petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Schweinsteiger promenio klub, ali i kontinent

Bastian Schweinsteiger, bivši nemački reprezentativac prešao je danas iz Mančester Junajteda u redove MLS ligaša, Chicago Fire i potpisao jednogodišnji ugovor vredan 4,5 miliona dolara, što ga čini jedin od najplaćenijih igrača u MLS ligi.

Generalni menadžer Chicago Firea, Nelson Rodriguez o ovom transferu je izjavio: ,, U naš roster dodajemo igrača koji je igrao i pobeđivao na najvećem nivou, koji i mi pokušavamo da dostignemo i održimo u kontinuitetu. Do sada smo poslovali u domaćim okvirima, ali sada je neophodno da dostignemo internacionalni nivo.“

Trener Veljko Paunović o dolasku Schweinsteiger  je rekao:,, Razgovarao sam sa Bastianom i neverovatno koliko je razgovor tekao spontano, prirodno i koliko je bio inspirativan za obe strane. U jednom trenutku dotakli smo se teme kako možemo da pomognemo jedni drugima, kako  bi obe strane bile zadovoljne i mislim da će i klub i igrač imati korist od ovog transfera.“

Bastian Schweinsteiger  je o prelasku u Chicago rekao: ,, Kroz moju karijeru, uvek sam tražio opcije gde mogu da donesem pozitivan doprinos i pomognem da se desi nešto veliko. Moj dolazak u Chicago se ne razlikuje, kroz razgvora sa Nelsonom i Veljkom, došao sam do zaključka da se klupska i moja vizija i filozofija igre poklapaju i da želim da pomognem da projekat Chicago Fire uspe“. 


Ukoliko već niste, zapratite nas na našoj Facebook stranici za još vesti https://www.facebook.com/sportskenovosti.net/ . Ukoliko imate nekih sugestija ili kritika, pišite nam u komentaru ispod.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje