sreda, 01. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Rubljov prekinuo Feliksovu seriju i osvojio Marsej

Ruski teniser Andrej Rubljov osvojio je titulu u Marseju. Rubljov je u velikom finalu savladao Kanađanina Feliksa Ožea Aliasima i tako prekinuo njegovu pobedničku seriju. Posle borbe koja je trajala nešto manje od dva sata Rubljov je slavio sa 2:0, po setovima 7:5 7:6 (7:4).

Zaslužena pobeda za ruskog tenisera koji je ovaj meč mogao da dobije mnogo lakše.

Na startu meča bilo je nervoze sa obe strane što potvrđuje razmena brejkova. Od tog trenutka se igralo gem za gem s tim što je Rubljov bio mnogo veća pretnja na riternu. Ključni detalj prvog seta bio je 11. gem kada je Feliksu pala koncetracija što je Rubljov iskoristio i brejkom prelomio set.

U drugom setu Rubljov je još više pojačao, ali nikako nije uspeo da napravi prelomni udarac. Sredinom seta je napravio dva brejka u petom i sedmom gemu, ali u šestom je izgubio svoj servis. Imao je Rus i servis za pobedu, ali ruka se stegla u najgorem trenutku te se Feliks ponovo vratio.

Izgledalo je da bi Feliks mogao da kazni protivnika za sve propuštene šanse u taj brejku, no od toga nije bilo ništa, jer je i on veoma loše izgledao na terenu. Rubljov je na startu taj brejka napravi veliku prednost i na kraju je sačuvao.

Titula u Marseju je deveta u karijeri za Rubljova.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje