

Komentarišući ovu odluku Predsednik RLEF-a, Moris Votkins napomenuo je: „Bila je to neverovatno teška odluka, koju smo dugo razmatrali. Mnogo toga morali smo da uzmemo u obzir i na kraju verujemo da smo doneli ispravnu odluku. Sve naše zemlje članice složile su se da je sada vreme da se donese konačna odluka o strukturi šampionata. Nažalost, u ovoj fazi niko ne može biti siguran ili izuzet od pandemije korona virusa. Sigurnost i dobrobit igrača i pratećeg osoblja ostaju naša glavna briga, i zbog toga smo bili prinuđeni da donesemo ovakvu odluku.“

Iako je zvanično takmičenje otkazano, to ne znači da će ragbi lopta potpuno mirovati ove jeseni. Sve zemlje članice mogu da dogovore bilateralne mečeve ukoliko procene da je odigravanje utakmica bezbedno.

Već sada se zna da će se 2022. godine Evropsko prvenstvo A grupe odigrati po novoj šemi. Takmičenje će se povećati na rekordnih osam zemalja sa predviđenim uključenjem Engleske i pobednika B grupe Prvenstva Evrope 2021.godine.

Inače, Srbija se u ovom takmičenju nalazi u B grupi, sa Rusijom i Grčkom. Krajem oktobra meseca ove godine trebala je da u Beogradu dočekamo Rusiju, a početkom novembra da gostujemo Grcima. Ovom odlukom RLEF-a obe utakmice su premeštene za narednu godinu. Svi se nadamo da će korona virus do tada biti pobeđen.

Ovo je drugo veliko Evropsko takmičenje koje se ove godine neće odigrati. Podsetimo, RLEF je u aprilu ove godine takođe zbog pandemije korona virusom otkazao Evropsko Prvenstvo za juniore do 19 godina. Ovo takmičenje koje je trebalo da se odigra u 4 do 13 septembra ove godine u Italiji, pomereno je za narednu.


Izvor: ragbiliga

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje