subota, 04. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Rufije objavio kraj karijere

Iskusni francuski čuvar mreže – Stefan Rufije doneo je odluku da u 34. godini života „stavi tačku“ na svoju profesionalnu karijeru.

On je nedavno raskinuo saradnju sa ekipom – Sent Etijena, a očekivalo se da iskusni golman tokom janura i pronađe novu klupsku sredinu. Ipak, Rufije se rešio da „okači rukavice o klin“, te se „zaposlio“ kao trener golmana u redovima francuskog petoligaša, Avirona.

„Rufije će imaće ekskluzivnu misiju da stvori, a zatim nadgleda golmansku akademiju. Mogao je da nastavi svoju igračku karijeru u drugom klubu, ali me je pozvao i rekao da želi da pomogne timu u kojem je prošao omladinsku školu“, rekao je predsednik Avirona, Žan-Pjer Majnard.

Rufije je seniorsku „avanturu“ započeo tokom 2005. godine u Monaku, za koji je nastupao sve do 2011. godine (jednu sezonu proveo je na pozajmicu u Avironu) kada se „preselio“ u Sent Etijen. U dresu „Svetaca“ ukupno je odigrao 383 utakmice, a nosio je i kapitensku traku ovog kluba.

Usled velike konkurencije na poziciji golmana koja „vlada“ u Francuskoj, za popularne „Trikolore“ upisao je svega tri nastupa.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje