ponedeljak, 29. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Rud šampion Buenos Ajresa

Norveški teniser Kasper Rud osvojio je titulu u Buenos Ajresu nakon što je u velikom finalu savladao domaćeg tenisera Dijega Švarcmana. Posle borbe koja je trajala dva sata i 37 minuta, Rud je slavio rezultatom 2:1, po setovima 5:7 6:2 6:3.

Bez obzira na rezultat pobeda Ruda je bila više nego zaslužena. Mogla je biti i ubedljivija, ali na kraju je presudio suvi kvalitet koji je u ovom trenutku na njegovoj strani.

Glavni problem u prvom setu kod Ruda su bile neiskorišćene brejk lopte. Mnogo više igre viđeno je u gemovima Švarcmana. Rud je propuštao brejk lopte u konitnuitetu i na kraju bio kažnjen u 11. gemu kada je Švarcman napravio brejk i prelomio prvi set.

Nastavio je Rud sa napadima i u drugom setu. Šanse su se ređale, ali nikako nije mogao da napravi brejk. Konačno do prvog brejka Rud stiže šestom gemu drugog seta kada je iskoristio tek desetu loptu. Od tog trenutka se opustio i do kraja seta napravio još jedan brejk za 1:1.

Nakon izjednačenja Rud je još više dodao gas. Na startu trećeg seta je napravio dva brejka, a pretrpeo jedan što je na kraju bilo dovoljno za pobedu i novu titulu.


Fotografija je preuzeta sa: https://www.tennisworldusa.org/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje