petak, 17. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Šampionska vožnja Ferštapena u Majamiju

Vozač Red Bula Maks Ferštapen pobednik je trke za Veliku nagradu Amerike koja je vožena u Majamiju. Sjajni Holanđanin je u Majamiju upisao treću pobedu ove sezone, a 38. u karijeri na veoma dominantan način. Ni peh koji ga je zadesio u kvalifikacijama nije ga sprečio da dođe do poprilično ubedljive pobede.

Drugo mesto pripalo je njegovom timskom kolegi Seriju Peresu, dok je treći bio vozač Aston Martina Fernando Alonso.

Trka u Majamiju nije donela mnogo uzbuđenja. Sve što je bilo zanimljivo bilo je vezano za Ferštapena, jer je trku startovao sa devete pozicije. Nije mu bilo potrebno mnogo vremena da se domogne prvog mesta, a kada je preuzeo vođstvo niko ga nije ugrozio.

Peres se morao zadovoljiti drugom mestom, a Alonso je povremeno vodio bitke sa Karlosom Sainsom, ali je izašao kao pobednik. Četvrti je bio Džordž Rasel iz Mercedesa, ispred pomenutog Karlosa Sainsa. Među osvajačima poena našli su se još Luis Hamilton, Šarl Lekler, Pjer Gasli, Esteban Okon i Kevin Magnusen.

U generalnom plasmanu vodi Ferštapen sa 119 bodova, 14 više od Peresa. Šampionat Formule 1 se nastavlja Velikom nagradom Emilije Romanje koja je na programu 21. maja.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje