ponedeljak, 29. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Rud nadigrao Rubljova za polufinale u Torinu

Norveški teniser Kasper Rud poslednji je učesnik polufinale završnog mastersa u Torinu. Rud je u direktnom duelu savladao Rusa Andreja Rubljova rezultatom 2:1, po setovima 2:6 7:5 7:6 (7:5).

Ova pobeda je svakako kruna karijere za Norvežanina koji igra sezonu karijere.

Posle prvog seta ništa nije ukazivalo da bi Rud mogao do pobede. Rubljov je u prvom setu dominirao, napravio dva brejka i u još jednom gemu imao brejk lopte za sigurnih 6:2.

Ipak, nastavak duela donosi drugu priču. Rubljov je ponovo prvi došao do brejka, ali ovog puta Rud uzvraća momentalno i tu se menja sve. Od tog trenutka Rubljov je počeo da maši ono što je pogađao i prvom setu i to se odrazilo na njega i isam rezultat. Rud je u 12. gemu napravio brejk i izjednačio na 1:1.

Odlučujući set donosi veliku borbu. Ponovo Rubljov prvi pravi brejk i ponovo se Rud momentalno vraća. Rus je imao inicijativu, bio veća pretnja, ali nije mogao do novog brejka. Možda i ključni detalj meča je 11. gem kada je Rubljov imao brejk loptu, ali Rud ju je spasio.

U taj brejku Rubljov je bio kažnjen za sve što je propustio. Rud je bio smireniji, pametniji i na kraju zasluženo ide u polufinale gde ga čeka Danil Medvedev.

Poslednji meč grupne faze odigraće Novak Đoković i Kameron Nori, a taj meč nema nikakav rezultatski značaj, jer je poznato da će Đoković u polufinalu igrati protiv Aleksandera Zvereva.


Fotografija je preuzeta sa: https://www.eurosport.com/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje