utorak, 07. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Rubljov u finalu Roterdama

Ruski teniser Andrej Ruljov nastavlja sa sjajnim partijama na turnirima iz serije 500. Mladi Rus je prethodne sezone osvojio dve titule na turnirima iz serije 500, a izgleda da se namerčio da osvoji i treću uzastopnu, jer se plasirao u finale Roterdama. Rubljov je u polufinalu savladao Grka Stefanosa Cicipasa rezultatom 2:0, po setovima 6:3 7:6 (7:2).

Jako kvalitetan meč su odigrali Rubljov i Cicipas. Sitnice su odlučile ovaj meč i one su bile na strani Rubljova. Rus je prvi došao do brejka, ali daleko od toga da Cicipas nije imao svoje šanse. Grk je u naredna tri servis gema protivnika imao brejk šanse, ali ih nije koristio. Na kraju je za propušteno bio kažnjen, jer je Rubljov napravio još jedan brejk i poveo sa 1:0.

Drugi set donosi veliku borbu. Serveri su radili sjajan posao, jer nije viđena nijedna brejk lopta. U skladu sa tim otišlo se u taj brejk, a u njemu je Rubljov bio mirnije ruke. Svoje servise je čuvao, a na protivnikov igrao pametno i sa dva mini brejka rešio meč u svoju korist.

Rubljov će u nedelju u finalu igrati protiv boljeg iz duela Ćorić/Fučovič.


Fotografija je preuzeta sa: https://www.atptour.com/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje