ponedeljak, 06. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

San postaje java, Tejhman u finalu Sinsinatija

Švajcarska teniserka Džil Tejhman plasirala se u finale WTA turnira u Sinsinatiju nakon što je savladala Čehinju Karolinu Pliškovu. Posle borbe koja je trajala 84 minuta Tejhman je slavila rezultatom 2:0, po setovima 6:2 6:4.

Apsolutno zaslužena pobeda švajcarske teniserke. Tejhman je u potpunosti nadigrala svoju protivnicu pre svega pametnom igrom. Sjajnu taktiku je pripremila, terala je Pliškovu da trči i to je donelo rezultat.

U prvom setu sve je bilo u egalu do petog gema kada je Pliškova prestala da igra. To je bio period igre u kojem je Pliškova ređala grešku za greškom, a sa druge strane Tejhman marljivo skupljala poene. Rezultat svega jesu dva brejka i sigurnih 6:2.

Drugi set otprilike donosi sličan scenario. Do sredine seta je bilo u egalu, a onda sledi drama. Pri rezultatu 3:2 Pliškova propušta tri brejk lopte, da bi u narednom za to bila kažnjena. Ipak, Tejhman se stegla ruka u najgorem mogućem trenutku. Servis nije ulazio, a Pliškova to koristi i vraća se na 4:4. Drami ni tu nije bilo kraja. Pliškova umesto da materijalizuje brejk onda odigrava gem u kojem pravi dve duple greške i još dve iz bekenda koji donose novi brejk za Tejhman. Ovoga puta Švajcarkinja je ukazanu priliku iskoristila i plasirala se u veliko finale gde je očekuje Australijanka Ešli Barti.


Fotografija je preuzeta sa: https://www.wtatennis.com/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje