petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Srpska vaterpolistkinja potpisala za osmostrukog šampiona Evrope

Srpska vaterpolistkinja, Jelena Vuković, promenila je klub posle dve godine.

Nekadašnja igračica novosadske Vojvodine, koja je ponikla u crnogorskom Kataru, a potom igrala i za hrvatsku Buru, ostaće u Italiji, ali je posle dve sezone napustila Kali iz Milana i potpisala je ugovor sa osmostrukim šampionom Evrope, ekipom Orizonte iz Katanije. Nema sumnje da će ovaj transfer mnogo značiti našoj reprezentaciji, kao i činjenica da sve više srpskih igračica nastupa u jakim evropskim takmičenjima.

Orizonte je prošle godine bio šampion Italije, dok je u nedavno završenoj sezoni izgubio u finalu Kupa od Padove, a Prvenstvo zbog korona virusa nije ni završeno. Klub iz Katanije je preptoršle godine igrao na fajnal-foru Evrolige, gde je izgubio od ruskog Kinefa 14:13, a u svakoj sezoni ima velike ambicije. Orizonte je osam puta bio šampion Evrope, prvi put 1994, a potom i 1998, 2001, 2002, 2004, 2005, 2006. i 2008. godine. Još četiri puta je igrao u finalu, a interesantno je da je Jelena druga srpska igračica koja nastupa za Orizonte, pošto je pre nje kapicu tima iz Katanije nosila i Vladana Klincov (Jovetić), koja je branila mrežu Srbije na poslednja dva Šampionata Evrope.

– Posle dve godine u Italiji sam bila sigurna da želim da ostanem u toj zemlji. Poziv Orizontea je nemoguće odbiti, jer je to jedna od najjačih evropskih ekipa. Koliko je ozbiljna, govori činjenica da ekipu vode dve nekadašnje igračice koje su osvojile zlato u Atini. Najveći deo sastava čine reprezentativke Italije, sama vaterpolo elita. Biće teško, ekipa ide na sva tri trofeja i ja se iskreno radujem i nadam se da ću uspeti u zacrtanim ciljevima. To je veliki izazov, ali sam spremna – rekla je Jelena Vuković u razgovoru za Vaterpolo vesti.

Ova vest je obradovala i selektorku reprezentacije Srbije, Draganu Ivković.

– Velika je stvar da već treću sezonu zaredom Jelena igra italijansku ligu. Sigurna sam da će u timu Marine Mičeli i te kako da napreduje. Svakako je Orizonte jedan od najboljih evropskih klubova i drago mi da posle Vladane Klincov i Jelena ima priliku da nastupa za njega. Takođe, u narednoj sezoni će i Nada Mandić igrati u Španiji za ekipu Sent Andrea iz Barselone i to je takođe dobro za naš ženski vaterpolo, jer će nam igrači za nacionalni tim dolaziti iz jakih takmičenja. Nadam se da će još neke igračice koje su nastupale za inostrane klubove pridružiti Jeleni i Nadi i karijeru nastaviti u jakim takmičenjima – rekla je selektorka Srbije.


Izvor: Vaterpolo vesti

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje