subota, 27. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Romeo Krenel rekao dosta, legenda odlazi u penziju

Legendarni trener Romeo Krenel rešio je da se penzioniše nakon 50 godina provedenih u NFL ligi.

Davne 1970. godine Krenel je postao trener defanzivne linije Zapadnog Kenaktija. To je bio njegov prvi posao koji je bio vezan za američki fudbal. Od tada pa do današnjeg dana, Krenel je radio razne poslove u Hjuston Teksansima, a ravno 50 godina je radio kao trener, od čega 39 u NFL ligi.

Prvo NFL tim koji je trenirao bili su Njujork Džajantsi. Bio je trener specijalnih timova i trener defanzivne linije u godini kada su Džajantsi osvojili titulu.

Nakon toga tri godine je bio deo Nju Ingland Patriotsa kao trener defanzivne linije, kada je ekipa igrala veliko finale, ali ostala bez titule.

Usledila je kratka avantura sa Njujork Džetsima koja je trajala dve godine, a nakon toga je bio defanzivni koordinator u Klivlend Brauinsa. Potom se vratio u Nju Inglad gde je radio kao defaznivni koordinator i bio je jedan od zaslužnijih ljudi za osvajanje tri šampionske titule.

Ovaj sjajan posao ga je preporučio za prvo samostalan posao u Klivlendu u kojem je proveo četiri sezone. Jednom je uspeo da ih odvede u plej of. Ta 2007. godina je bila prva pobednička sezona za Braunsa u 21. veku.

Karijeru je završio u Hjuston Tejsansima gde je obavljao funkciju defanzivnog koordinatora i privremenog glavnog trenra.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje