četvrtak, 02. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Reprezentacija Belorusije i zvanično ima novog selektora!

Fudbalska reprezentacija Belorusije od danas i zvanično ima novog selektora, a reč je o 53-godišnjem beloruskom stručnjaku Igoru Kriušenku koji je od 1. marta do danas bio na poziciji vršioca dužnosti nakon smene dotadašnjeg “komandanta“ Aleksandra Hackeviča.

Kriušenku će ovo biti prvi put da kao selektor vodi nacionalni tim neke države, a potrebno iskustvo stekao je igrajući i trenirajući sa mnogobrojnim ruskim i beloruskim klubovima. Tokom igračke karijere, koja je trajala od 1982. do 1997. godine, nastupao je za Dinamo Minsk, Himik Grodno, Obuvščik (trenutno Lida), Algu, Aktjubinec, Metalurg Aldan, Dinamo Jakuck, Selengu i Torpedo Kadino. Trenersku karijeru započeo je 1998. godine u Torpedo Kadinu, a do danas je sedeo na klupi prvog tima i mlađih kategorija BATE-a iz Borisova, Dinama iz Minska, Sibira iz Novosibirska i Šurtana. Trenutno se nalazi na poziciji glavnog trenera beloruskog prvoligaša Torpedo BelAZ-a.

Prvi angažman kao selektor beloruske reprezentacije imaće već za tri dana, kada će se se u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo sastati sa reprezentacijom Švedske.


Ukoliko već niste, zapratite nas na našoj Facebook stranici i ostanite u toku sa najnovijim vestima iz sveta sporta.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje